10.8.2008

Lomapuuhailuja

Loman ykkösmenu: mansikoita ja jätskiä!
Blogi on ollut päivittämättä koko loman ajan, mutta nyt ryhdistäydyn ja päivitykset jatkuvat suht reaaliajassa... Loma nimittäin loppuu ja paluu arkeen alkaa huomenna. Viimeisen lomapäivän kunniaksi kävimme Sadun ja Maran kanssa ajamassa peltojäljen sateen tauottua illansuussa tänään. Hyvin meni molemmilla, etenkin Mara oli loistokas! Se oikein imee jälkeä, kun taas Meg on tarkka likka ja ehtii ottaa vähän namejakin matkaan. Lisäksi Satu vei kaksi lelua metsään Megin etsittäväksi. Nyt se on jo vähän hiffannut asiaa, eikä enää odota, että joku muu kävisi sen hakemassa sen seuratessa jännittyneenä vieressä:) Nyt kun se alkaa päästä jyvälle, pitää viedä muitakin esineitä kuin omia leluja haettavaksi - pari kertaa on jo vieras hanska löytynytkin. Jälki ja etsintä on mukavaa touhua pääkopalle. Sitäpaitsi on tosi kiva tutustua vähän pk-puoleenkin!
Lopuksi vielä tokoilin Sadun käskyttäessä. Ensin tein taas idaria. Siinä meillä on ollut ongelmana vaisuus. Meg ei näe oikein mitään vitsiä koko puuhassa, kun se ei välitä noista jäävistä liikkeistä. Eka seisominen on aina ok, mutta sen jälkeinen mukaanlähtö ja etenkin kulma ovat olleet huonoja. Mukaan on nyt lähtenyt hyvin, mutta kulman jälkeen alkaa hidastella ennen inho-istumista. Nyt teen niin, että ensin kävelen käskytettynä ekan kierroksen vain läpi ja heitän pallon. Sitten otan seisomisen, mistä palkkaan namilla tai pallolla. Kierrän kierroksen, otan koiran mukaan ja heitän pallon eteen. Sitten vien sen seisomaan, otan kierroksen jälkeen mukaan ja kulman jälkeen heitän pallon. Ja siinä se. Pakko saada virettä nostettua tuohon edes vähän, muuten on ihan ällöä. Ohjatussa palkkasin vain käskytettynä pisteestä, enkä haettanut kapuloita ollenkaan. Kyllä se laukalla pisteelle menee, muttei mitenkään tykitä. Täytynee olla tuohon tyytyväinen. Palkkaamista pitää vielä miettiä, sillä nyt kun palkkaan pallolla pisteelle, alkaa ennakoida eikä menekään kunnolla taakse. Joku ehdotti, että jos menee oikein hyvin pisteelle, saisi hakea kapulan, mikä siitä on kivaa. Olen sitä joskus tehnyt, mutta sitten alkoi niin taas ajatella kapuloita, että pisteelle meno hidastui. Luoksetulon tein käskytettynä vain suorana, missä tuli miljoonaa. Palkkasin vauhdista. Lopuksi muutama iloinen kaukoliike Sadun edessä ja heti palkka yhdestä. Ottaa siinä hirveästi häiriötä, jos joku tekee jotain. Pitää vain palkata yhdestä siirtymisestä eikä ahnehtia montaa. Tuo koira on jotenkin kovasti ahdistuva, jos huomaa, etten ole tyytyväinen - vaikka yritän sitä peittää. Pirullista. Tämänpäiväiseen treeniin olin tyytyväinen, kuin myös pariin edelliseen. Eilen Pete oli agilitytreeneissä Hollolan kentällä Esan, Outin, Sadun ja Maikun kanssa. Olipa hyvät treenit pitkästä aikaa.

Loman aikana olemme touhunneet Megin kanssa kaikenlaista. Pari kertaa olimme Haminassa Tarjan ja Timon luona, myös Mari ja Rimma olivat mukana ja toisella kerralla myös Arja ja Aki. Teimme siellä tokoa, jälkeä ja esineruutua. Lisäksi Pete oli ennen karsintoja Haminassa nollakoirana agilityssa ja samalla seurasimme Marin ja Rimman sekä Marjon ja Viian hienoa menoa. Olemme myös kotona tehneet muutaman kerran peltojäljen ja haettaneet esineitä metsästä.

Pete ja Meg nollakoirakkona Haminassa Tarjan opissa peltojäljellä, kuvat Aki Heiskanen Timo vie esineen, me muut ollaan tarkkana

Kävimme myös Sipoossa Riitan ja Pekan luona Arjan, Akin ja Zacin kanssa treenailemassa ja kahvittelemassa. Olipa mukava reissu - ja hyödyllinen! Kuvat Aki Heiskanen Agilityn tekeminen on ollut aika nollassa Peten lepuutellessa jalkojaan ja tehdessä remonttia. Nyt on terassi tosiaan valmis, samoin entinen takkahuone, jeeee! Siitä tuli tosi kiva. Tokoiltu on myöskin, mutta vähän ja huonosti... Itse olen ollut siis huono ja motivoitumaton, mikä on tietty tarttunut myös Megulaan. Koira on siis hyvä ja ohjaajan saisi amp... No, nyt on suunta parempaan. Patoniityssä treenaamassa Arjan, Morriksen ja Zacin kanssa Kuvat: Aki Heiskanen Leeviltä lähti karva leikkurilla eilen Sadun käsittelyssä. Siitä tuli ihan ET:n näköinen:) Wilma kinkkaa edelleen ristisiteen repeämisen takia, mutta toivomme sen toipuvan vielä kovasti. Kävelee jo paljon paremmin. Leikkaamaan emme lähteneet korkean iän takia.

Karsintojen jälkeen kävimme vielä pienellä matkalla Länsi-Suomessa. Ensin olimme pari yötä Eevan ja Roopen luona Oripäässä ja sitten kävimme pienellä visiitillä Raumalla, Uudessakaupungissa ja Naantalissa. Kiva pikku reissu. Tästä laitan lähipäivinä kuvia...

Lisäksi olemme harrastaneet kotiseuturetkeilyä Maikun ja koirien kanssa Hollolassa ja Lahdessa. Tästäkin lisää kuvia lähipäivinä.

Ei kommentteja: