2.3.2012

Kerran vielä

-
Blogi on ollut vähän tauolla, kun meillä kotona eivät yhteydet toimi.

Lauantai 25.2.

Kävimme treenaamassa vähän Hanna-Siskon kanssa lumisella Löytyllä. Megin kanssa vain rallattelin luoksetuloa ja ruutua merkkeineen. Zip teki myös hienon ruudun, lisäksi vain hieman seuruuta ja luoksetulon jääviä. Treenin jälkeen teimme kunnon lenkin takametsissä. Pari kertaa menimme Finlandia-hiihdon latujen yli hiihtäjien välistä. Oli koirillakin vähän ihmettelemistä. Kiitos Hanna-Sisko kivasta seurasta!!

Sunnuntai 26.2.

Vuorossa oli tämän kauden viimeinen karsintakisa. Lähdimme mielestämme ajoissa Vuokon kanssa Kirkkonummelle, mutta hyvä kun ehdimme ajoissa. Kaikenlaista hauskaa sattui. Lähden ihan koska tahansa Vuokon kyytiin, on se sen verran jännääJ

Totta kai tiesin, ettei joukkueeseen tai varakoiraksi ole mahdollisuutta niiden kahden ekan kakkosen kisan takia, mutta halusin silti tehdä karsinnat loppuun kunniakkaasti. Halusin katsoa, miten kisa menee, kun teen normisti eli käskytän merkit ja ruudun jne. Tähän asti on kolme viimeistä karsintakisaa ollut pakko olla hiljaa ja antaa koiralle tilaisuus tehdä oikein. Pisteitä niihin on mennyt, mutta eipä ole haitannut. Koira on tehnyt hyvin.

Tuomarina oli Ralf Björklund ja mukana taisi olla 20 koiraa. Kaikki liikkeet tehtiin peräkkäin poikkeavassa järjestyksessä. Meg oli aika nihkeän tuntuinen heti halliin tullessamme. Itseäni jännittikin hassusti jonkin verran, vaikkei ollut mitään syytä. Ehkä se oli tuo luoksetulo, mikä on nyt tökkinyt, se kun tehtiin ekana.

Paikallamakuu – 10
Oli mennyt lonkalle, mikä ärsytti. Siitä melkein tietää, millä tuulella koira on. En kehunut.

Paikalla istuminen – 10
Tässä ei kai ollut mitään ja pääsin palkkaamaan koiran kehän ulkopuolelle.

Luoksetulo – 9,5
Tähän olin tosi tyytyväinen. Tuli mukavalla laukalla kaikki välit eikä ennakoinut. Hyvä! Odotin huomattavasti huonompaa suoritusta, mutta tämä oli oikein iloinen ylläri.

Zeta – 6,5
Ekana oli istuminen. Sanoin käskyn aika löysästi ja koira jäi kököttämään melkein istuma-asentoon, mistä nousi vähitellen seisomaan. Muut olivat ok.

Ohjattu – 9,5
Aika hyvää vauhtia merkille. Pysäytin siis, jäi tietty vajaaksi. Hyvä haku. Luovutti myös hyvin, kun vain pidin kiinni ja käskytin irti. Tosi kiva.

Ruutu – 8,5
Löysäili merkille. Stoppasin. Harmitti tosi paljon jälkeenpäin se, etten tajunnut olla sanomatta käskyä. Olisi ollut hyvä katsoa ja käskyttää uudelleen, jos ei olisi mennyt kunnolla merkille. Ruutuun hienoon paikkaan ihan taakse, stoppasin. Pysähtyi hyvin, odotti hetken ja ennakoi hieman maahan. Jos olisi ollut kanttia, olisin käskenyt takaisin ylös. Blääh. Hyvin ja siististi sivulle.

Metalli – 8,5
Oli jotenkin tahmea, teki ok kuitenkin.

Tunnari – 9,5
Tämäpäs oli tosi hyvä. Hyvin kapuloille, siisti etsintä, otti heti omansa ja lähti laukalla takaisin. Jee! Tästäkin olen todella iloinen.

Kauko – 7,5
Nousi ekan ylös ja korjasi siitä tuplakäskyllä istumaan. Tyhmä virhe. Muut ok teknisesti, mutta liikkuri oli tosi nopea valotaululla enkä pysynyt perässä.  

Seuruu – 8,5
Tuntui tosi mukavalta eikä mielestäni juuri osunut, mutta tuomarin mielestä oli tiivistä paikoin. Kontakti piti hienosti.

Ensin olin vähän pettynyt, kun tuli taas pari tuplakäskyä mukaan ja ruudussa tuli ennakointi maahan. Eniten kuitenkin harmitti oma saamattomuuteni ruudun merkillä. Koiralle olisi tehnyt niin hyvää, jos olisin päässyt tarvittaessa sitä korjaamaan. Pisteitä saimme kuitenkin ihan mukavasti 279,5 ja olimme viides. Ihan hyvin, vaikka Meg ei ollut parhaimmillaan. Enkä ollut itsekään. Mietin liikaa pisteitä tällä kertaa ja se ei ole hyvä. Paljon parempi olisi miettiä sitä, että korjaan koiraa, jos se ei tee hyvin. Silloin olen rauhallisen päättäväinen ja koira tietää sen kyllä. Se sopii meille.

Kahden kakkoskisan jälkeen saimme neljä ykköstä, mikä tekee tyytyväiseksi. Ilman muuta harmittaa vähän ne ekat kisat, mutta turha niitä on jälkikäteen ihmetellä. Kävi mitä kävi ja nyt eteenpäin, ihan niin kuin ennenkin. Ja nyt uskon, että kaiken tämän päättäväisyyden ja urakoinnin jälkeen olemme paljon parempia kuin aiemmin. Jospa joskus vielä kaikki sujuisiJ

Onneksi olkoon voittaja-Elinalle ja ihanalle Iolle, kakkoselle Heidille ja Fanille sekä kolmoselle Emmille ja Szepille!! Onnea myös Vuokolle ja Sigmalle sekä Markolle ja Eeville ykkösistä!

------------------------------------------

Petellä oli hyvä päivä, sillä hän oli ekaa kertaa kuuteen viikkoon agitreeneissä Purinalla Samin, Outin ja Esan kanssa. Hän oli aivan innoissaan, koska mitään kipuja ei tuntunut kantapäässä, vaikka oli juossut pitkää rataa. Zip oli kulkenut vallan mainiosti. Tosi mukavaa, olen niin iloinen Peten puolesta! Jospa sekin tästä.

Keskiviikko 29.2.

Parin vapaapäivän jälkeen menimme treenaamaan Kirstin kanssa Hollolan hallille. 

Meg

  • Tein ohjatun kisamaisesti niin, että stoppasin merkillä. Hyvin teki.
  • Jatkoin suoraan ruutuun enkä sanonut mitään merkillä. Olin aika varma etukäteen, että jäisi vajaaksi, mutta eipä jäänyt. Hienosti meni ihan taakse, mistä palkka. 
  • Lähetin vielä kolme kertaa merkille ja stoppasin niin, että jäi vajaaksi ja palkkasin tosi hyvin jokaisen. Neljännen tein sanomatta mitään. Ei mennyt lankaan, vaan meni ihan suoraksi ja jopa vähän yli. Tosi hyvä. Se olisi saattanut tehdä samoin kisassakin.
  • Tunnari tehtiin 20 metristä. Jäi ensin kymmeneen metriin ihmettelemään, missä kapulat olivat, mutta jatkoi sitten matkaansa. Haisteli rauhallisesti, otti heti omansa ja toi laukalla, mistä vauhtipalkka. Vau. Tämä on mennyt hurjasti eteenpäin.

Zip
  • Teimme ensin seuruuta, mikä sujui aika hyvin. Tein myös liikkeelle lähtöjä, missä kovasti yritti pitää pään pystyssä.
  • Tein lisäksi pari hyppynoutoa vinolla hypyllä sekä kapulan nostoja.
  • Ohjatussa yhden kerran mokasi, toisella kerralla otti hyvin takaa.
  • Ruudun merkit olivat tosi hyviä, mutta oli kovasti menossa ruutuun. Tein sen sijaan pari sivulletuloa ja kaukoja, mutta ei juuri auttanut. Tein myös hämykäskyjä ja kun sitten pääsi ruutuun, siltä pääsi pieni vikinä. Otin pois ja nuhtelin. Tuollaista jankkaamista se ei kestä, vaan alkaa nousta liikaa. Oli tyhmää edes yrittää. Nuhtelun jälkeen teki kaksi oikein hyvää ruutua.
Kävimme vielä kävelyllä Löytyllä Kirstin kanssa. Lunta oli taas tullut lisää eikä koirateitä oltu aurattu. Tulipa kahlattua. Kiitos Kirsti avusta ja seurasta!

Torstai 1.3.12

Se on sitten maaliskuu, jippii! Pete kävi eilen illalla agitreeneissä pitkästä, pitkästä aikaa Ojangossa. Treeni veti Timo R. Pätkiä oli mennyt hyvin ja pätkiä huonommin, mutta pääasia oli, että jalka ei ainakaan pahemmin oireillut.
Itse makoilin illan kotona jonkinlaisen kurkkukivun ja palelun kourissa. Toivottavasti ei tule flunssa päälle.

----------------------------------------------

Nyt sitten pitäisi miettiä jatkoa, esim sitä, kumman kanssa menen SM-kisoihin. Jospa Pete menisi Megin kanssa? Suostui jo itse asiassa sen kummemmin empimättä:)) Vai pitäisikö itse mennä, kun olemme tehneet niin paljon töitäkin? No, ehkä asiat selviävät tässä kevään kuluessa hyvinkin.
Nyt on treenimotivaatio aika vähissä, kun vika karsinta on ohi. Olemme tehneet tosi paljon töitä ja nyt otamme vähän löysemmin tokon kanssa. Olen kyllä paraskin puhuja... 
 

Laitan Megin kisavideon ja tuomarin kirjalliset kommentit tänne, kun saamme yhteydet toimimaan. 

Vuoden 2010 SM-kisoissa. Meg on ihan karvaton ja kiltin näköinen... :)
---------------------------------------------------

Eilen tuli viestiä joukkueen kokoonpanosta:

Christa ja Kaaos
Heidi ja Mette
Jessica ja Mac
Katja ja Zen
Nina ja Ässä
Tarja ja Zici

Varakoirat:
1. Leena ja Dina
2. Kati ja Into
3. Elina ja Ready
4. Elina ja Io

Sydämelliset onnittelut hienolle joukkueelle, olette kyllä todella paikkanne ansainneet!!! Toivottavasti myös varakoirakot pääsevät mukaan matkalle, on se niin hieno kokemus!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Hyvä te! Pete lähtee ilman muuta SM-kisoihin Megin kanssa tai sitten Zipun. Pääsette sitten vetämään oikein perheen välisen kisan:-)

t.Tarja

Me kirjoitti...

No niin päästään:) Kamalaa, jos Pete menisi finaaliin ja itse jäisin ruikuttamaan rannalle... Huuu.