21.9.2010

Viikonlopun kiireet

.
Zip
Pe Petellä ja Sadulla oli Korkeavireen agitreenit heidän hallissaan. Zip oli kovasti pätevä ja pärjäsi hyvin 50 sentin esteillä. Tuo korkeus lienee tällä hetkellä hyvä treenikorkeus. Keppejä on tehty pihalla niin, että verkot on siirretty alusta ja lopusta vähän kauemmas, keskellä ei ole verkkoja ja kepit ovat auki reilun viisi senttiä. Hyvin jo hakee rytmiä.

Tokoa tein perjantaina myös illalla HOT:n treeneissä. Seuruuta, vasemmalle pyörimistä (tämä on itse asiassa helpompaa kuin liikkeessä vain vasemmalle kääntyminen, hmmm...), hidasta käyntiä, paikalla oikealle ja vasemmalle, juoksukäännöksiä jne. Kotona olen tehnyt pari kertaa kaukojen seisomisia. Opetan takajalat paikallaan, katsotaan, mitä saan aikaan. Eteentuloja on tehty niin, että käsien välissä on lelu, kädet ovat sivulla. Tekee aika hyvin, tosin tuppaa jäämään viisi senttiä liian kauaksi. Pitää nostaa lelua samalla ylöspäin. Luoksetuloissa tahtoo ennakoida seisomisia, joten nyt pitää tehdä suoria paaaaljon ja palkata vauhtia. Istumisia on tehty myös pari kertaa, ne ovat vaikeita.

Eilen illalla HOT:n treeneissä otimme taas seuruuta Arjan vahtiessa. Pyöritin Zipua ihmisten ympärillä. Pari kertaa hukkasi kontaktin ja jäi vähän taakse. Huomautin ja kehuin, kun oli taas oikeassa paikassa. Hyvä harjoitus. Luoksetulossa otin vain suoraa. Ensin normimatkalta eteen, mistä lelu. Sitten seisomisesta ja maasta, joista palkkasin vauhdista. Hyppynoudossa ei ensin tajunnut hypätä takaisin, mutta pari hyvää treeniä saatiin tehtyä. Ruudussa oli markkeri kaksi kertaa, sitten tehtiin kolme kertaa ilman. Ekalla kerralla meni vähän sivuun vasemmalle, mutta kaksi seuraavaa olivat oikein tosi hyvät! 

Meg
Meg pääsi perjantaina mukaan tokotreeneihin kentälle. Tein vinoja metalleja. Ei muistanut hypätä takaisinpäin, joten niitä jumpattiin. Ohjattua tein myös inhasti. Paremmin näkyvä keskikapula oli lähellä huonommin näkyvää oikeaa. Otin vauhtipalkalle, joten ei tehty sivulletuloja. Kaukoja tein suht läheltä, teki hienosti!

Eilen Hollolassa otin seuruuta remmissä, käännöksiä oikealle ja pysäytyksiä. Oli aikas hyvä. Sen jälkeen tein vasemmalle käännöksiä, missä on alkanut törmäillä. Se oikaisee mutkan, jolloin tulee liian eteen. Ei siis käytä takapäätään vaan etuosaa kääntymiseen ja näin ollen painaa. Nyt huomautin ja otin itselleni tilaa, joten alkoi heti tajuta miten pitäisi tehdä. Lopuksi lähetin pari kertaa ruutuun niin, että kiersi merkin vauhdissa. Oikein hyvät, vaikka joutui kiertämään Kaapon matkalla:)

Sunnuntaina oli Helsingin piirin agilitymestikset Purinalla. Meg oli mukana BAT:n joukkueessa. Meg teki kontaktivirheen!, Vimmalta putosi rima ja Emmi teki nollan. Tulos riitti hopealle. BAT on voittanut kolme viimeistä vuotta, mutta nyt putki katkesi. Meg oli mennyt tosi tosi kovaa. Kontaktilla Pete oli aika huoleton eikä päästänyt koiraa normaalisti edelle vaan juoksi rinnalla ja kiihdytti vasemmalle juuri kontaktin kohdalla - yllätti varmaan koiran. Näitä pitää treenata, kun taas pääsee treenaamaan. Aamullakin piti olla kisat, mutta Pete jätti ne väliin. Nyt agility jää tauolle, kunnes selviää sen tiineystilanne.

Tein molemmille koirille peltojäljen Venetsian pellolle lauantaina vesisateessa. Molemmille oli kaksi kulmaa ja kolme keppiä. Tekivät molemmat aivan tosi tosi hienosti. Meg pysyi jäljellä koko ajan ja Zip ei:) Mutta kun en päästänyt sitä eteenpäin kuin jälkeä pitkin, pysyi kuin nakutettu ja nosti innoissaan kaikki kepit. Ehkä se nyt alkaa tajuta idean.

Ei kommentteja: