30.10.2013

Seuruuta... siellä ja täällä

-
HOT piti tokokisan 20.10.13, missä olin töissä enkä kisannut. Tein kuitenkin Zipun kanssa treenit ennen kisaa maneesissa. Teki oikein hyvin, mutta seuruussa kyllä pomppelehti. Luoksetulon stoppeja tehtiin aika paljon, kun tykkää tehdä tuolla.

Viime viikolla muuten sain treenattua aika hyvin arki-iltaisin. Maanantaina HOT:n treeneissä Zip sössi luoksetulon seisomiset istumisiksi. Sain kyllä korjattua, mutta oli aika sitkeässä. Seuruussa ravi löytyi ja ei. Kaukoja tein niin, että remmi oli oikean takajalan päällä. Se saa koiran miettimään asiaa hyvin, mutta ilman sitä hyvin äkkiä mokaa. Lisäksi tein sivulletuloja sekä kapulan kanssa että ilman. Näissä on mielestäni tapahtunut edistystä ja etutassutkin alkavat olla tasan. Zetaakin tein ja niissä Zip tosiaan tahtoi vilkuilla merkkejä. Hassua, kun en muista sen ikinä niihin reagoineen.

Lauantaina lähes koko maajoukkue eli Christa, Katja, Satu, Tarja ja minä nähtiin Suurhallissa Lahdessa, mihin olimme saaneet luvan mennä treenaamaan näyttelyn jälkeen.

Teimme paikallaolot isojen kehien aikana ja saimme todella hyvän häiriötreenin takana olevasta kehästä, kuulutuksista ynnä muusta mekkalasta. Istumisessa Zip liikutti etutassua vinossa olevan piilon suuntaan, minkä kävin korjaamassa. Paikallamakuun Zip teki hyvin. Yhden kerran huomautin alussa taakse vilkuilusta. Hyvin meni alas ja nousi ylös.

Seuruu
Tämä oli nyt tosi hyvä. Alussa vähän reagoi merkkeihin, mutta kun huomautin, lopetti ja keskittyi hyvin. Nyt ravasikin siististi aika paljon matkasta.

Zeta
Tässä mokasi, kun pysähtyi seisoskelemaan käsky-sanasta ekalla suoralla. Oijoi. Sen jälkeen ei enää torveillut. Myös jäävät teki oikein.

Ruutu
Merkki oli ok. Ruutuun lähtiessä selvästi mietti hetken, mihin suuntaan pitää lähteä, mutta hyvin selvisi siitä. Paikka oli aika takana, joskin myös stoppasin myöhässä. Uusittuna oli parempi ja reagoi seis-käskyyn hyvin. Loppuosa oli myös hyvä.

Tunnari
Vähän koski kahteen ekaan kapulaan, muuten ok. Lopussa ei nosta kunnolla nenää ylös.

Ohjattu
Tehtiin oikea. Hyvin merkillle, hyvin lähti oikealle. Stoppasin kapulalla ja kehuin sekä annoin luvan ottaa kapula. Hyvä!

Metalli
Tämä oli myös hyvä, vaikka tehtiin inhalla ohuella norskilla. Olisiko ollut vähän takana lopussa?

Olin tosi tyytyväinen treeniin, kiitos kaikille avusta ja kommenteista. Sain kommentteja, että Zip näytti tosi hyvältä ja rauhalliselta. Jee! Loppulenkki tehtiin vielä Katjan ja Sadun kanssa ja sen jälkeen olikin aika tattis olo.


Kuvat: Katja


Sunnuntaina 27.10. oltiin osan pöllöklubista eli Katjan, Marin ja Tesun kanssa Koirakoutsin hallilla Ylöjärvellä. Menimme Peten kanssa jo aamusta Lempäälään agikisoihin. Meg sai yhden nollan, hyvä!

Zeta
Zip ei nyt reagoinut lainkaan käskyihin, mutta merkit kyllä huomasi. Ei tuntunut muutenkaan kovin hyvältä.

Ruutu
Palkkasin ennen merkille lähettämistä nameilla maahan, samoin merkillä palkkasin maltista. Ruudussa oli erinomainen paikka. Tesu kulki mukanani loppuosan ja kutsui koiran sivulle. Zip tietty mokasi ja nousi seisomaan. Ei sentään lähtenyt, joten huomasi kyllä virheen. Uusittuna teki hyvin ja tuli omasta käskystä.

Seuruu
Ei tuntunut hyvältä ollenkaan. Ei löytänyt ravia, tosin peitsi oli nyt ajoittain aika siistiä. Hurjan vaikeaa sen oli mennä kohti seinää tai muita ihmisiä. Tätä jumpattiin paljon ja saatiinkin vähän paremmaksi. Huh, kiitos avusta!

Kaukot
Pidin lelua tassun päällä ja se pysyi aika hyvin. Mutta nyt ei noussut kunnolla ylös vaan on nyt kovin matala edestä, etujalat venyneinä hurjan eteen. Plääh. Lisäksi ei kuunnellut, vaan oletti jo seuraavaa vaihtoa.

Paikallaolot
Istumisen kesti hyvin vinossa nyt. Samoin paikallamakuu oli hyvä.

Toisessa osiossa tein tunnari-kuuntelujuttuja. Pakko oli ottaa jotain mukavaa koirankin kannalta, kun ekassa jaksossa joutui vähän tiukoille seuruunkin kanssa. Nämä sujuivat hyvin ja Zipulla oli erittäinkin kivaa. Teki todella hyvät haistelut.

Hyvä treeni ja hyviä, hyödyllisiä juttuja tuli taas esille. Millä ihmeellä nuo kaikki saa kuntoon nopeasti? Kiitos kaikille!!

Tällä viikolla Maarit auttoi treeneissä ja katsottiin seuruuta. Se oli aika huonoa ravin suhteen ja päin seiniä kävellessä oli ihan mahdoton. Kaiken huipuksi tuollaisesta tulee riitaisa olo ja sitten se on heippa. Hyvin sain kuitenkin korjattua harmituksen pois ja jatkoimme niin, että koira sai peitsata ja sillä hyvä. Oli aika siisti, kun ei pomppelehtinut takaa. Kiitos Maarit suuresti avusta kaikessa.

Tänään teimme seuruuta ulkona hämärissä matkalla anoppilaan Peten kanssa. Yritin kävellä nopealla, mutta lyhyellä askeleella. Zip tuntui niin hyvältä, että vallan riemastuin. Ja oli helppoa. Pete kuvasi. Videosta ei paljon näy, mutta sen mitä  näin, oli hyvää. Voi että tuli hyvä mieli. Tätä haluan jatkaa. Koirakin oli jotenkin helpottunut. Zetassa meni myös hyvin samalla rytmillä. Istuminen oli vähän hukassa, kun tein tuossa rytmissä, mutta äkkiä se korjaantui. Kiitos jälleen Pete!!

-----------------------------------------------

Liikejärkkä on tullut PM-kisoihin:

Lauantaina:
- Paikalla makuu

- Ohjattu nouto
- Kaukot (i-s-m-s-i-m)
- Hyppynouto
- Zeta (i-s-m)

Sunnuntaina:
- Ruutu
- Tunnistusnouto
- Luoksetulo
- Seuraaminen
- Paikalla istuminen


Huu, kaksi viikkoa aikaa saada paketti kasaan...


1 kommentti:

akohundarna kirjoitti...

Kul att ni uppdaterat lite igen!