20.7.2010

Karsintaa

-
Viikonloppuna kilpailtiin agilityn MM-edustusjoukkueeseen pääsystä. Helle oli aika ankara, mutta onneksi sunnuntaina oli pilvessä - lämpöasteita oli tosin 28 silti.

Lauantaina
Pete hyllytti ekan radan ja toiselta sai vitosen riman pudottua, mutta pääsi kuitenkin sunnuntaille. Sunnuntaina ekalla radalla tuomari antoi keinun ylösmenovirheen, kun tuli hieman vinosti ja toisella radalla putosi kaksi rimaa. Koska pisteitä ei ollut, stoppasi kisa tähän. Koira oli todella nopea kaikilla radoilla, mutta ei auttanut. Se on vähän välinpitämätön rimoista ja saattaa pudottaa, kun ei pidä niin tärkeänä juttuna. Siihen pitää kiinnittää huomiota jatkossa. Lisäksi Meg on nyt niin paljon nopeuttanut, että Pete on ihmeissään:) Mutta kaikki on niin pienestä kiinni ja sitten kun se natsaa, ollaan aika korkealla. 
Paljon paljon onnea joukkueeseen valituille! Etenkin Mariannelle ja Vilille. Aika hienosti taas konkariparilta!


Tulokset
Videot (eka rata puuttuu, kun sitä ei saatu purettua kamerasta)


Meg Heinolan kisoissa - kuva Mari Ali-Raatikainen


Eilen oli HOTin viimeiset kimppatreenit ennen tokon SM-kisoja. Kehä rakennettiin Patarin nurtseille. Keli oli kivasti viileämpi myöhemmin illalla.

Meg
Meg oli aivan intona. Yhtään ei olisi voinut arvata, että oli raskas, helteinen kisaviikonloppu takana. Se meni kovaa, näykki:( ja lopuksi juoksi Zipun kanssa tanner tömisten ihan kuin mieletön ympäri valtavia nurmikenttiä. Hauskaa!
Seuruun tein hihnassa, Arja käskytti paljon vasemmalle. Sujui aika hyvin ja keskittyi kovasti. Ruutu oli hieno. Merkille meni kovaa, mistä palkkasin kierrättämällä narupalloon. Ruudussa oli markkeri Sigman jäljiltä. En tiedä, katsoiko Meg edes markkeria. Meni joka tapauksessa hienosti oikeaan paikkaan. Ohjatussa jännitti, kun on tehnyt niin paljon virheitä. Nyt meni hyvin merkille, mistä taas palkkasin. Oikealle lähti hyvin eikä kaartanut keskelle, jeeeee! Samoin vasen oli virheetön. Palkkasin molemmat. Helpotti. Luoksetulon tein suorana ja pysäytin vain kiertoleikissä. Lähti muuten kiertämään tosi kaukana olevaa tolppaa lujaa vauhtia - yleensä ei lähde niin kauas. Pysähtyi hyvin. Vielä teimme metallin ja kaukon. Metalli oli tosi tosi hyvä. Se on nykyään ihan helppo juttu. Outoa, kun sen kanssa on aina joutunut miettimään vauhtia ja pitoa. Ei enää, nyt palauttaa sukkelasti vaikka istuu vielä vähän tahmeasti. Kaukoissa taas fuskasi s-m, mutta vain vähän:) Kuunteli hyvin.

Zip
Pete meni Ziipun kanssa. Teki tokoa ekaa kertaa elämässään. Zip on nimittäin varakoirana joukkueessa ja pakko on edes kerran treenata siltä varalta. Oli ihan pätevän näköistä, joskin remmiseuruussa kiskoi juoksussa remmiä ja muutenkin oli vähän pihalla seuruussa. Mutta niin se oli minunkin kanssani. Hukkaa nyt kontaktia, joten pakko on palata naksutteluun. Vasemmalle käännös on tosi vaikea. Siinä jää jälkeen ja pää painuu alas. Tein käännöksiä paljon ja sain sen täällä-sanalla katsomaan koko ajan. Hmmmm. Muuten teki ihan ok paitsi että luoksetulossa törmäsi Peteen, vaikka oli kädet vähän edessä.

Kylläpä oli hyvät ja kivat treenit! Lähes kaikki olivat paikalla, aurinko paistoi ja viisi pentua juoksenteli ympäriinsä. Viime perjantaina HOTilla oli hengennostatusilta ja hyvinhän tuo SM-fiilis on koholla:)

Tänään kävin vielä tekemässä ruutua (markkeri ja palkka paikasta) sekä ohjattua. Hyvin teki molemmat:)) Lopuksi tunnari, jossa nappasi oman, pudotti ja vielä varmisti kaikki läpi. Teki tuon kaksi kertaa, toisella huomautin. Sitten teki oikein, mistä hyvä palkka. Tässä on aika tylsistynyt, pitäisi keksiä jotain kivaa mielikuvaa tähän ja nostaa liikkeen tärkeyttä. Treenifiilistä ei oikein ollut, olisi voinut jättää menemättä.


Nyt on treenit tehty, loppuviikko ennen kisoja on huilia. Huu, lähtölistat ovat tulleet. 
-------------------------------

Myöhään illalla auringon jo laskettua tuuli havisutteli haavanlehtiä ja liikenteen kohina kuului kaukaa. Ja kuitenkin oli niin hiljaista ja pakahduttavaa.  

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Noi Hlan kisakuvat on kaikki Mari Ali-Raatikaisen ottamia, mä vaan vinkkasin niiden olemassaolosta! :) (vaikka mikäs se olis ottaa kunnia ton tasosista kuvista, mutta ei taitas mun kamerasta tollasia otoksia tulla...)