13.6.2010

Tokokisaa ja muuta

-
Lauantai

Olin Megin kanssa tokokisassa Valkeakoskella. Tuomarina oli H Pörsti ja mukana kuusi koirakkoa. Kisapaikkana oli hieno nurmikenttä. 


Paikallaolot - 10 molemmat
Istuminen oli ok, mutta paikallamakuussa oli mennyt lonkalle. Lisäksi oli kuikuillut taaksepäin:( 

Idari
- 10

Tämä tehtiin alta pois ensin kaikki vuorollaan. Oli ihan ok, joskin tuntui, että hidasteli seuruussa jotenkin.

Seuraaminen - 9
Seuruu ei tuntunut kovin hyvältä ja koira oli vähän huolimaton parissa perusasennossa ja täyskäännöksessä. Lisäksi kävelin itse tosi jäykästi hitaat, kädetkin olivat ihan paikallaan. En varmaan hengittänytkään, kun yritin niin kävellä hitaasti:) Näyttää tosi hassulta. 

Luoksetulo - 6,5
Meni taas maahan seisomisen, kuten torstain treenissäkin. Vetkutteli tosi paljon varsinaisen maahanmenon... olin ihan liian kiltti taas.

Ruutu - 10
Hyvä merkki eikä mennyt niin kovaa ruutuun. Ei varmaan aikonutkaan nyt mennä läpi, mutta varmuuden vuoksi huusin ajoissa ja pysähtyi heti ruudun etureunaan. Vähän epäsiisti sivulletulo.

Ohjattu - 9
Merkki ok, joskin hitaampi kuin mitä on ollut. Haku loistava, lähti ensin vähän vasemmalle ja sitten haki:)) Tosi epäsiisti palautus, oikein veivasi kapulaa eikä tullut suoraan sivulle vaan juoksi ensin ohi. Sama virhe kuin mitä sillä oli jossain vaiheessa aiemmin. Aina ne pompsahtaa esiin. 

Metalli - 10
Tähän olin tosi tyytyväinen. Haukahti liikkeen jälkeen, kun en päästänyt hyppimään...

Tunnari - 10
Näytti hätäiseltä, mutta otti oman ja palautti laukalla. Ei juuri liikutellut, mutta vähän kuitenkin.

Kauko - 10
Teki ihan ok, mutta maahanmenossa meni lonkalle kesken liikkeen. Ärsyttävää. Seisomisesta maahan huijaa ja tulee viisi senttiä eteen. 

Pörsti oli tosi kiltti pisteiden kanssa, itse olisin antanut paljon vähemmän. Nyt saimme peräti 300 ja voitimme luokan. Meg oli vähän liian itsevarma ja itseään täynnä, mutta teki kuitenkin. Onnea Timolle ja Valolle ekasta evl:n ykkösestä ja menolipusta ässämmiin. Samoin onnea Saaralle ja Pingulle ykkösestä. Oli hienon näköistä. Video tokokokeesta

Pete kävi tällä välillä Zipun kanssa treenaamassa agia ja oli tosi tyytyväinen koiraan. Lukee hyvin käden sivuttaisliikettä ja ottaa etäisyyttä sen mukaan. 


Illalla juhlimme vielä Zipun ex tempore -synttäreitä porukalla. Zip nautti kaikkien ihmisten ja uusien lelujen keskellä. Kiitos kaikille tosi mukavasta illasta ja kaikista lahjoista:))


Kuvassa osa vieraista.
Meg käyttäytyi huonosti:))

Sunnuntai

Aamulla käytiin Arjan kanssa tokoilemassa.

Meg

Meg teki hienon ohjatun molempiin suuntiin. Merkillä oli aika hidas, kun en ole päässyt kierrättämään. Nyt pitää joka kerta muistaa. Haut olivat tosi hyvät molempiin suuntiin.

Ruutu oli hyvä kolme kertaa. Ekalla kerralla tosin oli vähän vasemmalla, mutta ei mennyt yli eikä jäänyt vajaaksi yhtään.

Luoksetulon seisomiset kierrätyksessä onnistuivat joka kerta. 
Kapulaakin harjoiteltiin pitämään nätisti.

Zip
Ensin tehtiin seuruuta. Arja naksautti, kun piti kontaktin eikä painanut. Muutama saatiin palkattua, joten näitä vaan jatketaan. Ruutua tein ensin pallolla ja sitten ilman. Hienosti koettaa tehdä ja onnistuikin aika hyvin. Merkki myöskin ensin pallon kanssa, sitten ilman. Tässä on aika pätevä. Tunnari tehtiin niin, että Arja laittoi paljon kapuloita ruohikon eteen. Itse vein kapulan niiden taakse. Haki sen hienosti. Sitten laitoin muiden kapuloiden lähelle vasemmalle pieneen ruohikkoon. Otti ensin väärän, mutta pudotti ja jatkoi etsintää. Tosi nopeasti nappasi omansa, joten kyllä se varmaan tajuaa asiasta jo jotain:)

Teimme vielä pienen esineruutukaistaleen. Sekä Meg että Zip pääsivät etsimään. Zip haki omansa, ei ollut ihan niin rivakka kuin on ollut. Oli ehkä väsynyt kaikesta touhottamisesta. Meg myös oli aika laiskan näköinen, tuntui että vain juoksenteli. Löysi kyllä ja palautti ihan iloisena. 

Päivällä Meg oli agikisoissa. Molemmilta radoilta tuli hylky. Pete kommentoi, että hän oli huono:) Koirakin on kyllä nyt niin itseään täynnä, että pitää ihan omaa hauskaa radalla. Nyt täytyy vähän palauttaa ennen ensi viikonloppua.

Teimme vielä illalla pikkujäljen (40 m) Zipulle. Nyt teki tosi kivasti eikä hötkyillyt yhtään. Meni ihan rauhassa ja löysi jäljen päästä ruokakipon. Näitä pitää nyt alkaa tehdä paaaaljon!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon Meg ja Oili:)

Jessica

Me kirjoitti...

Kiitos:)