13.8.2009

Viimeistä lomaviikkoa viedään

- Eilen käytiin tokottelemassa Sipoossa Christan, Vipin ja Kaaoksen kanssa. Tein luoksetuloa, mikä oli kaamea! piirinmestaruuksissa. Nyt tietysti teki ihan hyvällä vauhdilla. Alan nyt tehdä suoria vauhtiluoksetuloja alusta, seisomisesta ja maasta. Teen noita jääviä vain leikin yhteydessä vähän aikaa. Lisäksi ajattelin opettaa tulemiseen jonkin toisen käskysanan tuon tule-sanan tilalle. Siis jonkun kuten "pian", mikä tarkoittaa että pian:). Silloin voin huomauttaa, jos ei tule pian. Nyt en oikein voi sanoa mitään, kun tule-sana tarkoittaa vain että pitää tulla, siis vaikka hitaastikin. Onpa hankalaa. No, jotain pitää kokeilla ja Christan mielestä oli ihan käypä idea. Katsotaan. Metallin haki hyvin, tunnari samoin hyvin paljolla kapulamäärällä. Ohjatun piste oli ok. Nyt teen niin, että ennen valmis-sanaa kosketan sitä kevyesti pyllyyn ennen merkkiä. Vähän muistutan. Kivat treenit! VIP ja Kaaos olivat loisteliaan hyviä. Tänään aamulla teimme sitten uuden motivaatiojäljen Megulalle. Pete meni taas kirjoineen ja jakkaroineen metsään 150 metrin päähän odottelemaan, Meg katseli lähtöä. Me lähdimme tuntia myöhemmin perässä. Heti kun sain liinan kiinni, Meg lähti päättäväisesti nenä maassa. Olin tietävinäni, että Pete oli mennyt suoraan, mutta Meg vain kaartoi oikealle kunnes tuli polulle. Olin ihan varma, että oli jo hukannut jäljen ja olin jo luovuttaa, mutta sitten koira tutki polkua molempiin suuntiin ja jatkoi polun yli matkaa. Onneksi pidin tiukasti suuni kiinni. Ja jippii, siellähän Pete hymyili vastassa. Olipa kiva tunne! Meg sai aamiaisen palkaksi ja isot kehut. Teimme vielä viiden metrin keppitreenin. Meni yli kahdesta ekasta, mutta sitten tosi hienosti nosti kaksi seuraavaa. Mukavaa! Olimme tosi iloisia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oili....ootko koskaan kuullut, että koiraan pitää luottaa siellä jäljellä:-)

t.kotka Haminasta

Anonyymi kirjoitti...

Joo... kuulen aina sun äänen lähdössä: "pidä sitten suusi kiinni, tajuatko?! Se on niin kuin syöpynyt mieleen:))
Oili

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh:-) Onnittelut muuten vielä tänne pm-kullasta. Hieno homma...kyllä Meg on hyvä koira....ja okey, kyllä säkin Oili oot:-)))) Meillä asuu Padin lisäksi hirviö-bc....aivan mahdoton aamuisin ja iltaisin...eiköhän nähtäis pk-äsämmien jälkeen?

t.kotka edelleen

- Tuija - kirjoitti...

hauskaa jäljestämistä teillä ; D Voin kuvitella mielessäni, kuin Oilin päässää hyrrää tuo "pidä suus......" ja vähänkös naurattaa ;P
Tuija
ps ootteks muuten lähdössä agin-MM ?

Me kirjoitti...

Tarja: ilman muuta me nähdään teidän koitoksen jälkeen. Syödään sitten menestyskakkua!! Meillä on myös jokin hurja-vilpertti aamuisin ja iltaisin:)
Tuija: lähdetään mm-kisoihin. Entä itse?

On tuo jäljestys kivaa puuhaa. Aika jännää. Ja rankkaa. Aika kovaa saa mennä pitkin pusikoita että pysyy perässä. Ja pitää olla vielä hiljaa ja kaatumatta ja muuten häiritsemättä koiraa... ihan mahdotonta:)