3.1.2010

BAT-hallitreeniä

-
Tänään treenasimme tokoa BAT-hallilla.

Meg
Megulan kanssa teimme vain etupäässä "hitaita" liikkeitä, koska mietimme vielä etujalkaa, jonka satutti yli viikko sitten kotona. Joskus on tuntunut, että on vähän juossut ravia epäpuhtaasti. Tänään emme huomanneet mitään.
Idari oli ok, Timo käskytti ja Arja vahti. Yhden kulman kävelin pyöreäksi. Istuminen oli hyvä "väärällä" jalalla.

Tunnarissa Timo teki kaksi kasaa, joihin vein itse oikean. Nosti oikean, mutta hosui - meni vauhdikkaasti kapuloille ja levitti niitä. Olin itse lähes vieressä. Tein pari erillistä kapulan tuontia myös, koska oli siinäkin levoton ja liikutti suussa. Kaukot teki suht ok, mutta sen oli vaikea kuunnella häiriöiden takia. Kuitenkin eka istuminen oli oikein hyvä, ei siis tehnyt seisomista.
Luoksetulossa eka suorana. Ei tullut ihan täysillä aluksi, mutta kiihdytti noin puolivälissä. Seisomasta ja maasta palkkaan teki hyvin, vaikka taas paljon häiriötä.
Paikallaistuminen oli moitteeton, mutta paikalla makuussa ei mennyt heti maahan Pekan käskytttäessä pelkällä käsimerkillä liikkurina. Meg tuijotti ihan hämmästyneenä Pekkaa:) Meni sitten maahan ihan suppuun, mistä kääntyi lonkalle n 3 minuutin kohdalla. Kävin korjaamassa tönäisemällä pyllyä suoraan. Loppu ok ja nousi ekalla. Meg oli hyvä ja yritteliäs, kuten on ollut jo pitkän aikaa. Nyt odotellaan juoksun alkamista. Toivottavasti päästään vielä Eckeröhön.

Zip
Teimme kaikenlaista hupailua taas Zipulan kanssa. Luoksetuloa, ruutua taputtamalla (tokassa osiossa jo hyvin, ekassa meni vähän vinoon) ja pallolla, kiertoja. sivulletuloja, muutaman askeleen seuruita ja metallinoutoja. Näytimme myös vähän kaukoja Riitalle, mikä tykkäsi niiden olevan ihan ok. Tein siis ihan koiran vieressä. Ajattelin opettaa kaukot niin, että takajalat ovat paikallaan. Katsotaan nyt...
Pekan kanssa puhuimme kapulan pidosta. Hän alkaisi tehdä sitä noin vuoden iässä. Olen nyt tehnyt vähän naksulla. Zip nappaa siis kapulan maasta ja pitää sitä jo hetken samalla kun höpötän "pidä, hyvä pidä, hieno pidä" jne - sitten naksautan ja pentu pudottaa kapulan. Nyt alan olla vähän hiljempaa, mkä on kyllä vaikeaa:) Jatkan samalla lailla enkä opeta vielä kapulan tuontia tai pitoa liikkeessä tms. Kylläpä helpotti taas, kun ei tarvitse muidenkaan mielestä vielä sen kummemmin miettiä asiaa eteenpäin.

Kiva oli kuulla Pekan kommentit Zipusta. Hän kehui pentua kovin ja sanoi sen olevan uskomattoman työintoinen, keskittyvä, aktiivinen ja yritteliäs:)) Silloin kun pentu tuli meille, muistamme Pekan korostaneen yritteliäisyyttä, joten joko olemme siinä jotenkin onnistuneet tai se on perinnöllistä:). Pekka vielä kommentoi, että se on täysin minun lumoissani, jeeee! ja malttoi tehdä jo aika vaikeaa treeniä, kun lelu oli maassa odottamassa ja teimme seuruuta. Lisäksi sekään, että se roikkuu lelu suussaan jalassani eikä päästä minua liikkeelle ei ole huono juttu vaan saattaa kertoa suuresta saalisvietistä. Samoin hänen mielestään on hyvä, kun pentu malttaa odottaa paikallaan ja sitten lähtee liikkeelle ihan täysillä. Arja sanoi, ettei juuri joutunut pitämään sitä kiinni, kunhan vain muodon vuoksi piti käsiä sivuilla. Ollaan oltu aika tarkkoja, eikä ole päästetty lähtemään mihinkään ennen kuin on ihan paikallaan rauhassa. Joten ei kun jatketaan edelleen helppoja, kivoja treenejä treenikentällä ja kotona kokeillaan tekniikkapuolta ja uusia juttuja kuten ennenkin. Pääasia on oikea asenne jatkossakin. Riitta vielä armahti ja sanoi minun olleen parempi kuin viimeksi eli en ihan niin hihkuva. Minkä sille voi, että tekee mieli hihkua koko ajan...

Lopuksi Zip pääsi vielä tekemään kujakeppejä Peten kanssa. Kyllä se on reipas ja etevä! Kaikki varmaan ovat jo voimassa pahoin kaikesta tästä kehumisesta:)) Kiitos kaikille mukana olleille, kyllä oli kiva nähdä teitä! Ja kiitos kommenteista!

Jottei menisi ihan tolkuttomaksi kehumiseksi, niin jotain negatiivistakin. Illalla kotiin tultua kävin vielä kävelemässä yksin Zipin kanssa. Sillä on mörkökausi. On ihan ok, jos ihmisiä ja koiria on paljon. Mutta jos tulee joku yksin vastaan, niin se se vasta pelottavaa on. Tänään heti ulos tultua huusi "uuuuuuuuuu" kun näki jonkun ohi kävelevän ihmisen. Ärsyttävää:( Lisäksi nähtiin yksi sauvakävelijä ja samaan aikaan pari pikkukoiraa takit päällä. Niitä piti vöffätellä, vaikkei niissä sitten mitään ihmeellistä ollut, kun pysähdyttiin. Hyvin kykeni tulemaan sivulle ja ruikuttamaan palkkaa. Jossain kohtaa oli lumisotaa leikkiviä lapsia vähän matkaa tiestä. Niille heilutti vain häntää ja leikki hyvin remmillä, kun leikitin. Mitähän tuollaiselle tyhmälle huutamiselle ja puhahtelemiselle pitäisi tehdä? Olla hiljaa ikään kuin huomaamatta vai kieltää? Nyt olen sanonut vain suunnilleen "höpö höpö" ja jatkanut matkaa. Kun ei viitsisi tehdä mitään isompaa numeroa tuosta, todennäköisesti menee ohi. Ainakin pitää paljon käydä sen kanssa yksin taas joka paikassa. Ensi viikolla ehdin, kun olen lomalla:))
-

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tupla on ollut pienestä pitäen pihassa sellainen "ulvoja", jos joku liikkuu lähellä tontin rajoja. Muut koiramme ei juurikaan hauku (paitsi, jos portille joku tulee), mutta Tupla kyllä hoitaa tuon varoittajan roolin :-(. Olen yrittänyt saada sitä hiljaiseksi torumalla keveämmin ja sitten vähän kovemmin, huonoin tuloksin. Lenkeillä se ei ole muistaakseni (?) tuota tehnyt, mutta pihassa tosiaan laumanvarottajan rooli on hänellä...
Pia

Satu kirjoitti...

Ilmeisesti tuo tarttuvaa. Essuhan sitä on tehnyt jo jonkin aikaa. Olen jättänyt huomiotta, kokeillut eriasteisia kieltoja. Mikään ei vaan ole oikein auttanut. Tilanteita on niin hemmetin hankala ennakoida kun pari potkuria ja sauvakävelijää ei saa aikaiseksi minkäänlaista reaktiota, mutta mummo muovikasseineen saa aikaan hirveän kohtauksen. Tällä hetkellä toimii parhaiten se ,että pidän ihan lyhyessä remmissä ja ohjaan Essun mun jalkojen taakse, jolloin minä jään Essun ja sen kamaluuden väliin. Toivon tosiaan, että asia tasoittuu ajan kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin Nomi haukkuu ja uhuttelee pihalla. Me ollaan kitketty se napakasti pois....nykyään riittää jo se, että jos ääni päästyy, niin meistä jompikumpi katsoo ikkunasta ja Nomi meitä ja on hiljaa:-)

t.Tarja

Nina kirjoitti...

Mä aattelin reagoida Livin alkaviin pöhähtelyhin silkalla välinpitämättömyydellä. Koira ei saa huomiota, ja huomaa, ettei kukaan muu laumanjäsen kiinnitä niihin puhinakohteisiinkaan huomiota, joten pentukin alkaa pitää niitä jossain vaiheessa normaaleina.