20.4.2008

Illalla ehdittiin tehdä lyhyet hilpeät treenit Arjan kanssa Patomäessä nurmella, äidillä vierailun ja Peten kotiinpaluun välissä.

Alkuun tein suoran ruutuunlähetyksen. Löysi paikan hienosti, mistä palkka.

Tein seuraamispätkiä ensin normaalikäynnissä eteen ja takaisin, sitten hitaassa ja viimeisenä juoksussa. Arja huuteli, kun oli hyvä, jolloin palkkasin lelulla. Aika kivaa. Pärski vähän alussa, mutta sitten lopetti. Jontte muuten sanoi eilen jollekin pärskivän koiran omistajalle, ettei pärskintä mitään haittaa, vaan se on merkki koiran keskittymisestä. Päinvastoin ohjaajan pitäisi olla tyytyväinen, kun koira keskittyy. Hänen mukaansa se jää kyllä pois rutiinin ja itseluottamuksen myötä. Ohjaaja ei saa reagoida siihen mitenkään. Se lohdutti.

Lopuksi vielä merkki. Käskytettynä merkki oli vähän löysä, palkkasin kuitenkin. Lähetin uudelleen leikkimällä, mistä kehut, muttei palkkaa. Kutsuin sivulle, oli aika täpinöissään ja kun Arja käskytti, meni tosi kovaa. Palkkasin hyvin.

Muuta en tehnyt. Lopuksi päästimme koirat irrottelemaan isolle isolle nurmikentälle ja kyllä ne irrottelivatkin! Hyvä treeni, mistä jäi mahtava mieli.

19.4.08

Nyt SE PÄIVÄ on takana, huh huh.

Hain tokon valmennusrenkaaseen ja siihen liittyvä näyttökoe pidettiin lauantaina renkaan omien treenien päätteeksi lauantai-iltana Loviisassa.

Meitä hakijoita oli 14 ja mukana oli todella hyviä koiria - ja paljon tuttuja, mm Tarja ja Padi, Mari ja Rimma, Ansu ja Kentsu, Marjatta ja Puh, Hanna ja Kit, Taina ja Loitsu, Riikka ja Hula sekä tietty Tiina ja Tippa. Kovassa seurassa siis oltiin.

Aluksi arvottiin lähtövuoro. Pääsin kehään kahdeksantena, mikä sopi oikein hyvin. Näyttö aloitettiin istumisella, mikä tehtiin kolmessa ryhmässä. Meg teki oikein hyvin, oli liikkumatta, tosin vilkuili jossain vaiheessa taakseen.

Seuraamisessa tehtiin ensin normaalikäyntiä pätkä, sitten tehtiin paikallakäännöksiä. Lähtö oli hyvä ilman pärskintää, samoin käännökset olivat mielestäni aika ok. Normaalikäynti sujui hyvin, mutta juoksussa tein typerän täyskäännöksen itse ja koira erkani vähän ja palasi kyllä heti sivulle. Hidas sujui ok. Yhden kerran koira vilkaisi muualle, mutta korjasi heti ja palasi ruotuun. Oikein tyytyväinen olin raadin edessä tehtyyn täyskäännökseen. Koira ei välittänyt ihmisistä, vaikka mentiin ihan kohti ihan eteen. Loppuosa oli myös ok. Tosi tyytyväinen olin.

Kuva: Arja Heiskanen

Luoksetulo sujui myös hyvin. Vähän oli tarkkaamaton, kun jätin paikalleen, mutta sitten muuttui alertimmaksi. Lähti tulemaan rivakasti. Pysähtyminen olisi saanut olla parempi, mutta oli riittävän hyvä, kun en tätä ole liikkeenä tehnyt ja tuo on aika vaiheessa. Maahanmeno oli hyvä. Siitä sivulle tuli laukalla, mutta ei niin kovaa, kuin olisin halunnut. Mutta olin iloinen silti.

Ruutu sujui hyvin. Merkillemeno oli yllättävän löysä, laukalla meni, mutta lopussa jarrutteli. Ruutuun sen sijaan meni oikein rivakasti ja hienoon paikkaan, mistä käskystä maahan. Loppuosa oli ok, hyvin tuli sivulle eikä kamalasti pomppinut.

Tasamaanoudossa lähti kovaa, nappasi kovaa ja tuli vielä luoksekin kovaa. Sivulle tullessa meni reilun metrin taakseni, kun varmaan ihmetteli vauhtipalkan puuttumista. Istui hieman pylly liian takanani. Irrotti hyvin. Hyvä!

Kauko ei ollut hyvä. Se tehtiin yleisön edessä. Ekalla käskyllä nousi istumaan, eli ei kuunnellut kunnolla seisomis-käskyä. Seisomisen teki sitten, samoin hyvän istumisen ja maahanmenon. Seuraava istuminen oli ok, seisominen oli muuten hyvä, mutta katseli silloin taakseen ja tarvitsi kaksoiskäskyn. Poikitti taas oikealle. Maahanmeno ok, en kyllä muista, menikö hissinä:). Auts. Tämä on vielä aika kesken koko liike. Tästä kuulin jälkeenpäin, että aina kun käänsin päätäni katsoakseni liikkeenohjaajaa (joka oli aika sivussa), käänsi koira myös katseensa pois minusta. Ei olisi kannattanut niin menettää katsekontaktia koiraan, mutta enpä ajatellut.

Lopputuloksena olin tosi tyytyväinen koiraan ja itseenikin osittain. Vaikka jännitin kamalasti (olin varma, että joudun keskeyttämään sydämentykytyksen takia:), pystyin aika hyvin hillitsemään sen ja olemaan yhdessä koiran kanssa kehässä. Erityisesti pidin liikkeiden välisistä siirtymistä. Niissä sain koiran pysymään luonani innostuneena. Jotenkin suoritus meni paremmin kuin uskalsin toivoa. Treeneissä on monesti tuntunut, ettei mikään suju.

Nyt sitten odotellaan tuloksia touko-kesäkuulle. Ihan kaikkien suorituksia en ehtinyt katsella, mutta näin paljon todella hienoja esityksiä. Erityisesti Mari ja Rimma säväyttivät. Kaikki liikkeet sujuivat mahtavasti: nopeasti ja varmasti. Uskomattoman upea suoritus. Kaikki t-läiset tekivät hienosti! Olisihan se mahtavaa, jos tästä porukasta klaaraisi tiensä renkaaseen. Mutta jos en pääse, en voi olla pettynyt, sillä olen niin iloinen koiran hyvästä tekemisestä.

Kuva: Arja Heiskanen

Ei kommentteja: