3.11.2008

Tokoa Malminkartanossa hanhien seurassa

Jos meillä lauantaina maneesissa oli treenikaverina kissa, niin nyt oli hanhia. Iso lauma laskeutui koirien taakse nurmikolle Malminkartanossa paikallamakuun aikana. Yhtään eivät koirat kuitenkaan häiriintyneet moisista vieraista. Kaikki kuvat: Ansu Mukana treeneissä olivat siis Christa ja Vip, Mari ja Rimma sekä Ansu ja Kentsu. Minulla oli tarkoituksena tehdä Megille kisanomainen testi ensi lauantain kisaa ajatellen. Ihan kisanomaisesti en kuitenkaan tehnyt, sillä pakko oli palkata kun teki niin hyvin. Paikalla istumisen Meg teki hyvin, oli ryhdikäs ja katseli eteenpäin. Paikallamakuu oli erinomainen, sillä siinä koira pysyi suorassa eikä mennyt lonkalle! Pete oli liikkurina, ehkä se vähän hillitsi kellahtamishaluja. Maahanmenossa ennakoi enkä edes tiedä, mihin reagoi. Kukaan ei sillä hetkellä käskyttänyt.
Seuraamisessa paikka oli itsessään ihan ok. Mari kommentoi, että perusasennot ovat vinoja - milloin takaosa on ulos, milloin sisään. Niihin pitää kiinnittää myöhemmin huomiota. Pääasia kuitenkin oli se, että seurasi hyvin eikä jätättänyt ja tuntui hyvältä myös juoksuosuudessa. Eli asenne oli hyvä!
Idarissa teki hyvän pysäytyksen ja kuulemma hyvän istumisenkin ja maahanmenon ja seurasi hyvin! Ei yhtään tuntunut siltä, että se jätättäisi tms. Otin sen maasta mukaan ja palkkasin siitä narupallolla. Tosi hyvä.
Luoksetulossa olen tehnyt vain suoria ja pysäytys tuli sille aika yllärinä. Siinä valui aika paljon eikä maahanmenokaan ollut kovin nopea vaan valui siinäkin. Vauhti oli kuitenkin hyvä. Maasta lähti Marin käskystä eli ennakoi. Tämä on vaikea eli lisää treeniä vaan.
Ruudun merkki oli oikein hyvä ja reipas. Samoin ruutuunmenokin, vaikka lähti vähän hortoilemaan kohti luoksetulomerkkejä. Korjasi kuitenkin ja meni ihan taakse, vähän oikealle. Olin niin torvi, etten sanonut seiso-käskyä ollenkaan vaan annoin koiran vain asettua itse paikalleen:(. Meni maahan käskystä ja loppuosa meni hyvin.
Toisessa osiossa aloitin ohjatulla. Merkki oikein hyvä, samoin nouto. Sivulle tuli vilkaisematta muita ja se on pääasia, vaikka vähän kiersikin liian taakse. Teimme muutaman harjoituksen niin, että koiran takana oli täysi muovikassi ja kun tuli takaisin, ei päässyt kiertämään kassin takia. Haki joka kerran iloisesti ja annoin sivu-käskyn myös joka kerta. Näitä vain vielä lisää. Ei voi koiraa moittia kiertämisestä, kun on sen itse niin opettanut...
Tunnari tehtiin ihan normisti kuudella kapulalla, jotka olivat rivissä. Meni laukalla kapuloille ja oli vähän humputtelevan näköinen, kun alkoi haistella. Löysi oman, mutta pudotti ja tutki vielä muutkin. Toi ihan hyvin laukalla, kehuin jo matkalla ja palkkasin. Tehtiin vielä pari harjoitusta isolla määrällä kapuloita. Onnistui kaksi kertaa ja paremmin silloin, kun olin aika lähellä eli kapulat vietiin vain reilun metrin päähän. Saa jotenkin tukea minusta siinä. Mitään kehumisia ei pidä antaa oikean kapulan löytämisestä heti, koska se alkaa liikaa hakea siitä tukea. Kun löytää oman, lähden vain peruuttamaan vähän ja sitten kehun kun tuo. Nyt siis paljon kapuloita ja itse lähellä ja pikkuhiljaa lähden ottamaan etäisyyttä.
Kauko oli oikein hyvä, vaikka kaikki muut seisoivat ihan takana. Christan mielestä Meg oli tosi hyvä ja asenne kohdallaan. Mukava oli kuulla:) Omasta mielestäni ekassa osiossa oli vähän vaisumpi kuin tavallisesti, ehkä se vaistosi, että nyt on tärkeä tilaisuus... Toinen osio oli siinä mielessä parempi, että koira oli ikään kuin reippaampi - vaikka tekikin hyvin töitä myös ekassa jaksossa. Vaikea selittää. Kiitos kaikille treeniseurasta, oli tosi mukavaa ja hyödyllistä! Mennään toistekin, vaikka sinne BAT-halliin viimeistään. Kiitos Ansu ja Mari kuvaamisesta!!
Treenin päätteeksi tutkittiin Megin kynnen tilanne. Eilen huomattiin, että kynsi oli vähän haljennut. Koira ei onnu eikä arista. Christa kehotti pitämään viikon verran tossua jalassa, ettei tulehtuisi ja tietty agility pois ohjelmasta. Leikkasimme illalla Ninan avustuksella haljenneen kynnenosan pois ja desinfioimme. Nyt tossukauppaan, jospa ne kestäisivät menossa mukana.

Ei kommentteja: