30.12.2009

Kakka-areenalla

-
Eilen oltiin Kausalassa Marian, Elinan ja Katrin kanssa tokoilemassa. Maneesissa oli aivan älyttömästi lampaankakkaa kikkaroina ja isoina köntteinä. Lampaat ovat siellä varmaan yöt. Jos tuossa p-määrässä pystyy koira tekemään häiriöttä, niin sitten pystyy missä tahansa maneesissa.

Meg
Elina ohjasi. Metallinouto oli hyvä ruotsalaisella. Pakitin karkuun ja palkkasin vauhdista. Idarissa palkkasin jäävät ja tein istumisen väärällä jalalla. Yleensä sanon käskyn, kun vasen jalkani osuu maahan, mutta nyt tein oikealla jalalla. Hyvin teki, ehkä tuokin "näin täytyy tehdä" on vain omassa päässäni. Luoksetulossa tein jostain syystä jäävät ekan suoran jälkeen. Eka stoppi ei ollut kovin hyvä, toinen oli parempi. Maahanmeno oli aika hyvä. Luoksetulon vauhti vaan kärsii, joten jos enää ikinä yritän tehdä noin, niin kieltäkää!

Ohjatussa hyvä merkin vauhti kierrättämällä, josta palkka. Hyvä oikean haku.
Toisessa osiossa aloitin tunnarilla. Elina teki kolme kasaa, johon vein oikeat kapulat itse. Kävelin kasoja kohti ja kehotin etsimään. Hyvin haisteli ja kaikki ok. Tässä kohtaa puhuttiin haistelutreeneistä, missä koira haistelee kapuloita, joiden seassa ei ole omaa, ja se palkataan tietty hyvästä nenän käytöstä. Tulisi ehkä vähän rauhaa tuohon puuhaan.
Kaukot olivat superit! Ensin läheltä istuminen, mistä palkka. Sitten kaukaa m-i-s-m-s-i-m. Kaikki hienosti taaksepäin.

Ohjatun sitten mokasin. Kapulat nimittäin eivät näkyneet ja koira meni keskimmäiselle. Sitten se meni muille merkeille ja hypylle jne eli meni ihan puihin. Ei lähtenyt hakemaan, vaikka oli merkillä ja Elina nosti ja minä nostin. Lähti vain vasemmalle toiselle merkille nolon näköisenä. Lopuksi saatiin pari onnistunutta autettuna. Oli kyllä niin oma moka. Koira on ollut tässä epävarma ja nyt kapuloita ei näkynyt juuri yhtään. Ei vain vielä osaa tuollaista ratkaista. Pitää taas aloittaa alusta vahvistamaan ja siitä pikkuhiljaa vaikeuttaa.
Hyvin tokeni kuitenkin ja ruudun merkki ja itse ruutu olivat hienot:)

Zip
Pikku-Hiipu teki luoksetulon, merkin taputtamalla, metallinoudon ja vähän askel kerrallaan -seuruuta ekassa osiossa. Se oli niin kovin pätevä taas! Toisessa osiossa tehtiin vähän stoppeja ensin edessä. Sitten kierrettiin, eka suoraan palkalle ja toisessa pysäytys. Kylläpä teki hyvän stopin! Viimeinen sitten vielä suoraan palkalle. Vielä vähän seuruuta, jonka jälkeen vielä osaamisrepertuaarin viimeinen näytös eli ruutu, missä oli lelu valmiina. Zipu lähti kovaa kyytiä, mutta juoksi läpi eikä huomannut lelua. Se nappasi ison lampaanp-köntin suuhunsa, kun luuli varmaan sitä palloksi:). Sylkäisi sitten kiireesti pois. Oli aika huvittavan näköinen. Tehtiin vielä uudelleen ja nyt oikea lelukin löytyi kaiken kakan seasta.
Tosi kivat ja hauskat treenit kaiken kaikkiaan, oli jotenkin sellainen hulvaton tunnelma:)

Pete on ollut lomalla ja on joka aamu käynyt treenaamassa agia muiden lomalaisten kanssa Pennalan hallilla sekä lenkillä. Lisäksi maanantaina oltiin illalla Keravan hallissa kokouksessa ja pääsi siellä tekemään myös kujakeppejä. Zipu edistyy niissä mukavasti.

Ei kommentteja: