11.1.2012

Kivoja ja hyödyllisiä treenejä

-
Maanantai

Treenattiin Hollolassa Arjan ja Elinan kanssa. Pakkasta oli viitisen astetta, joten oli loistava treenikeli.

Meg

Tein kisanomaisen jälleen samalla systeemillä. Näytin namipurkin koiralle ja menimme kehään.

 1. Zeta oli tosi hyvä. Järkkä oli maahan, istu seiso. Kaikki jäävät olivat napakoita ja seuruu hyvä. Koira oli tosi kiltin näköinen:)
 2. Ohjattu oli myös tosi hyvä merkkeineen kaikkineen. Ei yrittänytkään keikutella kapulaa, mikä oli sinänsä harmi, kun olin valmistautunut torumaan.
 3. Tunnari oli myös hyvä. Tehtiin ihan normi, ei mitään huomauttamista muistaakseni.
 4. Ruutu tehtiin oikealle. Merkki jäi 10 senttiä vajaaksi, korjautin ja tehtiin uudestaan. Nyt oli hyvä! Ruutu hienosti ihan taakse, mistä kehuin. Jätin seisomaan ja tehtiin loppuosa. Siinä käännyin vasemmalle seis, kun tuli sivulle. Yllätti koiran, mutta eipä päässyt pomppaamaan.
  Olin ihan hurjan tyytyväinen koiran ja omaan asenteeseen. Tästä koiralle iso palkka ulkona enkä tehnyt mitään muuta.
Zip

Ziipun treenit menivät ihan kohellukseksi. Tein luoksetuloa suorana vauhtipalkkaan ja jääviä, missä on selvästi vähän unohtanut nuo lukkojarrutukset. Alkoi vähän muistaa kyllä.
Seuruu oli aika mukavaa. Tein henkilöryhmääkin, missä ei kyllä yhtään välittänyt muista. Noutoja tehtiin myös. Kun nosti takaa, palkkasin vauhdista. Treenistä jäi aikamoinen hässäkkä-olo, mikä nyt ei kerta kaikkiaan sovi touhu-Hiipulalle yhtään.

Käveltiin vielä Elinan ja Sadun kanssa lenkki. Olin illalla ihan kertakaikkisen poikki. Viikonloppu ehkä vaatii vielä veronsa.

Tiistai

Olimme jälleen Hollolassa Elinan kanssa. Satu oli juuri lopettanut aksatreenit ja lähti käymään kaupassa meidän treenin aikana. Kovin kauan hän ei joutunut odottelemaan lenkkiseuraa palattuaan, joten treenit tehtiin aika sukkelasti. Ensin Meg kisanomainen ohjattu-treeni, sitten Novan kisanomainen ja lopuksi Zip ja Nova vielä vapaamuotoisesti.

Meg

Megillä oli teemana nyt ohjattu. Yritin provosoida kapulan liikuttelua esille.
 1. Seuruu ensin kisanomaisesti. Elinan mielestä näytti tosi hyvältä ja niin se tuntuikin. Varmaan koira ajatteli kovasti niitä ulkona odottavia herkkuja, koska oli niin mielin kielin - ihan huvitti.
 2. Ohjattu tehtiin vasemmalle kaksi kertaa. Ihmetteli aika lailla, miksi tehtiin uudelleen. En palkannut ekaa, että nyt varmasti mokaisi tokassa, mutta ei. Ei liikutellut kapulaa tms. Höh.
 3. Seuraavaksi tein tunnarin. Matkaa oli 15 m, kapuloita 10 ihan lähekkäin ympyrällä. Ei mitään ongelmaa, vaan oli tosi tarkka ja ripeä.
 4. Luoksetulon tein suorana sivulle. Oli sekin hyvä, johan nyt on kumma. 
 5. Uudelleen ohjattu eri suunnasta ja oikealle, mikä on aina ollut se huonompi. Eka merkki oli oka, mutta noudossa meni keskelle. Stoppasin ja pidin tauon. Lähetin hakemaan oikean, toi siististi. Hyvästä korjauksesta ja kuuntelusta sai isot kehut. Tuo oikea kapula oli vaalea eikä näkynyt varmaan yhtään ja keskikapula oli tumma.
  Toka merkki oli jo hitaampi, mutta täydellinen paikka. Haku oli edelleen hyvä, ehkä jotenkin levottomampi ja kaarsi sivulle. Kolmas merkki oli samanlainen, mutta nyt kokeilin vielä vahvistaa hakua pidä-käskyllä. Oli selvästi aika vahva juttu, sillä otti kapulan tosi varovasti ja lähti ravilla takaisin:). Pakko oli tehdä vielä yksi, mistä vauhtipalkka.

En siis saanut virhettä esille kunnolla, mutta luulen silti, että koira tajusi, mitä treenattiin. Olen miettinyt sitäkin, että opetan sen tulemaan selän takaa, jolloin tuo kaari jäisi pois. Seuraavaksi käännän sille selän, kokeillaan sillä tavalla. Muutoin teen vain kapulan kantoja ja yritän saada sen mokaamaan, jotta pääsen kertomaan, että siisti kantaminen on tärkeää joka tilanteessa. Treeniin olin taas kovasti tyytyväinen. Ja niin oli Megulakin, sillä se sai herkkupurkin lisäksi puolikkaan possunkorvan.

Zip
 1. Aloitin luoksetulolla, Elina käskytti. Tein vain läpi ja nyt tuli tosi kovaa, mistä palkka.
 2. Luoksetulon jäävät tein lelulla ja namilla, niin että heitin sille aina namin taakse ja kun tuli, stoppasin ja heitin. Teki paljon paremmin kuin eilen. Myös maahanmenot olivat hyviä.
 3. Malttia treenattiin ohjatun merkillä. Tehtiin ihan kisanomaisesti, mutta ei mennyt Ziipukaan lankaan. Seisoi kuin tatti. Päästin sitten hakemaan kehujen jälkeen, mutta hyökkäsi kapulan kimppuun, minkä keskeytin. Sitten harjoiteltiinkin kapulan siistiä ottoa...
 4. Lopuksi vielä rauhoittumisen vuoksi seuruuta, mihin kykeni yllättävän hyvin. Hyvä treeni.
Kävimme vielä loppukävelyllä Elinan ja Sadun kanssa. Keli oli kiva, taas viitisen astetta pakkasta ja kevyttä lunta sateli. Kiitos vielä Elinalle avusta!

Nyt on toko tauolla pari päivää, kun Pete tekee aksaa. Lisäksi viikonloppuna on agilityn Top Team -leiri, joten Meg ei paljoa tokoa puuhastele. Se on tällä viikolla tehnyt kaksi tosi hyvää treeniä ja meillä molemmilla on ollut hyvä mieli ansaitusti. Mutta nyt pitää pohtia noita kapulajuttuja. Hassua pohtia, miten saisin koiran mokaamaan - yleensä kai sentään pohditaan, miten saan koiran onnistumaan. Hmmm...

Olen kehittänyt muuten uuden toko-lajin. Tästä lisää viikonloppuna:))

Ei kommentteja: