4.2.2010

Vihdoinkin jotain tapahtuu

-
Pakkanen on viimeinkin lauhtunut, hurraa! Tuollainen 10 astetta miinusta tuntuu suorastaan helteeltä. Lunta sen sijaan on tullut ihan riittävästi.

Viime viikonloppu kulutettiin BAT-hallilla Keravalla Jenni Leinon agilitykoulutuksessa. Jenni piti tosi hyvät treenit, missä käytiin läpi pieniä pätkiä radasta monella vaihtoehtoisella tavalla. Megin kanssa ei ole tehty agia kuukauteen varvasvamman takia ja vähän jänskätti, reagoiko varvas mitenkään. Vaan eipä reagoinut ja koira kulki tosi kovaa Peten kauhuksi:)
Zipun kanssa tein pikkutokoa hallin häkkitilassa. Hassu juttu on se, että viikon tauon aikana se on on suoristunut seuruussa! Ei ollenkaan poikittanut ulos, pikemminkin sisään... Olin niin innoissani, että sunnuntaina kävimme vielä Renksun hallissa ja pyysin kaikkia kommentoimaan seuruuta. Ja suora se oli ja yritti koko ajan itse korjata. Olipas mukavaa.
Kävin Zipun kanssa vielä sosiaalistumiskierroksella Tapanilan hiihtomajalla ja Kisapuistossa luistelijoita katsomassa. Ei juuri enää reagoinut eikä hiihtäjiin ollenkaan.  

Maanantaina olimme kaameassa lumipyryssä Hollolassa Pian ja Tiinan kanssa. Muiden koirat olivat kennelyskässä, kuka missäkin vaiheessa. Megin kanssa tein ruutua, ohjatun suunnat oikein leveällä, seuruuta ja kaukoja. Oli tosi hyvä ja asenne kohdallaan. Zip teki taas seuruuta, mikä oli taas hyvä. Noudossa yllätin itsenikin. Zipuhan tekee niin, että nappaa kapulan, pudottaa heti ja syöksyy leluun. Nyt kun pudotti, en antanutkaan palkkaa, jolloin se ampaisi takaisin kapulalle, pudotti ja odotti palkkaa. Tätä toisti varmaan neljä kertaa ja lopussa sanoin sille "pidä" ja houkuttelin sen sivulle. Ja se tuli ja piti. Hämmästyttävää. Aika huvittavaa minulta, koska olen ajatellut opettaa sen tuomaan eteen...
Ruutua teimme myös taputtamalla ja viimeiseksi niin, että siellä oli lelu.

Tiistaina olin Kausalassa Elinan ja Katrin kanssa. Meg aloitti superhienolla ohjatulla, Elina liikkuroi. Hyvä merkki, jonka palkkasin ja nopea, varma nouto vasemmalta. Lisäksi tein luoksetulon suorana, seisomisesta ja makuusta. Oli hyvä. Ruutuun vaati targetin, sillä paikka oli aika edessä. Pikkutargetin kanssa teki tosi hienosti läheltä ja kaukaa. Kaukot olivat myös aikas hyvät ja koira ajatteli taakse. Tietty lähempää toimii paremmin, mutta eipä tullut virheitä kauempaakaan. Noutoa tein teipatulla metallilla ja teki tosi hyvin senkin. Olipa tosi kiva päästä isoon tilaan tekemään vauhtitreeniä!

Zipun kanssa olin jotenkin hukassa. Se ei keskittynyt niin hyvin kuin aiemmin vaan reagoi muihin koiriin jopa haukkumalla mukana tai vilkuilemalla. Yritti kyllä kovasti eikä lähtenyt mihinkään. Seuruut olivat kuulemma hyvät kuitenkin. Nouto oli fiasko, tiputti koko ajan ja sähläsi. Tein sitten kaikkea helpompaa kuten ruutua ja kiertoja. Eiköhän se siitä.

Harvoin saa olla mukana näin positiivisissa treeneissä. Menimme kaikki yhtä aikaa ja meininki oli aika iloista:) Ulkona Zip ja Mervi pääsivät vielä päästelemään höyryjä.

Eilen keskiviikkona olin psyykkisen valmennuksen kurssilla, jonka veti Kärnän Julia. Oli tosi kiva ja hyödyllinen ilta. Etenkin lopun rentoutuminen. Teki oikein hyvin kaamean, kaameamman ja kaameimman työpäivän jälkeen. Pete kävi sillä aikaa Pennalassa tekemässä vähän agia Mariannen kanssa.

Ei kommentteja: