17.2.2010

Kausalan maneesissa

-
Kausala on oikeasti aika kaukana ideaalitreenipaikasta. Se on pimeä ja likainen (siis p-kainen). Treenivaatteet, lelut ja tarvikkeet ovat ihan hirveässä kunnossa treenin jälkeemn ja haisevat. Koko auto haisee. Ulkonakin on pimeää, kun pihalla ei ole ainoatakaan lamppua. Parilla kerralla maneesissa jökötti traktori keskellä pitkää sivua. Kuulostaa tosi kaamealle hihii... Mutta se on niin kiva paikka koirien mielestä. Sekä Meg että Zip ovat siellä aivan mahtavan innokkaita:) Siksi sinne on aina kiva mennä. Lisäksi häiriöstä, siis siitä että kaksi tai kolme koiraa treenaa yhtä aikaa, on ollut ihan valtavasti hyötyä, kun Meg on niin häiriöherkkä. Enää ei niin paljoa välitä, vaan on oppinut kuuntelemaan minua. Toiseksi kumpikaan koira ei välitä enää p-kasta, siis sen napsimisesta. Tosin Ziipulla on niin kiire, ettei se ole varmaan mitään huomannutkaan, mutta silti.
Tällä kertaa matka- ja treeniseurana olivat Pia ja Alvin Elinan ja Katrin lisäksi. 

Meg
Tein kaikki evl:n liikkeet kahdessa osiossa käskytyksellä, mutta palkkasin paljon.

Seuruu
Meg teki tosi hyvin! Tehtiin paljon perusseuruuta ja vain muutama käännös. Palkkasin vauhdista.

Idari
Seurautin vain ilman jääviä, taas oli ihan mahtava:) Tein pari seisomista ja niiden jälkeen, kun otin koiran mukaan, jäin pyörimään kulmassa ja peruutin, jotta muistaisi takaosansa.

Luoksetulo
Tein suorana ja kiertoleikissä vain yhden seisomisen ja maahanmenon. Nekin teki ihmeen hyvin.

Ruutu
Kun lähti merkille, lähdin itse karkuun. Teki aikas nopeasti:) Ruudussa jäi vähän eteen. Markkeri oli, muttei erottunut alustasta. Tätä piti tehdä pari kertaa ja sitten teki hyvin jo kaukaakin.

Ohjattu
Merkiltä taas karkuun, sitten vein koiran merkille ja lähetin hakemaan vasenta. Hienosti haki ja tuli sukkelasti sivulle asti. Tosin teki kaaren.

Metalli
Hyppynä oli kaksi agisiivekettä vierekkäin eikä Meg tajunnut hypätä sitä takaisinpäin. Onnistui muistutuksen jälkeen. Hyvin piti pikkumetallia.

Tunnari
Pia laittoi ympyrään kahdeksan kapulaa. Kun löysi omansa, yritti ottaa, mutta p-areenan pohja ällötti niin paljon, että lähti uudelle kierrokselle. Oikaisi sitten takaisin omalle ja toi sivulle, mistä isot kehut ja namitukset Pian lihapullilla:) En viitsinyt huomauttaa tuosta mokasta, pääasia että haisteli hyvin ja tuli reippaasti takaisin.

Kauko
Hienosti teki läheltä ensin. Sitten siirryin kauas ja teki ihan yhtä hyvin, jeee! Ei yhtään mokaa, kuunteli siis hyvin.

Ohjattu
Tein vielä toisen ohjatun, nyt oikealle. Hyvä merkki ensin. Sitten lähetin hakemaan ja singahti ihan suoraan keskimmäiselle:( Pysäytin ja käskin hakemaan oikean. Hyvin korjasi, ennen ei olisi kyennyt. Kehuin kovasti, mutten palkannut, vaan teimme uudelleen merkiltä. Nyt onnistui, mistä vauhtipalkka. Jotenkin se näytti jo merkillä siltä, että tulee ongelmia. Mun ja kapulan välissä oli hyppy, olisiko se jotenkin vaikuttanut en tiedä.

Zip
Hiipu oli taas vallan puuhakas, huh huijaa. Se kietoutuu entistä enemmän jalan ympärille lelun kanssa enkä pääse liikkumaan. Täytyy vissiin alkaa kieltää jo moiset huvitukset. Tein kahdessa osassa eikä järjestys ollut tuo alla oleva, en vain muista. Voi Zipua, se oli niin vakavissaan ja puuhakas!

Luoksetulo
Aloitin tällä, että pääsi vähän purkamaan höyryä. Vauhti oli kova juu.

Seuruu
Tein pikku pätkää, Pia käskytti. Ekaa kertaa oli muuten käskytystä. Ei välittänyt mitään. Hyvin teki mielestäni eikä Piakaan moittinut. Tein myös pari käännöstä vasemmalle autettuna, yritin välttää pomppua. No joo...

Maahanmenot
Ensin tein sivulta, sitten pienestä liikkeestä. Hyvin kesti nyt paikallaan, on jo vähän päässyt jyvälle. Lätsähtää suoraan alas.

Kiertoja
Yritin ensin tehdä metallilla, mutta se sai aikaan kiukkuisen vikinän, huu. Vaihdoin puuhun. Sen nappasi heti mukaan ja kiersi tolpan kauheata vauhtia ja samalla vauhdilla tuli eteen. Piti kapulaa tosi vakavan näköisenä ja ihan hiljaa, jipii! Tämä on siitä ihan tajuttoman hauskaa. Tulee aika vinoon, joten on pakko peruuttaa alta pois ja auttaa kädellä. Tässä helposti humpsahtaa jalkojen välistä taakse ja tiirailee sieltä ylöspäin:)

Merkki
Tätä tehtiin pallo takana. Singahtaa sinne huimaa vauhtia ja samaa vauhtia takaisin. Yritettiin tehdä myös sivulta, mutta kun se aijaa niin paljon, oli vaikeaa. Sain lopuksi sen katsomaan ensin minua eli katkaisemaan kyyläyksen ja päästin sen lähtemään merkille. Luulen, että hiffaa tämänkin aika pian.

Ruutu
Ensin pallo oli ruudussa, sitten Pia taputti pari kertaa ja vikaksi vielä pallolla.
Toisen taputuksen Zip teki hienosti ihan oikeaan kohtaan, toinen oli vähän sinnepäin. Olen suunnitellut ottavani lätkän käyttöön jossain välissä.

Paikallaolot
Ensin istuminen, sitten makuu. Jäin ihan lähelle. Ensin kehuin, sitten olin hiljaa jonkin aikaa. Hienosti oli ja vaikka sen oli pakko katsoa mitä muut oikein tekivät, pysyi silti ja ainakin aina välillä vilkaisi minua. Hyvä hyvä! On muuten huvittavan tosissaan tässäkin. Se ei käännä päätään, ainoastaan silmiään:)

Eteenlähetys
Lopuksi Pia vei lelun ihan maneesin toiseen päähän. Zip juoksi suoraan ja hyvin malttoi etsiä lelua, se onneton kun oli ihan näkymätön.

Olipa taas mukavaa! Kiitos Pia liikkuroinnista ja avusta ja leppoisasta matkaseurasta!

Ei kommentteja: