23.5.2011

Aurinko paistaa - Meg kävi triplalandiassa

-
Sunnuntaiaamu Tarolanniityllä - Essu, Mara, Zip ja Meg

Torstai

Koirilla oli hieronta, joten niillä oli ansaittu vapaapäivä. Anna-Kaisa oli löytänyt Zipulta tiukan oikeanpuoleisen selkälihaksen, mikä oli vastannut hyvin hoitoon ja Ziipu oli lopussa ollut aivan tosi rento ja venyttellyt itsekin rauhassa. Meg oli hyvässä kunnossa pieniä jumeja lukuunottamatta. Olipa hyvä, kun saatiin taas koirat hoidettua.

Perjantai

Illalla lähdimme Elinan ja Novan kanssa Helsinkiin sirkuskentälle, mihin oli järjestetty iso tokoharjoitus. Kehiä oli neljä ja koiria taisi olla viitisentoista. Olin molempien koirien kanssa.

Meg

Megin liikkurina oli Anna. Ensin tehtiin kuitenkin paikallamakuu, missä menin taas halpaan. Ansu kehotti varoittamaan koiraa jo etukäteen, jotta menisi varmasti maahan käskystä. Koira oli kuitenkin taas niin alertin näköinen, että uskoin kaiken olevan ok, mutta eipä se maahan mennyt vuorollaan:( Oli ihan muissa maailmoissa. Että ärsytti. Makuu itsessään oli todella hyvä ja koira nousi hyvin sivulle.

Treenit lyhyesti olivat karseat tai ainakin niistä jäi karsea maku suuhun.  Tunnarissa toi väärän ihan sumeilematta, sen jälkeen laahusti takaisin kapuloille ja toi oikean. Luoksetulossa tein ekan läpi, ok. Sitten pysäytin, ei ollut  hyvä. Hiipi sitten kohti, stoppasi tietty hyvin. Sen jälkeen ei juossut enää kohti kunnolla, vaikka heilutin lelua. Ärsyttävää. Hyviäkin kohtia oli kuten seuruu, metsku ja ruutu. Kuitenkin treenin jälkeen olin aivan maassa ja ajattelin, ettei tule mitään. Meillä on nyt ollut kestokonflikti päällä ja se heijastuun kaikkeen tekemiseen. Mutta nyt se täytyisi muuttaa. Ihan turha on tehdä mitään hankalaa, kun koira on valeraskaana ja sen fiilis ei ole kovin innostunut. Toivottavasti sen asenne muuttuu ässämmiin mennessä.

Zip

Ziipu oli ihan ok. Tesu liikkuroi. Saimme kehuja ainakin seuruusta - se on edistynyt:) Hurjan tyytyväinen olin ruutuun. Ei sekaantunut viereisen kehän merkkeihin ja tekemiseen, vaan meni varmasti oikeaan paikkaan. Muutenkin oli tosi orientoitunut yhteiseen tekemiseen. Kaukoissa jalat liikkuivat ja tunnarissa hötkyili.

Lauantai

Päivän ohjelmassa oli iltapäivällä treeni Aptus Show'ssa Helsingin jäähallissa. Mukana oli meitä vain neljä eli Ansu, Mari, Nina ja minä. Ideana oli saada hyvä harjoitus sisätiloissa, missä on ihmisiä, kuulutuksia ja häiriöitä. Meg pääsi yksinään mukaan. Satu lähti mukaan seuraksi, mikä olikin tosi kivaa. Menomatkalla ehdimme poiketa hätäiseen vielä Ikeassakin...

Zip

Aamulla ennen lähtöä teimme lenkin jälkeen lyhyen treenin Ziipun kanssa. Se teki kaukoja niin, että olin sen sivussa vahtimassa takajalkoja ja Pete vahti toista puolta. Teimme sekä i-s-i sekä m-s-m. Alkuun liikutteli takajalkoja taemmas, mutta saimme lopuksi hyviä toistojakin. Näitä siis lisää. Lisäksi teimme tunnaria, missä käskin koiran nyt pysähtyä ennen kapuloita. Teki hyvin neljä kertaa. Näistä viimeisen tein niin, että koira tuli kauempaa ja itse olin lähellä. Vielä kiertoja ja stoppeja. Yllätys oli se, että kiersi täysin hiljaa. Tosi hyvä.

Meg

Meg pääsi Helsinkiin yksinään. Saimme treenata harjoitusjäähallin puolella. Vähän aikaa saimme odotella afgaanikehän päättymistä, mutta sitten pääsimme kehään. Oli tietty selvää, että vain humputtelen Megin kanssa. Tein kyllä kaikenlaista: seuruuta, ruutua, merkkiä, metallia, hyppyä, stoppeja kierroissa jne, mutta en kovin vakavamielisesti ja palkkasin kaikesta. Ja simsalabim: Meg oli hyvä! Eikä mikään häirinnyt sen tekemistä. Matto oli liukas, mutta hyvin koira mallasi menoa sen mukaan. Lisäksi teimme myös paikallamakuun ylös-alas -menot Sadun käskyttämänä eikä niissäkään ollut mitään vikaa. Olin todella tyytyväinen, että lähdin treeneihin, sillä nyt jäi paljon parempi mieli. Kiitos muille tsemppaamisesta. Selvästi Meg piti enemmän sisähallista kuin hiekkakentästä:) Kuin myös. Ilta meni vielä rattoisasti vieraiden kanssa, tosin olin puoli tuntia myöhässä...

Sunnuntai

Aloitimme päivän aikaisin Sadun kanssa ja lähdimme jo puoli kahdeksalta reippaina kunnon lenkille. Oli mahtava ilma, aurinko paistoi, muttei ollut kamalan kuuma ollenkaan. Pete lähti sen jälkeen Mikkeliin kisaamaan Megin kanssa ja me menimme aamukahvin jälkeen opettamaan Essulle kontaktierottelua Pennalaan. Puolenpäivän aikaan tapasimme Arjan ja Kirstin kanssa Patarilla, missä pidimme tokotreenit. Olin siis Zipun kanssa.

Zip

  • Teimme ensin häiriötreeniä kaikille koirille yksitellen. Zip oli nyt tosi pätevä eikä lähtenyt Sadun matkaan kuin kerran. Se nökötti paikallaan ja katsoi minuun suurimman osan aikaa. Tosi hyvä!
  • Aloitin seuruulla, missä Arja naksautteli hyvästä kontaktista lähdöissä, vasemmalle käännöksissä ja stopeissa. Nämä sujuivat hyvin. Vielä teimme häiriöseuruuta, missä Kirsti heitteli kapulaa matkalla ja Arja ja Satu huutelivat odota-, maahan- ja seiso-käskyjä kun kuljin ohi. Ainakin peri kertaa koira taas uskoi heitä ja piti sitä vähän moittia. Lopuksi saatiin pari onnistunutta pätkää:) Zip on niin kiva, kun on niin kiltti ja yrittää kovasti tehdä aina oikein. Pitää vain olla selkeä.
  • Seuruun jälkeen teimme tunnaria. Siinä Kirsti vei taas paljon kapuloita ihan lähekkäin ja myös oman sekaan. Tein ekan läheltä, teki ok. Haistelu oli todella hyvä. Sitten jäin itse lähelle ja koira tuli kauempaa. Yritin pysäyttää kahdesti, mutta kummallakin kerralla vain väkisin tuppasi etsimään. On se nyt kumma, kun se on niin innoissaan tuosta haistelusta. Seuraavaksi pysäytin sen varmasti asettumalla sen tielle ja päästin etsimään. Taas löysi omansa eikä sörkkinyt muita. Teimme vielä uudelleen ja edelleen ok, nyt pysähtyi hyvin.
  • Metallissa teimme pitoa. Ekalla kerralla heitin ja kilisytti takaisintullessa, jolloin lähdin seurauttamaan sivulla. Kilinä loppui lähes heti ja pääsin palkkaamaan. Toinen kerta oli aivan tosi hyvä, tuli hiljaa sivulle ja piti hyvin ja pääsin palkkaamaan heti. Kolmas kerta taas kilisi ja lyhyen seuruun jälkeen taas oli ok. Tätä pitää jatkaa ja mahdollisimman selvästi kertoa koiralle, mitä siltä halutaan. Taidan ottaa näitä ihan läheltä jatkossa eli nosto --> sivulle ja seuruu tai palkka.
  • Ruudun tein voi-malliin. Siellä oli markkeri vietynä etukäteen. Hyvin meni suoraan ruutuun, vaikka ympärillä oli tötteröitä ja kapuloita. Tein vielä erikseen paikkaa eri suunnista. Ensin vahvistin markkerilla, sitten tein ilman. Oli ok. Otin vielä kuunteluakin mukaan: heitin kapulan ja käskin hakea, mistä isot kehut. Sen jälkeen heitin ja käskin ruutuun. Tietty lähti hakemaan, mutta kuunteli hyvin stop-käskyn, mistä kehuin ja jatkoi ruutuun. Toistettuna sama kuvio, edelleen meni kapulalle ja korjauksen jälkeen ruutuun. Olin tyytyväinen, että kuunteli niin hyvin ja kykeni ilman ääntä jättämään kapulan paikalleen!
  • Luoksetulon stoppeja tein kierrättämällä maassa istuvia. Hienost kiersi ihan äänettä ja teki hienot stopit, mistä heitin palkan sille. Viimeisellä kerralla Arja palkkasi takaa.
  • Vielä teimme ohjattua. Vein merkille ja haki vasemman hienosti. Oikea oli vaikeampi ja koira kaarsi keskelle. Kuunteli ja haki oikean. Toistin ja autoin, jolloin onnistui hyvin.

Oli aivan todella kivat ja leppoisat treenit mahtavassa auringonpaisteessa, kiitos asianosaisille! Mielialaa paransi varmasti sekin, että Meg teki Mikkelissä kolme nollaa sijoilla 1., 3. ja 3. Hyvä Pete ja Megs!
Lähdimme vielä käymään puutarhalla kesäkukkaostoksilla Sadun kanssa ja poikkesimme katsomaan Katjan Sisi-pentua, mikä olikin aivan ihana 9-viikkoinen! Onnea pennusta ja pennulle! Sieltä kurvasimme vielä Wessmaneille puutarhakahveille, minne tyytyväiset triplan tekijätkin jo olivat ehtineet. Olipa kiva päivä!

Megin radat Mikkelissä:

Ja toinen video Zipun tokosta Hollolan cupissa 18.5.11:
Patari

Ei kommentteja: