31.5.2011

Treeniä, treeniä ja kisoja

Nyt on ollut niin kiire, että on jäänyt päivityksetkin tekemättä.

Torstai

Viime viikon torstaina ajoimme Arjan kanssa Järvenpäähän T-treeneihin. Siellä oli tehty neljä kehää ihanalle nurtsikentälle. Aurinko paistoi ja oli aikas kivaa. Pete oli samaan aikaan kisaamassa BAT:n kisoissa, mitkä olivat samalla karsintakisat BAT:n joukkueeseen. Kisat menivät hyvin ja Pete oli 2. ja 3. Hyvä te!!

Zip

Zipun liikkurina toimi Heidi. Teimme aina kaksi liikettä per kehä.
Ihan kamalasti en näistä treeneistä muista.
Seuruussa tein vain liikkeellelähtöjä ja käännöksiä, ne menivät oikein hyvin.
Luoksetulon tein läpi.
Ruutuun meni tosi hyvin, siellä oli markkeri. Vieressä oli toisen kehän kehänauha, mutta siitä ei välittänyt.
Liikkeestä istuminen oli huono, jäi pari kertaa seisomaan, jotenkin oli epävarma.
Ohjatunkin kokeilin, mutta siinä lähti keskelle oikeaa hakiessaan. Stoppasin ja korjasi tosi hyvin. Uusittuna ja autettuna ok.
Tunnarissa toi oikean, mutta sähelsi.
Kaukoissa huijaa s-i: ei mene tarpeeksi taakse, kun venyy niin pitkäksi eteen.

Perjantaina oli huilipäivä.

Lauantai

Perjantai-iltana myöhään muistin, että Zipulla oli tokokisa Hyvinkäällä seuraavana päivänä:) Melkein unohdin koko asian. Ilmoittauduin sinne, koska halusin koiralle harjoituskisan. Vähän näkisi, miten se tekee vieraassa paikassa jne. Saija Pollari oli tuomarina ja Virve liikkurina. Kisa oli sakemannien mestaruuskisa.

Paikallamakuu - 10
Oli ihan ok, mutta oli mennyt kyljelleen jossain vaiheessa. Aijai.

Seuruu - 8,5
Tämä oli kamalaa. Alussa takaosa keikkuu puolelta toiselle ihan tajuttomasti ja muutenkin oli sellaista sähellystä. Vasta juoksun jälkeen taisi parantua. Tuomari tästä huomautti ihan oikein. Tee enemmän seuruuta ennen kehäänmenoa, että muistaa.

Liikkeestä istuminen - 5
Tässä lähti liikkeelle ihan hyvin, mutta istuminen oli epävarma ja istui viiveellä. Vahvista tätä.

Luoksetulo -
Tämä oli mielestäni oikein hyvä, omat käskyt olivat myöhässä.

Ruutu - 7
Koira meni ruudusta yli ruudun ja kehänauhan väliin. Käskin uudelleen ruutuun, jolloin tuli, mutta vasempaan reunaan. Loppuosa ok. Olen tyytyväinen, että osasi korjata. Käskyt siis ruutu, stop, ruutu, stop ja vielä maahan. Olisikohan pitänyt jo mennä nollille? Tee ruutua ilman nauhoja.

Hyppynouto - 10
Tämähän oli hyvä, vaikka kapula oli niin painava, että olin ihan ihmeissäni. Virve sanoi, että hän oli kysynyt kevyempiä, mutta ei ollut. No, koira ei ollut moksiskaan.

Metalli - 9,5
Haki hyvin, mutta simsalabim sivulletulo oli kaamea. Tuli kyllä sivulle, mutta jäi n 20 cm:n päähän minusta sivusuunnassa ja venytti sieltä kaulaansa tuskaisan näköisenä. Voi hyvän tähen. Olisi pitänyt käskeä sivulle uudestaan eikä ottaa kapulaa, kun piti sitä niin huonosti. Tee sivulletuloja!

Tunnari - 0
No tässa toi väärän, viereisen. Aijai. Tee normi tunnaria! 

Kaukot - 7
Nämä muuten ok, mutta viimeinen s-i tuli eteen 10 cm. Aijai. Lisäksi viereinen kehä häiritsi, kun siellä tehtiin luoksetuloa samaan aikaan. Tee laudan kanssa s-i.

Tulipahan kokeiltua ja hyvä kun menimme. Tuntuu vaan, että tuota tekemistä on niin hitosti ennen SM-kisoja, ettei ikinä ehdi kaikkea korjata edes sinne päin. Mutta kaikkemme yritetään, periksi ei anneta. Tästä kisasta siis kakkostulos 241 p.

Kotona tein vielä illalla muutaman huilitunnin jälkeen ruutua ilman nauhoja. Koira ei tajunnut ensin ollenkaan koko juttua. Se tarjosi innolla kaikkia merkkejä ja jouduin aika kauan auttamaan, kunnes vihdoin hiffasi. Tein myös liikkeestä istumista, mitä ei tehnyt ensin ollenkaan... Karseaa, miten se voi unohtaa jotain kokonaan. Tai ehkä se ei ole koskaan kunnolla tätä osannutkaan ja kun sitä ei ole tehty, tuli täysin epävarmaksi.
Pete oli kisaamassa Stadi Gamesissa, mutta ei tullut nyt menestystä.


Sunnuntai

Aamulla kävin treenaamassa Patarilla Megin ja Ziipun kanssa.

Meg

Megin kanssa olen edelleen humputellut ja treenannut tosi vähän:(. Nyt se oli tosi hyvällä tuulella ja iloinen eikä ollenkaan sellainen blääh-eläin, mitä viikko sitten. Tein kahdessa lyhyessä jaksossa, molempien jälkeen sai herkkupurkin.

·         Ruutu oli erittäin hyvä ilman nauhoja, tein vain kerran.
·         Ohjattu oli erinomainen molempiin suuntiin, samoin kiersi hyvin merkin, mistä palkka. Ekan haun otin sivulle, mistä palkka, tokan vauhtipalkkasin.
·         Tunnarissa laitoin kapuloita 10 ihan vieriviereen riviin. Ei mokannut, mistä vauhtipalkka kun vielä laukkasi takaisinpäin.
·         Seuruussa tein taas nopeita istumisia sekä zetan jääviä, missä vahdin istumista.
·         Kaukoissa palkkasin ekan siirtymän, sitten teimme koko sarjan aika läheltä.


Tämä oli hyvä treeni meille molemmille. Meg teki virheittä ja oli iloinen, minä samoin:)

Zip

Aloitin ruudulla, missä siis ei ollut nauhoja. Koira oli aivan täydellinen! Ei virheen virhettä, vaikka tein eri suunnista lähetyksiä ja korjauksia. Olipa kiva.
Liikkeestä istuminen oli edelleen vaikea, mutta saatiin onnistumisiakin.
Teimme myös metallia, jossa oli suuria ongelmia sivulletulossa. Tein kiertona niitä ja muuten läheltä ja aina oli vaikeaa. Tulee hitaasti ja vaikeasti, venyttää kaulaansa ja aukoo suutaan. Yäk.

Pete lähti kisoihin päivällä Megulan kanssa (nyt radat olivat parempia, mutta rimoja putosi kaksi ja yksi kielto). Arja soitti treeneihin iltapäivällä ja lähdin sitten vielä uudelleen Zipulan kanssa kesken kesäkukkaistutuksien. Teimme vielä ruudun paikkaa, metallia (ei hyvä), tunnaria (nyt oli hyvä) ja jotain muuta. Olin tyytyväinen päivän treeneihin.
Illalla oli pakko leipoa vielä lohtusämpylöitä Petelle. Hyvä ruoka, parempi mieli:))

Maanantai

Eilen oli P-HAU:n cup-kisa, jossa Pete kävi Megin kanssa ideana saada huomautettua sille rimoista, mutta se on niin viisas, ettei mokannut kuin yhden A-esteen ekalla radalla. Siitä Pete sille karjaisi ja toisella radalla Meg olikin sitten teatraalinen kontakteilla. Teki oikein näyttävästi ja varmaan huokaisi mielessään. Pete huuteli rimojen päällä ja oikein yritti saada sitä mokaamaan, mutta ei - siihen Meg on liian viisas.

Tein Zipun kanssa kentällä pari tunnaria normisti. Jotenkin se on vähän paineistunut, sillä se saattaa ottaa ja häippäistä sivulta huuhailemaan jonnekin heti alussa ja lisäksi se menee nyt varovaisesti kapuloille. No, jos on pakko valita nyt, niin sitten tämä hiippailu - kunhan vain tuo oikean. Lisäksi liikkeestä istumisia, ensin edessä ja sitten liikkeessä. Satu vahti ja oli ollut nyt ok. Kaukot olivat syvältä, liikutti takajalkoja koko ajan. Näitä siis nyt kovasti lisää kotona, lauta vatsan alla. Metallissa teki hienon noudon, mutta sitten minun pöljän piti vielä jatkaa ja ne huononivat. Taas menimme syömään lohtusämpylöitä. Kyllä se auttaa.

Ei kommentteja: