12.7.2013

SM-3 on totta
Onpa uskomatonta kirjoittaa tätä tänne, mutta me Zipun kanssa olimme SM-kolmosia, toisen kerran peräkkäin. Tuntuu uskomattomalta kaiken tämän monesti turhauttaneen treenaamisen jälkeen. Olen onnellinen ja kiitollinen. Tämä on minulle iso juttu. 

Kisat järjestettiin 29. - 30.6. Pieksämäellä. Ne pidettiin keskuskentän nurmikolla. EVL:n kehiä oli peräti kuusi, joihin pääsi siirtymään pienen odottelun jälkeen. Kahdessä kehässä oli vain vähän nurtsia ja niissä tehtiin paikallaolot, tunnari ja kaukot. Voittaja oli samaisella nurtsilla sen toisessa päässä ja alemmat olivat erillään, aikas häiriöisellä, ruohikkoisella hiekalla. 


Keli oli tosi helteinen, taisi olla lähemmäs 30 astetta. Myös yöt Savonsolmussa olivat hikisiä, sillä ilmastointia ei ollut. Kun aukaisi parvekkeen oven, tulivat hyttyset. Valvoin siis molemmat yöt lähes kokonaan vuoroin hikoillen ja vuoroin hyttysiä hätistäen 
varmuuden vuoksi. Hotelli sijaitsi kuitenkin ihan mahtavassa paikassa järven rannalla ja 10 minuutin kävelymatkan päässä kisapaikasta. Ja aamiainen oli ok. 

Kuvat: Maarit Karhu-Teiskonen, Tuula Oksalahti, Hanna-Sisko Onnela, Kaarina Pesonen ja Tiina Pesonen. Kiitos! Klikatkaa kuvia halutessanne suurentaa niitä.


PERJANTAI

Ajelimme Peten ja iloksemme mukaamme lähteneen Kirstin kanssa rauhassa Pieksämäelle, missä olimme noin puoli kuuden aikaan. Hottilaiset olivatkin jo varanneet hyvän paikan teltoille ja pistettiinkin ne pystyyn pienen kävelylenkin jälkeen.

Kamat sinne odottamaan lauantaita ja sen jälkeen käveltiin Kirstin kanssa hotellille. Illalla kävimme treenaamassa kahdestaan vielä. Tein ruutua ja ohjattua, missä koetin olla nyt tosi tarkkana merkkikäyttäytymisen suhteen. Kuunteli hyvin kyllä, mutta mietin, onko sekin vain sen oppima juttu, joka on jo niin tuttu, että ihan hyvin voi ajatella ruutua tai noutoa samalla. Tämä on vaikea juttu. Matkalla ruutuun stoppailin taas ja palkkasin. Paikka ruudussa oli vähän takana, mutta sille en nyt voinut tehdä mitään enää. Tunnari oli myös hyvä. 


Treenien jälkeen uitimme ja kävelytimme koirat, kävimme syömässä hottilaisten kanssa ja juttelemassa muidenkin kanssa ja sitten valvoimme. No toki nyt pikkupätkiä sai nukuttua. Kirsti yöpyi Maaritin kanssa, noin selvyyden vuoksi todettakoon:)LAUANTAI


Avajaisten piti olla klo 8.30, mutta niitä ei ollut. Ylituomari Markku vain sanoi muutaman sanan kaiuttimien kautta; läheskään kaikki eivät olleet huomanneet sitäkään. Mielestäni lyhyet avajaiset olisivat kivat, uusienkin SM-kävijöiden takia. Voisi esitellä tuomarit, infota aikataulut yms tärkeät jutut jne samalla kun väki kokoontuisi yhteen. Tulisi sellainen SM-fiilis. 

Me Zipun kanssa kisasimme järjestysnrolla 60 (yht n 130 koiraa), joten ensin piti odottaa 1,5 tuntia paikallaoloihin. Sitten kun vauhtiin päästiin, niin kehiin ei juurikaan joutunut odottamaan. En oikein osannut keskittyä kunnolla eikä fiilis ollut kovin hyvä. Onneksi tuli vähän pilvisempää iltapäiväksi. Zipua aurinko ja kuumuus eivät ehkä olisi niinkään haitanneet, mutta itse olisin ollut ihan poikki. Nytkin olin, vaikka yritin juoda koko ajan.


Hottilaiset seuraamassa tarkasti alempia luokkia

Kehä 1

Paikalla istuminen - 10

Paikalla makuu - 8
Tässä sain kommentin, että Zip oli teputellut liike alkaa -aloituksen jälkeen. Muuten en tätä tajua, mutta olisiko sitten kurottanut käteeni vielä? Kukaan ei nähnyt mitään. No, pari ryhmäläistä sai keltaisen kortinkin, tiukkaa oli. 

Kehä 2

Ohjattu - 7
Zip lähti kovaa merkille ja kiersi taakse oikealta. Pysähtyi stoppauksesta, mutta ei fokusoinut minuun - mrrr - vaan vilkuili vasenta. Lähti kuin raketti jotenkin keskimmäisen ja vasemman väliin, mutta sitten kaarsi kohti vasenta ja teki sellaisen iloloikan ja otti vähän epäsiististi kapulan kovassa vauhdissa. Palautti tietty myös kovaa, mutta eipä irrottanut ekasta käskystä. Olen sitä harjoitellut, kun on pitänyt vähän löysästi. Yleisvaikutelmaksi jäi, ettei ollut yhtään kuuliaisena muuten, vaan ryntäsi vain hurjaa vauhtia. Sillä ei ollut mielessäkään, että kenties stoppaan sen kapulalla. Blääh. 

Luoksetulo - 10
Tämä oli ihan hemmetin hyvä! Paljon parempi kuin finaalissa. 

Kehä 3

Seuruu - 8
Tämä oli ja tuntui kamalalta. Kontakti petti, rytmi petti, koira jäi jälkeen ja muutenkin oli sellaista haparoivaa. Hyi.

Kehä 4

Ruutu - 9
Tässä oli taas saatu paljon punaisia kortteja. Kehänauhat olivat ilmassa ja niistä roikkui keltaisia ja punaisia lätkiä. Koirat menivät kehänauhan toiselle puolelle. Myös muita virheitä tuli paljon. Olin aika luottavainen silti. Zip meni merkille ok, pysähtyi käskystä ja vilkaisi kohti ruutua. Fokusoi sitten minuun ja paineli ruutuun kovaa, mutta aika taakse. Ruudussa vilkuili taaksepäin pari kertaa. Loppu ok. 
Kehä 5

Zeta - 8,5
Jäävät olivat aika ok, paitsi seisominen vähän vino. Seuruu oli taas huono ja taisimme vähän törmätäkin ekassa kulmassa. 

Metalli - 9,5
Tässä Zip ei ollenkaan fokusoinut tekemiseen alussa, vaan katseli sivulle. Kun liike alkoi, oli jo mukana. Hyvä haku, mutta kun otin kapulan pois, vähän väisti eteen, mutta irrotti kyllä. 
Kehä 6

Tunnari - 9,5
Kun käännyin takaisin, Zip nosti yhtä tassua - ilmeisesti jalkani tuli ihan kiinni. Meni hyvin kapuloille, kiersi taas taakse ja näytti siltä, kuin olisi vain napannut minkä sattui. Mutta oikean toi. Perusasento oli ehkä vino? Luovutti hyvin. 

Kauko - 9,5
Järkkä oli i-s-m-s-i-m eli meille aika vaikea. Teki kaikki sukkelasti, mutta maasta ylös ei siirtänyt etujalkoja taakse ja seisomasta istumaan ei pitänyt takajalkoja paikallaan. Ei kuitenkaan liikkunut yhtään, mikä on aika ihmeellistä. Kyllä se niin taitaa olla,että nopeus korvaa puuttuvan tekniikan:)

Käytimme koirat uimassa Ansun ja Kirstin kanssa hotellin lähellä. Oli ihan kamalan kuuma edelleen. Kävin myös jätski- ja sidukkakaupassa ja aika hyvältähän ne teltalla maistuivat, kun olo oli niin helpottunut. 
Pisteitä saimme peräti 287,50 ja niillä olimme kuudes. Olin aidosti yllättynyt, koska kisa ei tuntunut hyvältä oman eikä koiran vireen kannalta. Lisäksi tuli virheitä mukaan, mutta niitä tuli sitten muillekin. Kovasti olin tyytyväinen. HOTista myös Marko ja Sigma pääsivät finaaliin sijalta 15. Aika hienosti lainakoiran kanssa. Petelle ja Megille tuli virheitä koiran ollessa aika tuhma. Tunnari meni nollille, koska koira varasti lähdössä, joten pisteet eivät riittäneet ykköseen. Viisi parasta olivat Katja ja Zen, Tarja ja Zici, Jessica ja Mac, Christa ja Kaaos sekä Tiltu ja Candyman. 

Tänä vuonna ei HOT kiivennyt pallille, mutta sijoituimme silti oikein hyvin 70 joukkeen joukossa olemalla 9. ja 11. Toinen joukkue oli vajaa alemmista luokista, mutta hienosti klaarattiin 19 hengen seuralla. 
Illalla palasimme kävellen hotellille ja päästimme koirat taas uimaan. Hotellihuone oli kuin sauna, vaikka parvekkeen ovi oli auki, mutta kosteina koirat pärjäsivät hyvin. Kävimme syömässä kauempana olevassa italialaisessa hottilaisten kanssa. Treenaamaan olisi pitänyt vielä mennä, mutta en vain jaksanut. Päätin tehdä Zipun kanssa pari muistutustreeniä ennen finaalikehien alkua. 

SUNNUNTAI

Sunnuntaiksi oli luvattu sadetta, mutta eipä sitä tullut kisan aikana ollenkaan, päin vastoin aurinko taas paistoi. Ihan niin kuuma kuin lauantaina ei tainnut olla ja pilviäkin oli taivaalla. Ihanteellinen kisailma siis. 

Finaalituomareina olivat Pipa Pärssinen ja Tuire Marjamäki. He ottivat ihan hurjan tiukan linjan alkuun, mutta väljensivät arvostelua puolivälissä. Kehät tehtiin ruudusta poikki. Istuin suurimman osan aikaa teltalla keskittymässä ja puuhastelin kaikkea pientä. Ekaan kehään onnistuin psyykkaamisessa jo aika hyvin ja toiseen itselleni erinomaisesti. Tämä nimittäin ei ole vahvinta aluettani. Mietin mm sitä, miten onnekas olen saadessani olla mukana. Päätin iloita ja nauttia kisasta ja koirastani enkä mennä jännittämään. Ja sen tein. Paikalla oli myös lähes koko HOT kannustamassa, mikä tuntui todella mukavalta. 

Paikalla makuu - 8/9
Koira oli mennyt lonkalle, mutta mitenkään erityisesti ei ollut vilkuillut taakseen. 

Paikalla istuminen - 9/9,5

Paikallaolojen jälkeen olin vähän pettynyt pisteisiin, mutta sitten kuulin, ettei kehästä vain saanut juurikaan parempia pisteitä. 

Eka osio

Seuruu - 7,5/7,5
Tämä tuntui paremmalta kuin lauantaina, mutta hääppöistä ei ollut. 


Laitoin vain suht hyviä kuvia :)Zeta - 8/8
Jäävät olivat ok, seuruu mitä oli. Hyvät pisteet tästä. 
Luoksetulo 8,5/7,5
Mokasin alussa. Lähdin kohti aloituspaikkaa keskittyen jo liikkeeseen enkä muistanut ilmoittaa, mitkä käskyt. Liikkuri Eikka kysyi kuulemma toisesta päästä, että "mitkä käskyt", mutta kuulin vain, että "käsky". Siispä laitoin koiran alas :( Sain tehdä kuitenkin uudelleen, mutta kyllä hävetti. Se vähän lohdutti, että jollekin muullekin kävi samalla tavalla. Kiva kun saa seuraa hölmöilyyn:) Zipun stoppi ei ollut niin hyvä kuin lauantaina, muuten oli mielestäni ok. 

Ruutu 8/6,5
Ehkä tuo luoksetulon moka vähän jäyti, sillä käskytin Zipun liian myöhään pysähtymään merkillä. Selkeä virhe, missä meni tärkeitä pisteitä. Muutoin liike oli hyvä, joskin koiran paikka ruudussa oli oikealla ja kovin takana. Käskin kuitenkin maahan, jolloin tuli sen verran eteen, että oli sisällä. Huu. Mies takana näyttää huolestuneelta...

...ja nyt jo suorastaan kauhistuneelta 

Vilkaisu oikealle...

...mutta sitten suunta selviää

Hottilaiset tarkkana ruudun takana...

...ja nyt Vuokkoa jo hymyilyttää, sisällä on

Tarkkaa työtä!

Ekan jakson jälkeen olin tosi tyytyväinen koiran paljon parempaan vireeseen ja fokukseen. Ehkä lauantai oli sille hyvä muistutus kisaamisesta ja nyt se vastasi omaan vireeseeni hienosti. Sen kanssa oli ilo olla kehässä. Itseeni olin sen sijaan pettynyt, koska annoin kalliita pisteitä pois ruudun merkillä. Onneksi mm Arja puhui minulle painokkaasti järkeä ja sain jätettyä sen pois mielestä. Tuntui, että aina mokaan itse jotain. Kaikkea turhaa oli siis edelleen mielessä. Ruudussa en keskittynyt merkkiin ollenkaan, vaan ajatukset olivat jo ruudussa. Sitä kyllä jännitin. 
Toinen osio

Tähän sain keskityttyä todella hyvin ja olin ihan innoissani päästessäni kehään. Koira tuntui mukavalta ja omalta itseltään. 

Ohjattu - 8,5/8,5
Tässä en jaksanut edes jännittää. Koira oli alertti ja fokusoi hyvin minuun ohjaajan käskyttäessä. Merkiltä lähti hurjaa vauhtia kapulalle, mutta ihmeen kaupalla sai sen siististi ylös ja palautti hienosti ja irrottikin normisti. Jes!
Metalli - 9/8
Tämä oli muuten hyvä, mutta perusasento oli vino. Enää oli kaksi liikettä jäljellä. 

Tunnari - 9/9,5
Tästä tykkäsin. Kovaa kapuloille, siististi heti haisteli ympyrällä, nappasi omansa ja hyvää vauhtia takaisin. Olisiko ollut tässäkin vino pa?

Kaukot - 8,5/8,5
Järkkä oli i-s-i-m-s-m. Voi veljet, miten Zip oli keskittynyt! Nyt ainakin oikea takajalkakin oli paikallaan s-i eikä koira liikkunut mielestäni yhtään. Mutta olisiko tullut vähän eteen?
Jumankekka, että tuntui hienolta. Sanoinkin jollekin, että vaikka olisimme sijalla 20, olisin niin tyytyväinen koiran tekemiseen ja yhteistyöhön. Zip oli niin paljon parempi verrattuna lauantaihin. Mutta niin olin itsekin, paljon parempi ja nautin olla kehässä. Kaiken kukkuraksi olimme sunnuntain parhaat saaden kokonaista 265 pistettä. Ykkösiä tuli kolme, joten ihan sai olla tyytyväinen. Seuraavina olivat Christa, Jessica, Nina ja Tiltu. 

Niin siinä kävi, että nousimme lauantaista kolme sijaa sijoittuen pronssille kuten viime vuonnakin! Olin kyllä niin hypessä. Kaikki viime vuoden palkintopallisijat menivät samoille koirakoille, mutta eka ja toka vaihtoivat paikkaa: Christa ja Kaaos voittivat ja Jessica ja Mac olivat toisia. Sekin oli hassua. 
 

Onnea Christa ja Kaaos, Jessica ja Mac, SM4 Tarja ja Zici sekä SM5 Nina ja Ässä! Tiltu ja Candyman olivat kuudes ja Katja ja Zen seitsemäs, vaikka finaalin ruutu meni nollille. Hienot pisteet ja sijoitus silti, onnea! Ansu ja Kentsu olivat kahdeksas, Susan ja Ruut yhdeksäs ja Marko ja Sigma upeasti kymmenes. Onnea!!

Finaalivideo

KIITOS:

HOT hyvistä viimeistytreeneistä ja kisanomaisista - sekä hengennostatusiltamista! Ja kisojen aikaisesta kannustamisesta!
Christa, Jessica ja Maria B  - mm koiran saamisesta tolkkuihinsa ruudussa ja ohjatussa (itsessäni on vielä tekemistä)
Pöllökerho - (Ansu, Katja, Mari, Satu, Tesu) monista talven syvälle luotaavista treenikerroista:)
Sirke ja Riikka - talven ja kesän treenikerroista, tsemppauksesta sekä isosta avusta mm tunnariin
Laura ja Sirkku - matka- ja treeniseurasta Jessicalla
Kirsti - treeniavusta ja seurasta
Maajoukkue, Maarit ja valmennusrengas - hyvistä treeneistä ja ideoista
Riitta - kivoista päänlepuutuslenkeistä ja meihin uskomisesta
Satu - kymmenistä pälätyspuheluista
Ja viimeisenä erityiskiitos Pete - jeesaamisesta ja kannustamisesta tarvittaessa!
Kiitos myös muille tässä mainitsemattomille ystäville, jotka ovat minua auttaneet monella tavalla.    

Nyt on juhlat jo pidetty ja olikin sellaiset, että sairastuin viikoksi sen jälkeen. Oli kyllä tosi  hauskaa ja meitä muistettiin monin tavoin. Tämä viikko on mennyt sairastaessa kuumeessa ja edellisellä viikolla käytiin kesäteatterissa ja muuten kyläilemässä. Treenattu ei ole yhtään eikä treenata vielä vähään aikaan.  Mukavaa kesän jatkoa kaikille! 


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Megaonnittelut vielä tätäkin kautta! huippuja! <3

t. Ansu ja pöllöt

Anonyymi kirjoitti...

Höh, tossa piti lukea OLETTE HUIPPUJA, mutta ehkä ymmärsitkin. :)

t. sama pöllö

Jaana kirjoitti...

Miljoonasti Onnea Super Parille, olette huippuja! !! :)

Oli kiva lukea jälleen tekstiäsi ja tuntemuksiasi.

Itse jännitin niin valtavasti Sunnuntaina ja pilasin Cindin suorituksia.

Tämä täällä oli se joka kuuli myöskin väärin luoksetulon jättökäskyn, onneksi saimme uusia suorituksen :)

Iso Kiitos vielä kerran, että kävit meitä täällä Turussa kouluttamassa, sinulle on tilaus myös ensi kevääksi 2014!

Sitten voitaisiin ottaa puheeksi myös kisakehään valmistautuminen ja jännityksen hallinta ;)

PiaP kirjoitti...

Niiiin paljon vielä näinkin onnitteluja. Te olette niiiin Huippu Pari <3

Susan Miiro kirjoitti...

Voi mieletön miten hienosti vedetty Oili! Sylin täydeltä lämpimiä onnen toivotuksia! Olette niin ansainneet tämän :D

Tesu kirjoitti...

Tämä tahtoo jo lukea blogipäivityksiä!!