27.7.2010

Meg SM-6!

Olipa aikamoinen viime viikko. Surullinen ja iloinen, raskas ja kevyt. Nyt tuntuu jo huomattavasti paremmalta.

Viikonloppuna olimme tokon SM-kisoissa Imatralla. Yhtään ei ollut fiilistä lähteä kaiken jälkeen ja lisäksi sain vielä flunssan sopivasti viikonnlopuksi. Tottakai lähdimme kuitenkin ja reissussa mieliala parani kummasti - tosin flunssa paheni. Hottilaisille oli varattu neljä mökkiä Taipalsaarelta. Majoituimme Arjan ja Arin kanssa saunalliseen mökkiin ja kokoonnuimme "meillä" molempina iltoina saunomaan. Oli aika vipinää, kun kymmenkunta ihmistä ja neljä vilkasta pentua (tai oikeastaan kuusi, sillä Zip ja Zac ovat ihan samalla tasolla) ahtautui mökkiin:) Flunssa yltyi kaiken aikaa ja lauantaina olin tosi tukossa kyllä huonosti nukutun yön jälkeen. Fiilis oli myös aika olematon; eipä ainakaan jännittänyt yhtään. Tai se jännitti, miten jaksaa, kun ei henki tahtonut kulkea yhtään eikä ääni ollut kuin kähinää aamulla.

Lauantai

Aamulla sataa lotkotti ja sitä jatkui puolille päivin. Lisäksi oli vain 13 astetta lämmintä ja oli kylmä! Miten voi ilma muuttua noin nopeasti?

Päivä oli jännä, sillä nyt karsittiin seuraavan päivän finaaliin ja ratkaistiin joukkuemestaruudet. Kisa-alustana oli kaikissa luokissa tosi hieno ja tiivis nurmikko. HOTilla oli kaksi joukkuetta, joihin tuli viime hetken muutoksia. Pete ja Zipkin joutuivat mukaan päivän varoitusajalla. Pete ei ole eläissään yhtään tokoa edes kokeillut eikä Zip ole vielä valmis kisoihin. Kahdet treenit ehdittiin pitää. Pete oli tosi ennakkoluuloton ja lähti mukisematta rohkeasti mukaan ja kuunteli kaikki neuvot. Eikä turhaan, sillä pari sai hienon ykkösen 176,15 pistettä sijoittuen lopulta jaetulle 9. sijalle. Hyvä Pete ja Zipu!

Zip

Luoksepäästävyys - 10
Zip istui kuin tatti ja antoi vieraan miehen (tuomarina oli tuossa kehässä Vesa Rantaharju) hyvin katsoa hampaat, häntä vain heilui. Oli varmaan aika ihmeissään:)

Paikallamakuu - 10
Ei mennyt ekalla käskyllä maahan, mutta tuomari ei huomannut. Makasi hyvin.

Remmiseuruu - 8
Tämä oli aika hupaisaa. Zip luuli olevansa päiväkävelyllä puistossa ja hukkasi kontaktin usein ällistyneen näköisenä. Juoksuosuudessa luuli, että nyt leikitään ja kävi kiinni remmiin, mutta irrotti sitten.

Seuruu - 8,5
Tämä oli jo parempi, piti kontaktiakin paremmin eikä ollut ihan niin ällistyneen näköinen kuin pari kertaa. Käännökset ovat vaikeita.

Maahanmeno - 6
Tämä oli oikein hyvä, mutta Pete antoi vähän käsi- ja katseapua. Taisi lisäksi ennakoida sivulle nousun.

Luoksetulo
- 9,5

Zip tuli treeneissä ihan päin, mutta nyt tuli hienosti eteen eikä törmännyt. Pete seisoi sotilaallisesti kädet vähän edessä. Sivullekin tuli käskystä, tosin vähän piti vilkuilla yleisöä. 

Seisominen
- 9

Tätä ei vielä Peten kanssa osannut harjoituskerroilla, mutta Pete teki sen pari kertaa ennen kehään menoa ja nyt muisti.

Hyppy - 9
Tämä oli varsin mallikas. Kun Pete meni viereen, liikkui hieman.

Kokonaisvaikutus - 10 + 9 + 10
Jokin tuomareista oli kehunut Zipua kovasti ja sanonut, että "sinulla on loistava koira käsissäsi". Pete oli pullistellut tosi ylpeänä. Zip oli kyllä aika huvittava, sillä se oli ihan pihalla raukka! Mutta hienoa, ettei tarvitse enää mennä alokkaaseen! Ja oikeastaan Petehän voisi viedä sitä avoimessakin. Ja voivoi-luokassa aikanaan! Mahtavaa! Ja itse aloitan agin...


Meg
Kilpailin numerolla 18. Koiria oli mukana 68 eli noin 30 vähemmän kuin viime vuonna. Taso tuntui olevan kyllä sitäkin kovempi. Liikkeet alkoivat paikalla istumisella ja -makuulla. Sen jälkeen liikkeet tehtiin kolmessa kehässä (Puranen, Hagström, Ranne-Savander). Etukäteen päätin olla hillitty, etten kehuisi koiraa liikoja vaan keskittyisin myös liikkeiden väleihin. 

Paikalla istuminen - 10
Ei mitään erikoista, istui hyvin, mutta alussa jätettäessä pää pyöri kuin suokuikalla. 


Paikalla makuu - 9
Oli haistellut sivulle yhden kerran.

Seuruu - 9
Teki ihan ok, mutta hitaassa ja vissiin muutenkin vilkuili ympärilleen.

Ruutu - 10
Tämä oli hyvä! Yhtään ei katsellut kehästä ulos tms. Sen verran sekaisin olin, että käskin suoraan maahan. Ikinä en tee niin vaan aina stopin kautta. Huh. 

Ohjattu - 9
Arvonnassa tuli vasen, mikä vähän helpotti, kun tuon ohjatun kanssa on ollut niin paljon ongelmia keskikapulan kanssa. Nyt ei mitään ongelmia, merkkikin taisi olla aika jees, mutta takaisintullessa PURI ihan törkeästi ja kaarsi taakse ennen sivulle tuloa. Ei olisi ikinä pitänyt saada noin paljon. Tuossa ohjatussa oli ongelmia viime kisassakin, mutta treeneissä on ollut hyvä. Argh. 

Tunnari - 9
Liikkuri laittoi kapulat maahan ja huomasi sitten, että on yksi liian vähän. Kävi hakemassa sen ja laittoi riviin. Vähän hirvitti, mutta Meg ei välittänyt, vaan etsi hyvin, meni vissiin kerran omansa yli mutta toi sitten. Vähän pyöritti.

Kauko - 9
Tuntui, että ennakoi ainakin kahta käskyä selvästi. Hagström ei vissiin huomannut?

Idari - 8
Istui vähän tahmeasti, muuten hyvä. Loistava eka kulma. 

Luoksetulo - 6,5
Olinpa huono:( Olin aika löysä, kun meinasi henki loppua. Olisi vaan pitänyt rutistaa, nyt hävisin turhia pisteitä. Koira venyi seisomisen ja tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon. Olen niin paljon treenannut tuota seisomista, että varmaan mietti tuota maahanmenoa.  

Metalli - 8,5
Tähän olin tosi tyytyväinen. Metskun kanssa ei enää ole ongelmia, tekee hyvin ja iloisesti. Muutenkin Meg oli tosi reipas ja kiva! No, vähän tuhma oli ohjatussa ja tunnarissa.

Yhteispisteet olivat 280,5 ja niillä pääsin viimeisenä finaaliin sijalta 20. Tavoite oli siis saavutettu, mutta tiukille meni. Viime vuonna pääsin finaaliin sijalta 14, pisteitä oli muistaakseni 275, joten joko taso oli kovempi tai tuomarit olivat lepsumpia. HOTilta pääsi myös Marko mukaan finaaliin sijalta 15. HOTin ykkösjoukkue, missä oli Peten ja minun lisäkseni Vuokko ja Sigma, Marko ja Eevi sekä Pia ja Alvin, sijoittui hienosti yhdeksänneksi.

Sunnuntai

Finaalipäivä oli aamusta sumuinen, mutta keskipäivän maissa kirkastui ja lämpeni. Iltapäivällä oli lähemmäs 30 astetta...
Aamulla arvottiin lähtönumerot ja sain kuutosen, mikä oli oikein passeli lähtönumero.

Kuvat Kimmo P, paitsi seuruukuvat Milja Schemeikka.


Numeroarvontarivissä aamupökkyrässä...

Tuomareina olivat Salme Mujunen ja Mauri Pehkonen. Näistä vain Salmella olen ollut aiemmin. Nollakoira näytti aamupäivän liikkeet ensin peräkkäin ja sitten lounastauon jälkeen loput. Kilpailijat tekivät liikkeet yksi kerrallaan paitsi yhden kerran kaksi. Alla ovat Salmen pisteet ensin.

Paikalla istuminen - 10/10
Meg oli tosi hyvä, ei mitään huomauttamista.Paikalla makuu - 10/10
Tässä oli lonkalla, mutta oli vissiin mennyt jo alussa. Ei tehnyt mitään. Vau.Seuruu - 8,5/7,5
Tähän olin itse ihan tosi tyytyväinen! Oli paljon parempi kuin la. Ei hukannut kontaktia kertaakaan ja teki töitä. Yhden kerran oli ollut vino perusasento ja yhden kerran osuin koiraan vasemmalle kääntyessä, kun se samaan aikaan aivasti eikä keskittynyt. Tuntui mahtavalta, vaikka olin aika poikki ja yskitti. Pettynyt olin Pehkosen pisteisiin, mutta ehkä nuo virheet olivat niin isoja.Ohjattu - 5,5/6
Vähän laiskasti meni merkille, mutta haki hyvin. Takaisin tullessa pureskeli ihan sikamaisesti ja taas kaarsi taakse ensin. Kyllä kyrsi. Ansaitusti huonot pisteet.
Tunnari - 6/8
Meni laukalla, mutta aika rallatellen huolettomasti. Palautti ravilla ja puri.

Luoksetulo - 8,5/8
Meg teki elämänsä luoksetulon! Miksiköhän? Tämä on aina ollut vaikea. Nyt laukkasi ja teki jäävät aikas hyvin!Idari - 8/8
Tauon jälkeen aloitettiin idarilla. Meg tuntui tosi reippaalta, vaikka aurinko paahtoi. Hassua. Idari oli aika hyvä, joskin istuminen oli tahmeahko. Eka kulma oli erityisen hyvä, olen siitä ylpeä:)

Kauko - 9,5/9
Tässä Meg räväytti ja yllätti kaikki, sillä se sai parhaat pisteet kaikista! Ei voi olla totta, kun tässä se aina huijaa. Mutta nyt ei muuta kuin viimeisessä s-m piti vähän liikuttaa etutassuja eteen. Eikä ennakoinut vaan tuijotti keskittyneesti eikä välittänyt mistään muusta mitään. Maasta istumaan oikein pompahti. Hämmästyttävää. Pakko oli ihan nauraa ääneen kehän ulkopuolella. 
Leevin rei'ittämä HOT:n liivi, johon Maikun työkaveri Satu teki hienot korjaukset tassunkuvilla - oikea onnenliivi:)

Hottilaiset seuraavat tarkkoina kaukoa. He antoivat niin raikuvat aplodit,
että koira jäi katsomaan heitä ylen hämmästyneen näköisenä liikkeen jälkeen:)

Metalli - 8/7
Tässä en tiedä, mistä vähensi. Mielestäni oli tosi hyvä. Laukalla edestakaisin eikä pyöritellyt.
Ruutu - 9/9
Hitsi miten teki hienosti viimeisen liikkeen. Hyvin merkille ja ruutuun lähes keskelle. Hyvä sivulletulokin. Vähänkös olin ylpeä. Kun urakka oli ohi, oli aika riemukas olo! 
Yhteispisteitä saimme odottaa pitkään, mutta viimein selvisi, että olimme pistein 264,75 päivän viidenneksi parhaat. Enpä olisi puunoutojen jälkeen uskonut eikä ainakaan ykköstulokseen noin tiukalla arvostelulla. Yhteistuloksissa olimme kuudensia ja hävisimme vain 0,2 pistettä viidennen sijan. Vielä uskomattomampaa. Tässä porukassa kun tulee kuudenneksi voi jo vähän röyhistää rintaa:) Hyvä nousu tuli lauantailta, kerta kaikkiaan. 

HOTin porukka oli ihan uskomattoman kannustavaa, kiitos teille kaikille kun jaksoitte istua paikalla loppuun asti ja tsempata. Itse olisin teinä jo lähtenyt kotiin ohjatun ja tunnarin jälkeen... Mutta kukaan ei edes kehottanut riisumaan HOTin liiviä pois:) Kiitos myös Kirstille ja Samille, jotka jaksoitte tsempata ja laskea pisteitä koko viikonlopun paikan päällä. Ostan mielelläni sen skumppapullon, jonka hävisin vedonlyönnissä Samille:) Kiitos myös muille onnitteluista!


Mahtavat onnittelut upeille voittajille Katjalle ja Zenille, Jessicalle ja Katlalle sekä Heidille ja Metelle, kyllä olitte hienoja ja teitte upeita suorituksia! Monet muutkin tekivät upean näköisesti, mutta sitten pisteet eivät olleetkaan kovin hyvät. Syytä en tajunnut, eivätkä kai kaikki muutkaan. Olisi kiva tietää yleensäkin tietää tuomareiden perustelut ja sen, mitä mahtoivat kulloinkin hakea. 
Meg oli tosi mahtava koko pitkän viikonlopun ja etenkin sunnuntain maratonin. Se vain nousi loppua kohti, vaikka kuumaa oli. Se vissiin tykkää yleisöstä ja ison kisan fiiliksestä. Ennen kehään menoa jätin aina lelun remmin viereen kehän ulkopuolelle ja tosiaan yritin kehua hillitysti kehässä. Oli jotenkin niin iloinen koko päivän.

Kylläpä tuntuu mukavalta - vieläkin! :))


Videot ja lisää kuvia huomenna...

8 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Oli kyllä varsinainen ilo katsella teitä! Ootte huippuja!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea mahtavasta tuloksesta!!

t. Mari

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon :) Kaukot olivat HIENOT!!!

Jessica, Katla ja Mac

Jaana kirjoitti...

Onnittelut ja hännän huiskauksia myös meiltä:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosti menneistä kisoista ja upeasta noususta! :)

t. Ansu

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hyvästä kisasta! Kyllähän se on Petenkin alettava tokoilemaan, koska ensi vuoden smskaboissahan sulla on kaksi koiraa evl:ssa:-)

t.Tarja

Aija ja Gini kirjoitti...

Onnea vielä sylintäydeltä koko klaanille :D

Me kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Tästä taas jatketaan.