28.8.2010

Zipulle ykkönen AVO:sta:)


-
Kylläpä on päivitykset jääneet. Jotenkin on ollut hurjan kiire viikko. Meillä jatkuu edelleen kylppäriremontti ja tosi mukava remonttireiska Kalle on meillä jo kuin kotonaan. Täytyy sanoa, että varmaan tulee häntä ihan ikävä, kun homma joskus on valmis:) Hän päästää koiratkin suvereenisti ulos pari kertaa päivässä jne. Toissapäivänä aamulla jo hetken pohdin, kehtaanko pyytää Kallea vetämään mekon hankalan vetskarin selästä kiinni, kun Pete oli työmatkalla. En sentään kehdannut, vaikka vanhoja tuttavia ollaankin, vaan menin töihin mekko auki jakun alla:)) Rajansa kaikella. Ties vaikka olisi pelästynyt niin, että olisi jättänyt remontit sikseen ja ottanut jalat alleen, kun heittäydytään liian tuttavalliseksi... 

No mutta siis asiaan. Joka ilta on jotain puuhasteltu. Myrskytuhojakin on ehditty ihmettelemään metsään. 

Meg

Meg treenasi tokossa viime viikolla kerran ohjattua, kaukoja, tunnaria ja kapulan palautuksia. Teki tosi, tosi hyvin. Keskiviikkoiltana oli Peten kanssa BAT:n agilitytreeneissä, mitkä Juha O veti - oli mennyt todella pätevästi. Torstaina sitten huomasin aamulla, että myös Megin juoksu oli alkanut n 1,5 kuukautta etuajassa. Johtui varmaan Ziipulan juoksusta tuo aikaistaminen. Tylsää, kun piirinmestaruuden puolustaminen jäi meiltä nyt väliin:(

Jälkeäkin olemme tehneet vähän, lähinnä keppiharjoituksia. Pieniä pätkiä, mitkä päättyvät keppiin. On nostanut kaikki ja ollut tosi taitava myös jäljen pätkillä. 

Zip
Tokossa en ole päässyt HOT-treeneihin, kun ensin Ziipulla oli juoksu ja nyt Meg aloitti samoin juoksun torstaina. Maanantaina ja keskiviikkona olen ollut kouluttamassa HOT:n kursseilla. Torstaina olimme tokoilemassa Arjan kanssa ja perjantaina Kirstin ja silloin Zipun kanssa tehtiin avon juttuja. On tehnyt kaikki tosi hyvin. Jossain vaiheessa keksin, ettei se osaakaan irrottaa käskystä kapulaa, mutta tein kotona muutaman kerran ja alkoi tajuta. Hyppyä tehtiin pari kertaa kotipihassa, samoin paikallamakuuta piilossa pari kertaa. Hyvin teki senkin. 

Jälkitreenejä on vähän tehty. Samaa mitä Megille eli lyhyitä pätkiä pellolla, mitkä päättyvät keppiin. On nostanut kaikki kepit hyvin. Viime sunnuntaina viikko sitten pääsimme mukaan jälkitreeneihin Aijan, Arjan, Virven ja muiden kanssa Tennilään. Oli kiva katsoa taitavia koiria ja kuulla lisää lajista. Zipulle tein lyhyen jäljen, jossa oli kolme keppiä. Se lähtee jäljelle tosi kovaa ja hukkaa sen helposti. Nyt tein niin, että en päästänyt sitä eteenpäin muuta kuin jälkeä pitkin. Muuten kaahottaa ihan mihin sattuu. Löysi kaikki kepit, joten pitää olla ihan tyytyväinen. Ehkä se tästä rauhoittuu. Esineruudusta löysi yhden esineen hienosti, mutta ei oikein tajunnut toista, joten kävin näyttämässä sitä helpottaakseni. 


Zip pääsi myös hakuun tiistai-iltana Peten, Elinan, Katrin ja Mikon kanssa Lapinkulmalle. Oli tehnyt kolme hajunhakua. Lähti tosi hyvin piilolle, mutta samalla lailla kuin viimeksikin sitä jännitti mennä maalimiehen luokse. Ekalla Mikon piilolla vöffätteli ja odotteli Peteä apuun. Meni sitten kuitenkin ryömien mutta häntä heiluen, söi namit ja leikki hyvin. Toisessa piilossa oli Elina ja sinne meni ok. Myös toiselle Mikon piilolle ei uskaltanut mennä ennen kuin Pete oli 20 metrin päässä. Ei nyt puhunut mitään. Taas leikki tosi hyvin. Mörköilyä siis vielä. 


Agilitya on tehnyt vain kerran, keskiviikkona Ojangossa. Siellä teki kuvioita, mm sylkkäreitä ja poispäinkäännöksiä viereisellä kentällä. Pete oli tosi tyytyväinen sen tekemiseen.

Kisa
Tänään oltiin piirinmestaruuskisassa HOT:n joukkueen varakoirana AVOssa. Jännitti mennä sen kanssa, kun olin ekaa kertaa. Huu:) Tuomarina oli Anne Nokelainen. 

Paikalla makuu - 10
Tämä oli hyvä eikä välittänyt, vaikka vieressä koira oli vähän levoton. 

Seuraaminen - 9

Zip on tehnyt tosi hyviä, rentoja seuraamisia liikkurin kanssa. Nyt oli jotenkin jännittynyt ja epävarma ja tuntui, että vähän jättäytyi liian taakse ja kontakti petti. Lisäksi ainakin alussa seilaa. Mitähän se jänskäsi? Jossain kohtaa kehää huomasin, että vilkuili ainakin tuomaria ja yhden kerran puhahti hänelle. Oli ehkä vain niin outo tilanne kuitenkin vieraiden ihmisten kanssa. Ja seuruu on aina ollut vähän vaikeaa, jos on jotain outoa ja häiriötä. 

Maahanmeno - 10
Tämä oli hyvä, mutta seuruu tuntui samoin nihkeältä ja varovaiselta. 

Luoksetulo - 10
Hyvin lähti, mutta ei tehnyt niin hienoa stoppia kuin tavallisesti ja tuli vähän varovasti eteen. Tämä seisomisesta jatkaminen on ollut treeneissäkin jotenkin epävarma. Pidin kädet vähän edessä auttamassa eteentuloa ja se varmaan vähän sekoitti tuota pysähtystä, kun treeneissä olen siirtänyt kädet vasta sen jälkeen edemmäs. Älykästä huijausta! Sivulle tulo oli vähän vajaa niin kuin kaikissa liikkeissä. 

Seisominen - 0
Juuri tätä ennen pöhähti tuomarille tai jollekin mitä näki eikä ollut oikein mukana liikkeessä vaan tosi epävarma. Lisäksi sanoin jotain pöllöä ja meni maahan. 

Nouto - 9

Hyvin odotti ja lähti nopeasti sekä palautti hienosti. Irrotti myös, mutta hypähti taaksepäin:)

Kauko - 10
Tämä oli näppärä ja nyt odotti hyvin vaihdot ja kuunteli tarkasti. 

Estehyppy - 7

Hyvin hyppäsi ja istuikin. Sitten sössin itse jotenkin. Olin ihan varma, että kiertää, joten autoin kädellä muka sivulle. Hyppäsi ja vielä sanoin "liki" viime tipassa ja siirsin käsiä eteen... Tulin kättä kohti sivulle, mutta sitten vaihtoi ja tuli vinoon eteen. Hyvä minä.

Video

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen. Näin vähällä treenillä Zip teki mitä osasi, etenkin kun itsekin söhläsin. Lisää kisanomaista rutiinia vain. Toivottavasti tuo mörkövaihe menee pian ohi. Pisteitä saimme 169. HOT voitti sekä yksilöpiirinmestaruuden (ONNEA Reija ja Kamu!) sekä joukkuemestaruuden. Onnittelut vielä upeasta voittajan ykkösestä Mariannelle ja Träpille! Oli hienon näköistä työtä!

Aamulla olimme katsomassa SBCAK:n pk-rotumestiksiä Mäkelän kentällä Lahdessa. Tosi paljon oli tuttuja mukana. Megin veli Vic ja Virve uusivat viimevuotisen mestaruutensa, hienoa! Megin Rimma-sisko sai hienosti JK1-koularin, mistä isot onnittelut! Kiva oli katsoa pk-koetta oikeastaan ekaa kertaa. Se on jännä laji. Olisi kiva olla joskus mukana. 

16 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Paljon onnea siskolle! Hyvä Meidän Puoli :-D

Anne-Riitta kirjoitti...

Paljon Onnea pikku-Zipille!!!!

Katri kirjoitti...

Jee, hyvä pikku Ziipulainen! Nyt vain kirsu kohti voittajaa :)

H-S kirjoitti...

Onnea tosi paljon suosikkikouluttajalle koirineen :)

Marjo kirjoitti...

Onnea Zip ja Oili!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon paljon onnea teitille tätäkin kautta! Zip on hyvä:-)

t.mokaaja-Tarja

ps.Oili, onneksi et pyytänyt Kallelta "mekkoapuja":-)))

Hanna kirjoitti...

Hurjasti onnea Zipulle ja sinulle AVO1:stä ja siirtymisestä VOI-luokkaan :)

Jaana kirjoitti...

Isosti Onnea myös meiltä :)

Hyvät kuvat........
Joskus luonnon voimat ovat armottomat.
Eikä ihminen välttämättä pienuudessaan mahda sen voimalle mitään.

Oikein hyvää alkavaa syksyä teille sekä treeni iloa.

t.Blogi faninne;)

Anonyymi kirjoitti...

Superisti Onnee!!! Mahtava pari valjakko olette!!!
:) Reija, Kamu ja Hilla

Susan Miiro kirjoitti...

Onnea avo 1'stä ja siirrosta voi-luokkaan!

Arja, Zac ja Morris kirjoitti...

Onnea tännekin, ihqu pikku-Zipulainen on pätevä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut AVO-ykkösestä!

t. Ansu ja kelpiet

Aija ja Gini kirjoitti...

Onnea Zipulle ja ohjaajalle!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea Oili ja Zip!!!

-Katja & Zen-

Satu kirjoitti...

Onnea pikku Zipulle ykköstuloksesta

Heidi ja Fani kirjoitti...

Hirmuisesti onnea avoimen luokan läpäisystä! Se näytti ihan sairaan hienolta :D