28.11.2010

Pakkanen paukkuu ja treenattukin on

-
Onpas aikaa hurahtanut viimeisestä päivityksestä - on ollut aikas kiire.

HOT järjestää 6.12.10 jätti-isot tokokisat Hollolassa ja sen järjestelyihin on mennyt pari iltaa. Tänään lauantaina kuitenkin treenattiin hottilaisten kesken Virenojan maneesilla. Kokeilin vähän kisanomaisempaa, Pia ja Laura käskyttivät. 


Seuruu oli alkuun taas levotonta, mutta parani loppua kohti. Palkkasin pari kertaa kun oli parempi. Lopussa tein vielä vasemmalle käännöksiä ja nyt jos dyykkasi, keskeytin ja voivottelin. Sen jälkeen yritti kovasti ja onnistui hyvin!:) Ehkä tämä rauhallinen keskeyttäminen auttaa. 


Liikkeestä istuminen oli kuulemma vähän epävarma. Tätä pitää tehdä vielä vaan lisää. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun istui - tätä on niin vähän tehty liikkeenä. Luoksetulo sen sijaan oli tosi hieno, sekä vauhti että jäävät. Taisin auttaa seisomisessa kädellä. Olen treenannut etupalkalla. Kun narupallo on ollut näkyvillä, saa sen, jos pysähtyy todella hyvin. 


Ruutukin oli hyvä. Siellä oli markkeri, kun oli vieras paikka. Ekan kerran ei löytänyt/välittänyt markkerista, mutta korjasi itse. Kehuin, kutsuin pois ja teimme uudelleen. Nyt oli ok. Hienosti maahan, hienosti odotti ja hienosti tuli sivulle. Tein vielä evl-ruudun ja sekin oli hyvä. 


Metallissa heitin ensin ja Laura heitti lisää kauemmas. Hyvin otti ja palautti. Aion ottaa Ziipun jatkossa suoraan sivulle eli vaihdan eteentulon sivulle. Näin on. Teki ihan oikein, kun vähän autoin.

Ohjatussa Laura vei kapulat kuusi metriä leveälle ja syvyyttä oli pari metriä merkistä taaksepäin. Palkkasin ekan merkin, sitten lähetys uudelleen merkille ja siitä hakemaan oikea. Oli tosi hyvä, mistä vauhtipalkka. Laura heitti kapulan provosoivasti takaisin aikalleen ja lähetin sen jälkeen merkille. Ei mitään ongelmaa. Lähetin hakemaan vasemman ja teki senkin hienosti, ei vilkaissut heitettyä oikeaa.

Lopuksi tein vielä kaukoja läheltä, teki jo aikas hyvin. Hyvä treeni, kiitos avusta kaikille!

Eilen perjantaina illalla olin HOTin vuorolla yksin Hollolassa. Oli aika kylmä. Tein vauhtitreenejä agiputken kautta, olipa kivaa:) Metallin tein niin, että heitin kapulan esteen yli, päästin koiran hakemaan ja kun tuli, lähetin suoraan aika kaukana takanani olevaan putkeen ja sieltä suoraan sivulle. Tämä oli Zipusta tosi hauskaa. Samoin tein luoksetulon pysähdyksiä. Putki oli niin kaukana, että koira tuli kunnon matkalta takaisin. Teki hyvät stopit. Seuruuta tein aika paljon ja se oli huonoa. Koira oli levoton ja dyykkaili. Pete katsoi sitä illalla kotona ja totesimme, että on pakko palata takaisinpäin ja palkata hyvistä pätkistä. Kyllä se kovasti yrittää tehdä oikein, mutta on jotenkin niin epävarma. 

Ruudussa opetin paikkaa. Kävin itse ruudussa ja päästin koiran sinne sitten. Teki myös itsenäisiä. Menee ihan ok paikkaan, mutta hieman taaemmas voisi mennä. Korjasi kyllä itse, kun pyysin. Näitä lisää.

Lopuksi teetin agin hyppysarjaa. Nostin vähän okserien rimoja, nyt olivat 30 + 40 cm. Jätin koiran paikalleen ja menin sivulle katsomaan. Katsoi ensin minua, mutta heti kun katsoi eteen päästin menemään. Mielestäni näytti hyvältä ja rauhalliselta. Tein viisi kertaa neljän sarjan. 

Hyvä treeni, eikä ollut yhtään kylmä, kun pääsi koko ajan touhuamaan. 

Tiistaina olimme Arjan ja Riitan kanssa BAT-hallilla treenaamassa. Oli niin kiva olla sisätiloissa lämpimässä! 

Tein seuruuta, mikä ei ollut kovin kummoista. Mietimme vasemmalle kääntymisessä askelia. Nyt pitää kunnolla miettiä, miten käännyn ja tehdä aina samalla tavalla. Lisäksi tein metskua, mikä oli oikein hyvä. Vielä ehdin tehdä tunnarin pari kertaa. Istuin lähellä ja koira lähti läheltä. Teki tosi tosi hyvin! Kiva treeni!

Viime lauantaina Pete ja Zip olivat Teemun agikurssilla BAT-hallissa. Oli hurjan hyvä oppitunti taas kerran ja Zip toimi hyvin. Se on kovin tarkka pienillekin avuille ja sinkoaa herkästi eri suuntiin... :) Rimat ovat edelleen matalalla. 

Muutoin Pete on käynyt tekemässä agin hyppysarjoja, keppejä ja kontakteja pari-kolme kertaa halleilla. Itse olen treenaillut lähinnä kaukojen siirtymisiä läheltä kotona. Siinä sitä riittää puuhasteltavaa.


Meg on voinut hyvin Riitalla ja Pekalla ja ollut oikein hyvä emo pennuilleen. Kyllä meillä on jo Megulaa ikävä! Lapset syövät edelleen suunnattoman ahneesti, niiden silmät ovat auki ja ne jo heiluttavat häntäänsä ja leikkivät jo vähän keskenään:)) Ne täyttivät eilen perjantaina kolme viikkoa. Pian pääsemme niitä katsomaan, tuskin maltan odottaa. Oheisena pari Riitan lähettämää kuvaa pojista <3


Vielä onnittelut kisauransa nollavoitolla aloittaneelle Essulle! Aikas hienoa Satu!! 


Ei kommentteja: