24.5.2009

Viikonloppuna kaikenlaista

Perjantaina käytiin lenkillä Sadun kanssa. Olipa leppoisaa - hyvä viikonlopun aloitus!
.
Mauno ja Meg riporinnan.. :))
.
.
.
Lauantaina käytiin treenaamassa tokoa Eevan ja Ytyn kanssa Hollolan Hälvälässä. Tein metallin Eevan metallilla, minkä toi ihan hyvin, vaikka oli sellainen matala maavaraltaan. Luoksetulon pysähdyksen palkkasin, koska oli oikein hyvä. Ruudun merkit olivat hyviä eikä mennyt halpaan, vaikka hyppy oli matkalla. Ruudussa oli lätkä. Idarissa palkkasin istumisen. Kiva treeni - Eevan kapulan heittotaidot naurattivat aika lailla:)) Yty oli taitava ja yritteliäs. Lopuksi kävimme lenkillä kentän takametsässä.
Illalla Eeva ja Roope tulivat meille ja koirilla tietty oli hauskaa pihalla, etenkin Leevillä Ytyn juoksun takia. Ja meillä ihmisilläkin oli kohtuuttoman hupaa englanninkielen kanssa...
.
. .
. .
.
Tänään oli karsintakoe Lauttasaaressa. Kisapaikkana oli hiekkakenttä ja tuomarina Kaisa Lähdesmäki sekä harjoittelija. Koirakkoja oli paikalla vain kuusi ja niistä kaksi sai ykkösen. Sain arvonnassa ekan paikan. Ilma oli aurinkoinen ja kentällä oli suorituksen aikana aika lämmin.
.
Koira tuntui tosi reippaalta ennen kisaa, ihan erilaiselta kuin Mäntsälässä, mutta silti ei mennyt ollenkaan putkeen - putosimme siis omalle tasollemme:
.
Paikalla istuminen - 10
Paikalla makuu - 7
Tässä oli haistellut maata alussa. Sitten oli siirtänyt etujalkoja levottomasti ja mennyt lonkalle.
.
Seuruu - 8
Olin tosi tyytyväinen tähän. Koira kulki koko ajan oikeassa paikassa eikä painanut tms. Katsoin nopeasti videolta (kiitos Tesu kuvauksesta ja Mari kameran lainasta:) ja näytti ihan ok:lta. Yksi perusasento oli vino askelissa oikealle. Tätä Kaisa ei kommentoinut enkä tiedä, miksi vähensi pisteitä. Olisiko ollut tuo yksi tai useampi perusasento?
Idari - 7
Tämä meni muuten hyvin, mutta Kaisan mielestä koira istui tahmeasti ja liikkui istumisen jälkeen. Katsoin nauhalta enkä tajunnut, mitä tarkoitti. Ehkä en vain nähnyt pienestä kuvasta. Koira kuitenkin nähdäkseni alkoi istua heti käskyn jälkeen (tosin hitaasti) eikä siinä liikkunut.
Ruutu - 9
Järjestys oli erilainen kuin normisellainen. Merkki oli aika hyvä, samoin ruutuunmeno. Paikka oli oikein hyvä, keskellä takana. Paluussa tökkäisi käteen, siitä kuulemma piste pois. Kaisa kehui vauhtia. Mielestäni merkki olisi voinut olla sukkelampi, mutta olin kuitenkin tyytyväinen, kun idarin jälkeen koiran vire laski:(. Sain vähän houkutella sivulle. Liikkuri joutui odottelemaan tuomareita ja kaikkien liikkeiden välit venähtivät pitkiksi muutenkin. En osannut pitää koiraa alerttina niissä.
Kauko - 9
Teki tosi hyvin, ei liikkunut yhtään. Kaisa kommentoi, että koiran pitäisi tehdä siirtymät nopeammin. Itse olin tyytyväinen, koska en ikinä saisi Megiä hypähtämään siirtymissä.
Ohjattu - 5
Tyhmä moka kävi. Koira meni ihan ok merkille eli laukkasi, muttei mitenkään syöksynyt. Näytin oikealla kädellä ihan sivulle ja koira meni suoraan oikealla olevaan ruutuun. Olin hiljaa, jolloin koira ravasi epävarman näköisenä takaisin merkille. Nyt lähetin kohti oikeaa kapulaa, eikä ollut mitään ongelmia haussa, se oli nopea. Hieman kapula heilui, kun yritti saada keskemmältä kiinni. Hyvä kun sain korjattua koirankin takia.
Tunnari - 7
Koira meni laukalla kapuloille ja haisteli tosi hyvin. Toi oman, tosin ravilla. Kaisa vähensi pisteitä, koska "oli sääli, kun meni ensin omansa yli ja haisteli vielä muut ennen kuin palasi ottamaan oikean". Lisäksi tuomari tulkitsi, että oli pureskellut, kun kapulassa oli yksi hampaanjälki. Mielestäni piti siististi paikallaan, mutta ihan varma en tietty ole.
Metalli - 9
Lähti reippaasti, mutta tuli takaisin ravilla. Kaisa moitti vauhtia takaisin, muttei rokottanut siitä enempää. Tämä harmittaa, kun treeneissä on tuonut tosi nopeasti.
Luoksetulo - 5
Viimeinen liike. Tässä koira ei tullut heti, vaan nousi seisomaan epävarmana. Luuli siis, että kyseessä oli kauko. Sitten tuli ja olin tyytyväinen jääviin. Pysähtyi mielestäni paremmin kuin aiemmin, etenkin kun laukkasi välit. Ennen sivulle tuloa siirtyi raviin.
Harmitti, kun taas koiran vire laski. En oikein tiedä, mistä johtuu. Tekeekö vain, kun saa palkkaa usein? Vai tekeekö lämpö sen? Nyt täytyy tehdä paljon enemmän palkatta: aloitan kolmella liikkeellä ja palkkaan vasta lopussa. Palkkaa annan vain, jos todella tekee töitä. Vaatimusta pitänee nostaa. Ilman muuta pitää tehdä osiakin palkalla, mutta nyt teen niitä vähemmän.
Onnea kisan voittajille Lentsulle ja Jatsille sekä toisen ykköstuloksen tehneille Heidille ja Metelle!
Illalla kävimme vielä lenkillä ja otin pitkästä aikaan mummon mukaan. Wilma-mummo meni niin kovaa, että oli pakko laittaa se kotimatkalla hihnaan. Niin kova kiire oli kotiin syömään... :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meg näytti mun mielestä kivalta ja keskittyneeltä kehässä. Ei sen vireen laskua mitenkään erityisemmin huomannut, mutta tiedän kyllä, että itse tuntee pienetkin muutokset koirassaan.

Ohjatussa näki hyvin, miten Meg oikeasti ajatteli ja selvitti hienosti mokansa. Siitä näki miten se tajusi, että voi hitsi, täähän olikin ohjattu ja kapulat on tuolla. :)

Mielenkiintoista miten tuomarointi ja tulkinta on jokaisella omanlaisensa (mikä toisaalta on ymmärrettävää). Tuomarikurssilla Carina oli sitä mieltä, että tunnarissa koira saa kerran käydä läpi vieraat kapulat tarkistuksen vuoksi, mutta jos se käy ne usemman kerran läpi, niin se on virhe. Kaisa näemmä on sitä mieltä, että tarkistusta ei saa tehdä. No tällaistähän tämä toko on... :)

Hauskoja treenejä!

t. Ansu, Myra & Kentsu