23.5.2010

Kesä on tullut!

-
Ihana ilma oli koko viime viikon, reilusti yli 20 astetta joka päivä. Perjantaina kävimme Reijan kanssa tokoilemassa Patarilla. Onnea Reijalle ja Kamulle tämänpäiväisestä EVL:n ykkösestä!! Hienoa, nyt on ovi SM-kisoihin auki ja TVA-kello tikittää!:))

Uimassa Kamun kanssa treenien jälkeen Virenojalla


Zip
Jee, seuruu alkaa sujua! Olen tehnyt naksulla paljon lyhyttä pätkää ja nyt olen alkanut pidentää. Edelleen pitää muistaa, että koiralla pitää olla aina sellainen olo, että sen on mahdollista saada palkkaa koska tahansa. Siksi olen tehnyt sekä lyhyttä että pitkää sikinsokin. Kädessä on nyt tennispallo, se pitää pään hyvin ylhäällä. Perjantaina Reija naksautteli, kun pää oli hyvin. Lisäksi koira on nyt ihan suora. Hassua. Ja palkitsevaa. Onhan siinä vielä paljon tekemistä, sillä sen saattaa vähän nojata eikä liikkeillelähdöissä pää vielä aina pysy ylhäällä jne, mutta viis niistä, nautin nyt tästä ja minusta tuntuu, että koirakin tykkää:)

Teimme myös metallikiertoa, jääviä, ruutua ja tunnaria. Jos haluat katsoa treenejä, klikkaa tästä.

Illalla olin vielä haussa. Aluksi tehtiin tuttuja etsintöjä, missä koira pääsee lähestymään pusikkoon piiloutunutta ihmistä. Siinä koira kyllä bongasi piilot nopeasti, mutta molemmissa (Katri ja Mikko) sitä alkoi hirvittää, se alkoi hälyttää ja tuli hakemaan minua apuun. Meni kyllä sitten yksikseen syömään namit, mutta hyvin nöyränä ja häntä viuhtoen. Tästä ei kannata kuulemma olla "huolissaan". Lopuksi Zip pääsi tekemään hajun hakuja. Elina meni ensin piiloon, piilo oli merkitty nauhalla. Olin Zipun kanssa keskilinjalla ja Katri opasti, mitä pitää tehdä. Keskilinjalta piti lähteä suoraan kohti piiloa ja kun koira sai hajun, se pysäytettiin ja sille sanottiin se sana, mitä tullaan jatkossakin käyttämään tässä puuhassa. Meillä se on "ukko". Vein koiran takaisin keskilinjalle, päästin irti ja sanoin "ukko". Hienosti  koira lähti ihan suoraan ja vauhdilla sekä Elinan että sitten Katrin piiloille. Näytti kuulemma lahjakkaalta:) Evästystä sain siitä, että höpötin liikaa koiralle ja siitä, etten kävellyt ihan suoraan itse kohti piiloa. Kivaa, kun meitä jaksetaan neuvoa. Metsässä oli ihan hitosti hyttysiä ja mäkäräisiä. Lisäksi oli aivan hiton kuuma, joten pientä hiomista asusteissa ja hyttyssuojauksessa on. Inisijät nimittäin rakastavat minua, joten olin ihan pahkuroilla vaatteista huolimatta. Noissa treeneissä on kiva olla, kun Zipu on aina niin etevä. Voi itsekin röyhistellä rintaansa, vaikkei minulla mitään osaa koiran etevyyteen metsässä olekaan:)

Zip on päässyt myös agiin, sillä Pete vietti pe-illan ja la-päivän Tonin synttäreillä Yläneellä Kuralan kartanossa agilityporukan kesken. Zip ei ollut irronnut esteille (paitsi putkiin joka välissä) vaan oli pyörinyt Peten edessä eikä ollut tajunnut lähteä hypyille, kun välit olivat pidemmät ja Pete oli liikkunut. Siksi tein sen kanssa tänään hyppyjä Sadun avustuksella Hollolassa, saa vähän treenejä alle. Rimathan ovat vielä alhaalla.

Meg

Meg ei ole päässyt tekemään juuri mitään, sillä sen osassa haavaa oleva pieni rupi oli vähän auki. Nyt tassu on ollut paketoituna jälleen ja hyvältä näyttää vihdoin. En varmaan ikinä uskalla päästää sitä ulos ilman pakettia enää:) Agin SM-kisat vain uhkaavasti lähestyvät, joten pakko olisi päästä treenaamaan edes vähän.

Torstaina kuitenkin tein ohjattua (ihan supersuunnat!!), seuruuta ja idaria. Oli todella hyvä ja suorastaan säälittävän innokas tauon jälkeen.

Eilen lauantaina olin kuuluttamassa BATin kisoissa Vantaalla. Oli aivan todella kiva päivä! Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa vanhoja tuttuja. Leevi oli mukana ja sai paljon rapsutuksia ja hellyyttä osakseen, etenkin Kirsiltä:)

Meg sen sijaan pääsi Arjalle hoitoon ja vietti ihanan päivän kaikkien lellikkinä! Kyllä sen kelpasi. Maikku puolestaan kävi päästämässä mummoa ulos. Tekee kiitolliseksi, kun on tuollaisia ystäviä!!!

Torstai-iltana Larut ja Wessmanit olivat kylässä koirineen. Oli mahtava ilma ja koirat ja lapset touhusivat nurmikolla. Oli tosi leppoisaa. Omenapuut kukkivat ja kaikki muutkin, ruohon oli leikattu ekan kerran ja jäätelö maistui. 

-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä se näyttää

t.pääveikka ja kotka

Anonyymi kirjoitti...

Onpas se pikkuZipu kyllä tosi söpöläinen ja taitava!

t: Riikka