16.3.2008

Kuva: Arja Heiskanen


15.3.08
JIHUU! JIPPII! HURRAA! Meg sai TK4-koularin Pieksämäen tokossa!! Sehän on jo melkein TVA, ainoastaan vaivainen näyttelytulos puuttuu:))! Leijun vieläkin aika korkealla, lellin Megulin pilalle ja jaan Peten kanssa virpojille suht reilusti karkkia. Ilahtuneet pikkunoidat varmaan pohtivat, mikä tuohon kurppakuutoseen on iskenyt heh heh.

Miten kisassa kävi:

Istuminen - 10
Oli oikein hyvin, ei ollut haistellut eikä siirrellyt tassujaan.

Paikallamakuu - 10
Koira kuunteli hienosti ja lätsähti maahan nopeasti. Toinen etujalka jäi vähän alle ilmeisesti ja tiesin, että tulee sen oikaisemaan. Näin oli tehnytkin puolivälissä ja vähän sitä ennen oli kääntynyt vaivihkaa vasemmalle lonkalle, ei kuitenkaan ollut jalkojaan ojentanut sivulle kuten joskus... Muuten oli ollut aivan liikkumatta, tosin liikkeenohjaajaa oli katsellut. Mutta ei ollut haistellut eikä ollut levoton ja kuunteli hyvin käskyt. Tätä pitää edelleen tehdä paljon!

Seuraaminen - 9,5
Tästä olen todella iloinen. Koira seurasi hyvin ja iloisesti, ihan oikealla paikalla koko ajan. Yhden kerran vilkaisi yleisöä ja yhden kerran hitaassa pärskähti. Itse en ollut niin hyvä, kun videolta katsoin. Lähdin liian hitaasti liikkeelle ja hidas osuus oli omituista hortoilua ja liian nopea. Hitaan jälkeen kuljin reippaammin. Paikalla käännökset ja peruuttaminen pitää saada paremmiksi. Paikalla täyskäännös oli sen sijaan hyvä.
Hassua oli se, ettei ekan koiran jälkeen ketään enää juoksutettu. Olin ihan hädissäni, kun tajusin, että nyt se on loppu enkä hölkötellyt ollenkaan! En ollut katsonut kuin ekan koiran. Tuomari Ossikaan ei sanonut mitään. Eipä silti, juoksu olisi varmaan mennyt hyvin, koira oli niin tarkkaavainen nyt!

Idari - 9
Tämä oli myös mielestäni hyvä. Itse hukkasin tuon yhden pisteen ihan syystä, sillä tein sellaisen tahallisen, mielestäni huomaamattoman rytmivaihdon istumisessa. Ossi oli kuitenkin tarkkana ja rokotti siitä ihan oikeutetusti. Idaria pitää tehdä paljon lisää myös: liikkeitä nopeammiksi ja niitä kulmia paremmiksi. Ja unohtaa kaikki höpsötykset.

Luoksetulo - 9
Koira teki hyvin, mutta jostain tuomari vähensi pisteen. En nauhaltakaan keksinyt, mikä olisi voinut olla, mutta ehkä koira ennakoi jossain? Käytin nyt stop-sanaa, joka toimi hyvin! Seisominen olisi voinut olla parempi?

Ruutu - 10
Ruutuun lähetys aloitti toisen jakson. Merkki oli hyvä, vaikka hyppy ja lo olivat ihan linjan vieressä. Ruutuun meni reippaasti, paikka olisi voinut olla vielä syvemmällä ruudussa. Mutta nytkin oli reilusti sisällä. Luoksetulo oli oikein hyvä, vähän pomppasi sivulla, mutta nyt ei sentään purrut:)

Ohjattu - 10
Hiffasin jossain vaiheessa, että ruutu onkin taas kehässä ohjatun aikana, kun eka osio päättyi luoksetuloon. Kahdessa viime kisassa koira bongasi ruudun jommalta kummalta puoleltani ja tuli sinne oikeaan paikkaan tärkeän näköisenä. Kylmää hikeä siis pukkasi. Kaikki muut ennen minua olivat saaneet vasemman kapulan eli toiselta puolelta kuin ruutu. Tietenkin meikäläisen onnella sain oikean:(. Merkki oli tosi hyvä, harjoittelu on tuottanut tulosta! Sitten se lähetys. Nyt yritin varoa näyttämästä liikaa sivulle ja tein sellaisen epätoivoisen näköisen sohaisun kohti kapulaa. Ihme tapahtui ja koira säntäsi ihan empimättä kapulalle ja toi sen reippaasti sivulle! Jeeee! Videolta näkyy, kuinka koira katsoo takaisin tullessa ruutua. Kas kun ei siinä vaiheessa mennyt sinne. Olin aikas helpottunut!

Metallinouto - 9,5
Pyysin pienen kapulan, mitä lo ihmetteli suuresti... Koira odotti hyvin käskyä, lähti hyvin, hetkisen puuhasi jotain kapulan kanssa ja sitten toi hyvin sivulle. Pakko alkaa vaihtaa edes keskikokoiseen, tuo maavara pienessä on niin matala.

Tunnari - 8
Lo Eino nakkasi kapulan maahan ja muut perään:). Potkaisi vielä jotain parempaan asentoon, näkyy hyvin nauhalta. Koira meni hyvin ja löysi pian omansa. Ottaa sen nyt hyvin, mutta yhden kerraan vaihtaa parempaan asentoon suussa. Sitten tulee oikosulku ja se alkaa sivulle tultuaan tuijottaa Ossia vilpittömän kiinnostuneena ja unohtaa istua. Luovutuksia ja kantoa pitää treenata lisää.

Kauko - 8,5
Tähän olen supertyytyväinen. Kaukot ovat olleet ihan hukassa. Koira on poikittanut ja pomppinut ja ties mitä. Nyt sen sijaan teki aivan mahtavasti ja reippaasti eikä liikkunut mihinkään. Eka maasta istumaan oli tosi reipas. Siitä seisomaan oli hyvä eikä poikittanut, vähän nosti myös etutassuja. Maahanmenon teki loistavasti hissinä suoraan taakse alas. Siitä seisomaan tosi hyvin. Seisomisesta istumaan oli ilahduttava, sillä koira siirsi etujalat taakse, mitä on nyt harjoiteltu lyhyeltä matkalta. Hienoa! Tosin videolta näkyy, miten koira siirtää ensin takajalkoja vähän eteen, sitten myös etujalkoja taakse, jolloin se istui jo ihan tosi supussa:). Siitä maahan myös reipas.
Pisteet vähenivät siitä, että se nousi lopussa sivulla istumaan minun henkäyksestäni! Minulla on omituinen tapa vetää henkeä ennen käskyä ja nyt se kostautui. Videolla näkyy, miten se nousee ja sitten vasta kuuluu käsky. Tätä pitää ajatella treeneissä paljon.

Kokonaispisteet olivat 298.

Kisassa oli hyvä tunnelma ja itsekin olin jotenkin paljon parempi - olin päättäväisempi ja luottavaisempi (paitsi ohjatussa:). Ennen kisaa toin Megin hyvissä ajoin ensin sisälle tutkailemaan paikkoja ja ihmisiä. Ennen kehään menoa se sai vähän kiskoa remmiänsä istuessani tuolilla. Kehässä koetin koko ajan pitää sen mukana liikkeiden välillä.
Mukavaa oli myös, kun paikalla olivat Marjatta Puhin kanssa sekä Satu, Kati ja Samu kannustamassa. Sekä tietysti Pete!

Isot onnittelut kisan voittaneille ja myös valioituneille Hula-mittelille ja Riikka Pulliaiselle, joiden kanssa olemme tavanneet P-mäellä useasti.

Kiitos paljon kaikille meitä monin tavoin auttaneille ja kannustaneille ja persauksiin potkineille ja tekemisiämme vahtineille!! Tämän talven treeniseuralaiselle Arjalle, joka on aina ollut valmiina lähtemään treeneihin ja tämän viikon treeniseuralaiselle Tiinalle, joka jeesasi yökyöpelivuoroilla. Tarjalle treeniseurasta, kannustuksesta ja monista tsemppitekstiviesteistä! ISO kiitos Christalle, joka uhrasit meille aikaasi ja sait taottua järkeä päähäni - myös tekstiviesteissä:)! Kiitos myös Salpausselän tokoringille - Ninalle, Markolle, Marialle, Lauralle ja Reijalle. Sekä tietenkin Riitalle ja Pekalle ja koko Tending-porukalle, joka jaksaa kannustaa - erityisesti P-pentuelaisille, jotka ovat supermukavaa väkeä (kiitos Mari vielä viimehetken viestistä)!
Ja sokerina pohjalle kiitos Petelle, joka on ihan uskomattoman kannustava ja jeesaa aina! Nyt saat koiran taas agilityyn - ainakin vähäksi aikaa:))

Mukavaa, kun on saavuttanut yhden ison tavoitteen tokouralla. Nyt se työ vasta alkaa, kohti uusia haasteita.
8 kommenttia:

Arja&Morris kirjoitti...

Tätäkin kautta, ONNEA ja halaus Oili jaMeg! Olette te vaan hieno pari!

Arja&Morris

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kisaraportti - onnea!!!

t. Hanna, Nana & Kit

Anonyymi kirjoitti...

Huimasti onnea vielä tätäkin kautta! Superhienosti teidän kisa meni :-)

t. Mari ja Rimma

Anonyymi kirjoitti...

Vaude vau! Hurjan paljon onnea Oilille ja Megille! Upeeta!

t. Ansu & kelpiet

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon onnea!!
Onnea myös jatkoon! :)

t. Terhi, Voltti, Tuuma & co

Sanna & Hip kirjoitti...

Onnea Meg, Oili ja Pete TVA:sta sekä ensimmäisestä AVA kiinnityksestä! Mahtava tiimi teillä :)

-Sanna & MC Hip

Anonyymi kirjoitti...

Vau mitkä pisteet! Tosi hienoa! Onneksi olkoon Tva-arvosta sekä ava-korkkauksesta!

Tesu&Joku

Oili kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!!
Tuntuu tosi mukavalta. Niin myös Megistä varmaan, joka ihmettelee, miksi sitä nyt niin lellitään:)