24.8.2008

P-koiria ja vähän A:takin

Tänään teimme tokoa ja jälkeä yhdessä Arjan, Zacin ja Morriksen, Marin ja Rimman sekä Tarjan ja Padin kanssa. Myös Aki, Timo, Satu ja Pete olivat mukana. Aloitimme aamupäivällä Hollolan kentällä tokolla. Kieputin ennen treenin alkua Megiä jalkojen välistä ja palkkasin pallolla, jonka kanssa sai juosta ympäriinsä ensin. Tein ensin idaria käskytettynä. Meg oli tosi hyvässä vireessä taas ja oikein innostunut. Kävelin koko kierroksen, jolloin painoi päälle aika paljon pallon toivossa. En välittänyt, mutta kehuin, kun vähän tasoittui. Palkkasin kierroksen jälkeen pallolla. Sitten jätin seisomaan, kävelin ympäri ja otin mukaan tule-sanalla. Lähti tosi hyvin, palkkasin pallolla kulman jälkeen. Kuvat: Aki Heiskanen Luoksetulon tein suorana vauhtipalkkaan. Tuli tosi kovaa ja kuunteli käskyt hyvin. Ennen ruudun merkkiä sain koiran superhyvään mielentilaan. Katseli jopa merkkiä, oli vähän kyyryssä ja lähti tosi hyvin ja meni jopa oikeaan paikkaan. Päästin ruutuun, mutta siellä oli paikka hukassa. Jäi liian eteen. Vaihdettiin ruutuun näkyvämpi merkki, jotta saatiin onnistumaan. Täytyy vain tehdä lisää ruututreeniä taas lähempää, on vähän unohtanut. Jakson lopuksi vähän seuraamista, palkkasin vauhdissa. Oli vähän vilkuileva, katseli Tarjaa, joka huuteli käskyjä. Oli aika hengästynyt eikä ollut ihan parhaimmillaan mielestäni. Hyvä kuitenkin. En tehnyt enempää. Toisessa osiossa tein ohjattua. Merkki oli tosi iso tötsä ja koira varmaan luuli, että kyseessä on kiertoleikki - kiersi pari kertaa ympäri ihan tyytyväisen näköisenä. On tullut joskus kierrätettyä merkkiä... Vauhti oli kuitenkin ihan ok. Vein sitten merkille ja lähetin hakemaan oikean, minkä toikin tosi hyvin, mistä vauhtipalkka. Kaukot teki läheltä ihan hyvin, vaikka Tarja käskytti ja muut seisoivat takana. Ainoa huonompi oli istumasta seisomaan nousu, jossa ei siirtänyt kunnolla jalkoja taakse, vähän siis laiskotteli. Jää sellaiseen puoliseisovaan asentoon. Tähän pitää kiinnittää huomiota. Viimeisenä teimme hyppynoudon keskikokoisella kapulalla. Lähti kovaa ja otti kapulan nätisti suuhunsa vinoon eli etuhampaiden väliin poikittain. Tuli oikein reippaasti takaisin. Olipa todella hyvä treeni kaikenkaikkiaan!
Jälkeä teimme Siikaniemen Hannan ja Ripan metsässä Kutajoella. Meg teki elämänsä ensimmäisen metsäjäljen. Tarja teki jäljen, jonka ajoimme noin puolen tunnin kuluttua. Meg teki tosi hyvin, en olisi uskonut! Jäljellä oli nameja, joita se ei näyttänyt hirveästi himoitsevan. Meni aika rauhallisesti ja tarkasti. Nameja voi vähentää jatkossa tai vielä mieluummin jättää ne kokonaan pois. Jäljellä olleesta lelusta ei välittänyt mitään, vaan ajoi yli. Jonkin verran nenä nousi jäljellä, mutta se kuulemma voi johtua siitäkin, että jälki oli niin tuore. Saimme kotiläksyksi lisää peltojälkeä, jotta nenä pysyisi maassa. Jatkossa pitää muistaa, että koira kytketään valjaisiin vasta jäljen alussa ja että lopussa on kunnon palkka. Ajatus jäljestä pitää katkaista ja kertoa koiralle, että nyt se päättyi. Eli palloleikkiä tms ihan lopussa namien jälkeen. Lisäksi jäljelle voisi laittaa namipurkkeja palkaksi. Keppitreeniä pitää myös tehdä eli keppejä viedään suoralle, vaikka peltotielle tms ja palkataan niistä tosi hyvin. Sen jälkeen voi lisätä ne jäljelle. Oli hassua kulkea koiran perässä metsässä, kun ei yhtään tiennyt, meneekö se oikein. Tarja oli mukana varmistamassa. Olin ihan varma, että meni missä sattui ja olin tosi hämmästynyt, kun löysi nameja:) Kiitos kaikille avusta ja jälleen kerran kivasta päivästä!! ____________________________________________________
23.8.08

Viisaina Tanpereella, nääs! Olimme kouluttamassa pitkän päivän Tampereen Seudun Koirakerhon agilityjäsenistöä. Ensin pidimme teoriaa koulutusohjaajille piirin toimistolla pari tuntia. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli ongelmaklinikka, missä kävimme läpi kontaktiongelmia, koiran kaartamista esteiden ohi, esteiden ali menemistä, ohjaajan rytmitysvaikeuksia ja esteille ryntäämistä. Lopuksi vielä koulutimme kolmisen tuntia tamskilaisia: Pete kolmosia, minä ykkösiä. Oli mukava päivä. Kiitos Maikulle koirien hoidosta! Olet mahtava apu meille.

Ei kommentteja: