22.6.2008

Tänään olimme viettämässä jälkipäivää pienellä T-porukalla Hyvinkäällä. Emäntänä toimi Virve, kiitos vain mahtavista herkuista ja hienoista treenipaikoista!

Me olemme tehneet Megin kanssa vain pari peltojälkeä, mutta lähdimme uteliaisuudesta mukaan katsomaan, miten huippukoirat toimivat ja saamaan hyviä neuvoja.

Teimme esineruutua alkuun. Talloimme normaalikokoisen ruudun (50 x 50 m). Vein koiran nähden hanskan metsään lähelle takarajaa ja peittelin sitä hieman sammalikkoon. Palasin takaisin ja lähetin koiran etsimään. Menin vähän lähemmäs sen perässä ja kehuin, kun hanska löytyi. Megistä se tuntui olevan tosi kivaa. Toisen hanskan vein kiertotietä, mutta sitä se ei enää ollut ollenkaan innostunut hakemaan. Lopulta hanska löytyi kyllä. Viimeisen veimme yhdessä ja palasimme kiertotietä takaisin tielle, mistä lähetin. Nyt sössin itse, eli menin lähemmäs ja yritin puhumalla auttaa koiraa, jolloin se kiinnittikin huomionsa minuun ja etsintä jäi ihan toissijaiseksi. Tätä pitää tehdä helpommin alkuun, jotta se ymmärtää idean paremmin. Tajusin myös, että olen samalla komennolla käskenyt pikkukoiria metsässä etsimään sinne heittämiäni käpyjä yms - tuolloin Meg asettuu makaamaan ja kyttäämään Leevin ja Wilman touhuja eikä ollenkaan hae itse. Se saa suurta iloa muiden katselemisesta:). Nyt alkoi katsella minua samalla tavalla, kun olin liian aktiivinen. Eli etsi-sana pitää vaihtaa toiseksi ja olla itse hiljaa. Sain tähän hyviä neuvoja.

Muut tekivät vielä metsäjälkeä, jonka jälkeen menimme syömään ja vielä tekemään tottista.
Tein seuraamisen, mikä oli nyt aika innokasta, jopa niin, että pyrki liian eteen. En kommentoinut mitenkään, paransi sitten loppua kohti.

Olen aina pelännyt jotenkin metrin hyppyä ja nyt halusin koettaa sitä. Sain ohjeen tehdä sitä siitä vain suoraan auttaen kädellä koiraa ponnistamaan ylöspäin. Meg kyllä hyppäsi, mutta otti tukea esteestä joka kerta. Sain ohjeeksi aloittaa matalammalla, jotta se hiffaa, mitä siltä halutaan. A-este sujui hyvin. Samoin koetimme kahden kilon kapulaa, jonka koira toi hyvin, mutta oli sillä lieviä ongelmia pitää pää suorassa:)

Olipa mielenkiintoinen ja opettavainen päivä!


Klikkaa isommaksi, jos haluat katsoa tarkemmin.

Lisää kuvia linkistä http://picasaweb.google.fi/oilijapete/JLkipIv. Lisäsin muuten Petestä ja Megistä yhden alikiitokuvan SM-jutun yhteyteen, vieritä sivua alaspäin.

Ei kommentteja: