12.11.2008

Oli synkkä ja sateinen ilta...

Megillä oli tiistaina kova päivä, kun piti puuhata sekä agissa että tokossa. Ensin päivällä Petellä oli agitreenit Anjan kanssa BAT-hallissa. Pete oli tosi tyytyväinen harjoitukseen ja Anjan kanssa treenaamiseen. Eli tosi hyödyllistä. Illalla olimme vielä Kausalan maneesissa tokoilemassa Arjan ja Zacin, Tarjan ja Padin sekä Marjon ja Viian kanssa. Arja toi koiran Kausalaan, kun itse olin Kouvolassa päivän työmatkalla. Paikallamakuu oli oikein hyvä. Jäin vahtimaan kauemmas. Ei vaihtanut asentoa vaan teki töitä. Samoin yhtä hyvä oli istuminenkin. Ensin teimme idaria. Tarja käskytteli. Kävelimme ensin yhden kierroksen pysähtymättä. Sitten pysäytin ja jatkoin normisti kävelyä. Otin mukaan, mutta en tehnytkään istumista vaan palkkasin Tarjan käskyttäessä. Olin oikein tyytyväinen, ei valittamista koiran suhteen. Itse sen sijaan tein huonoja kulmia eli pyöristin niitä itse. Tein pari loppuun ja kuulemma oli parempi. Jännitän noita kulmia jotenkin. Luoksetulossa pysäytin koiran aika lähelle ja Tarja palkkasi pallolla taakse. Seuraavalla kerralla pysäytin vähän kauemmas, mistä taas palkka. Teki ihan hyvin. Tarja kommentoi, että koira tuli jotenkin lyhyemmällä askelella eikä täysillä. Se oli varmasti väsynyt agilitytreenin jälkeen. Ohjatun merkki ei ollut kovin nopea, mutta en siitä mitään sanonut, kun ajattelin koiran olevan väsy. Haki kuitenkin hyvin, mutta kaarsi aika paljon sivulle tullessa. Ei hyvä. Nyt olin kuitenkin itse parempi enkä käskyttänyt heti liikkurin perässä. Kaukossa Tarja kävelytti 20 metrin päähän. Koira nousi ensin seisomaan, kun olin varmaan jotenkin epäselvä. Sain hyvän vinkin sanoa ensin "is" ja sitten nostaa käsi ylös ja sanoa "tu". Kokeilin ja toimi oikein hyvin, kuten koko loppukaukokin. Olin oikein tyytyväinen, koska koira teki niin iloisena. Tein pientä leikkiä toisessa osiossa. Koira oli jotenkin paljon reippaampi. Lähetin kolme kertaa ruutuun, jotka oikein hyvin. Lisäksi harjoittelimme seinän vieressä peruuttamista sivulla. Se on vaikeaa, kun koira hyppää alta pois. Astuin sen varpaille nuorempana ja muistaa varmaan sen:( Hyvä treeni kuitenkin, vaikka agi vähän ehkä näkyi alussa. Kyllä se on hyvä koira!

2 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Muistuta Peteä, että muistutttaa minua, että meidän pitää treenata kovasti itsenäistä pujottelua ja puomia niin että jättäydytään taakse ;o)

Oili kirjoitti...

Juu, lupaan muistuttaa! Muistutti jo aiemmin tänään minua muistuttamaan itseään:) Oli tänään tullut Timon treenissäkin BAT-hallissa esille tuo juttu...