21.6.2010

Omituiset SM-kisat:)

-
Tämänvuotiset SM-kisat jäävät varmaan ihmisten mieleen. En muista, että esimerkiksi maksien kisassa olisi tehty vain yksi tuplanolla. Tai että palkinnoille olisi päästy ainakaan makseissa vitosella. Koiriakin oli sentään mukana lähes 170. Aamupäivän karsintaradat olivat mineillä ja makseilla erikoiset: maksien radalla oli ensin 6 estettä peräkkäin (yksi okseri), joista viimeinen tehtiin takaakiertona. Sitten tehtiin syheröä, jonka jälkeen paineltiin kolme putkea peräkkäin, lopuksi syheröä. Alussa moni jätti koiran paikalleen ja käveli kuutosesteen luokse. Oli hassun näköistä. Pete kyllä tykkäsi radasta ja oli sitä kiva katsoakin, siis jännää. 


Mineillä oli vääntökääntövääntökääntö-rata maksien joukkueradan tyyliin. Sekä minien että maksien radat aiheuttivat tosi paljon virheitä, mm riman pudotuksia. Karsintaradan jälkeen tuloslistalla oli viisi puhtaan nollan tehnyttä ja saman verran yliaikanollia. Noin puolella oli tuloksena hylky. Näiden joukossa oli myös Meg:( Petelle tuli ohjausvirhe (ranteet auki -virhe, tuumasi Pete:) ja koira hyppäsi esteen väärinpäin. Muuten rata sujui hienosti eikä mikään kohta tuottanut ongelmia. Meg oli lisäksi tosi kiltti ja kuuliainen. Peteä harmitti tosi paljon. Onneksi kesällä varjot ovat lyhyitä:)

Finaaleita oli vähän latistavaa katsella, kun poissa oli niin monta odotettua huippukoiraa etenkin makseista. Medeissä oli aika "normaali" meininki. Medien karsintarata oli ok eikä finaaliratakaan tarjonnut mitään ylläreitä, kuten ei muidenkaan radat. Oli vähän tylsiä suorastaan ja kunnon loppusuorat puuttuivat. Kuulutuksissa ei kerrottu, millä sijalla kukin koirakko oli ollut karsintaradalla, joten ei tiennyt, milloin kuuma ryhmä alkoi ja sekin latisti fiilistä. Tai ehkä emme vain kuulleet. Hienoja suorituksia finaaleissa kyllä nähtiin. Kelikin oli hieno eikä lauantai-iltapäivän sateesta ollut tietoakaan.

Isot onnittelut Katjalle ja Kokolle SM-hopeasta sekä Mariannelle ja Vilille (10,5 v!) SM-pronssista!! Hienosti tehty!


Nyt kohti karsintoja ja muita kesän kisoja. Onnea matkaan tokon maajoukkueelle ja varakoirakoille Tanskaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Oili tosta ratakuvasta! Olen täsmälleen samaa mieltä, että finaalin tunnelma ei ollut sitä mitä se olisi voinut olla.

Mutta toivottavasti se Pete on saanut jo ranteet kuntoon ja suunta on kovaa vauhtia kohti seuraavia koitoksia :-).

PiaP