22.12.2010

Pennuntuoksua vielä kerran ja Meg pääsi treenaamaan

.
Maanantai-iltana hurautimme pentuja hipelöimään vielä kerran ennen kuin ne lähtevät jouluksi uusiin koteihinsa. Maikku lähti mukaan ja Jaakkokin oli tutustumassa tulevaan perheenjäseneensä, joten väkeä riitti. Edelliset katsojat juuri lähtivät pihasta, kun tulimme. Hekin kävivät puuhailemassa tulevan joululahjansa kanssa:) Aikamoisen ihana lahja onkin. Todella mukavaa, että pennut pääsevät niin mahtaviin koteihin. Pennut olivat vielä kasvaneet tietysti kovasti ja olivat niin lutuisia. Urokset olivat jo nukuksissa eikä tyttöpennutkaan enää niin hurjasti jaksaneet mekastaa. Ne köllöttivät mielellään sylissä ja hakivat unta. Vain pikkutyttö jaksoi puuhastella. Se kiroili ja kiskoi tosi pontevasti leluja ja yritti sitkeästi härnätä uuvahtaneita sisaruksiaan hereille. Onpa niin kiva nähdä niitä jatkossakin ja seurata niiden kehittymistä. Meg haisteli meitä kovasti kotiin palattuamme ja heilutti hurjasti häntäänsä, mutta sitten säntäsi hakemaan lelun touhukkaasti. Joten ehkä sillä ei ole kovin "ikävä" pentujaan.

Tiistaina sitten pääsi Megulakin treenaamaan, sillä ohjelmassa oli Kausalan maneesi Katrin, Elina N:n ja Elina K:n kanssa. Nyt sinne on kiva ajellakin, kun Elina ja Nova innostuivat tulemaan mukaan. Ja etenkin, kun olen päässyt kyydissä molemmilla kerroilla - ei tarvitse edes itse ajaa! Megin tietysti piti sanoa Novalle pari painavaa sanaa heti autoon kiivettyään. Sen jälkeen oli minun vuoroni ilmaista mielipiteeni Megistä. Sen itsetunto ja röyhkeys eivät ole näköjään mihinkään kadonnut äitiyden myötä. Tuon jälkeen matka sujuikin edestakaisin oikein leppoisasti, paitsi ehkä Novan mielestä, joka istui ainakin koko menomatkan pää nurkassa kyrsiintyneen näköisenä. Onneksi silläkin on itsevarmuutta eikä se kuulemma ollut treenissäkään moksiskaan.

Meg
Tein molemmilla koirilla kahdessa osiossa. Pakkasta oli reilut 10 astetta, mutta kovin kylmältä ei maneesissa tuntunut. Meg teki mielestäni todella hienosti kolmen kuukauden totaalitauosta huolimatta, muutamia juttuja lukuunottamatta. Tai sitten Riitta on treenannut sen kanssa:)

Idari
Aloitin jäävillä ja uudella idarilla. Meg teki kaikki jäävät oikein ja napakasti ja idarikin sujui mallikkaasti. Ainoastaan viimeisellä suoralla liikutti etutassuja seisomisessa, kun kuljin vierestä taakse. Oli jotenkin ällistyneen näköinen ja varmaan sillä oli sellainen olo, että on tehnyt jotain väärin eikä idari ole tuollainen. Korjasin ja sitten olikin tosi hyvin.

Ohjattu
Elina vei kapulat kauas sekä syvyys- että leveyssuunnassa. Lähetin ensin lättänämerkille, missä heti tuli ongelmia, kun oikealla olikin korkea tötskä. Se oli pakko ottaa pois, sillä Megin mielestä lättänä ei ollut merkki millään. Sen jälkeen sujui hyvin ja pääsin palkkaamaan merkistä. Lähetin hakemaan oikeata ja kas kummaa, lähti keskimmäiselle. Käskin pysähtyä ja hyvin haki oikean. Teimme uudelleen ja heitin vielä keskimmäisen ihan lähelle vasenta. Jouduin taas korjaamaan, mutta kolmannella kerralla äly oli palannut ja haki hienosti oikean. Tein vielä vasemman ja sinne teki upean kaarroksen, kun käskin ensin vasemmalle ja sitten hakemaan:)

Ruutu
Ekalla jaksolla tein vielä ruudun merkin kautta. Ekalla kerralla jäi ruudun etulinjan päälle. Korjasi kyllä, kun käskytin uudelleen. Toistettuna meni hienosti oikeaan paikkaan.

Seuruu
Pidin koiran remmissä, koska puskee näköjään taas liian eteen. Tässä voi olla jonkin verran työtä kuten ohjatussakin. Remmissä meni ok ja teki perusasennotkin aika suoraan. Elina huuteli käskyjä.

Kauko
Tämä oli mahtava! Ensin tein läheltä (olen tehnyt näitä vähän olohuoneessa:) ja sitten tein 20 metristä. Elina huiski käsiään vieressä ja sanoi, ettei ollut liikkunut mihinkään ja teki täsmällisesti. Eikä ottanut mitään häiriötä mistään. Jee!

Ohjattu
Tein uudelleen oikean. Meinasi lähteä keskelle, mutta muutti mielensä ja suunnisti oikealle, mistä tietty iso palkka.

Nyt on Megin treenit korkattu. Nisät ovat jo paaaljon pienemmät ja ruokaakin saa antaa enemmän. Jipii!

Zip

Idari
Zip teki hienot jäävät edessä, ei yhtään virhettä. Yleensä aina saattaa sekoittaa seisomisen ja istumisen. Tein ne myös sivulla, eikä nytkään mokannut. Olipas pätevä koira. Teki noin sata ilokierrosta lopuksi:)

Luoksetulo
Tein ensi läpi. Härnäsimme vähän lähdössä, kun mokasi ekassa Elinan käskyttäessä. Elina seisoi vieressä ja huuteli "käsky", "kutsu", "VAPAA" - tuo sitten olikin liikaa ja Hiipu otti ja lähti. Voivottelin ja ohottelin a la Maria ja Zipu palasi takaisin nolon näköisenä. Sitten ei enää mennyt lankaan vaan odotti tosi vakavana ja pätevänä. Tuli kovaa käskystä. Toisella kerralla stoppasin sekä äänellä että kädellä, teki upean pysäytyksen ekaa kertaa liikkeestä. Päästin sen sitten ota-käskyllä eteen vauhtipalkkaan.

Ruutu
Merkille hyvin ja lähti kohti ruutua tavanomaiseen hurjaan tapaansa. Elina N hihkui juuri matkalla "hyvä!" Iolle ja Zipu kurvasi takaisin ällistyneen näköisenä:) Piti vähän auttaa, mutta sen jälkeen pyyhälsi ruutuun ok. Tehtiin myös loppuosaa ja siinäkin nousi seisomaan Elinan käskystä. Pari kertaa piti tehdä ja voivotella ennen kuin pysyi. 


Ohjattu

Merkki hyvä (palkka), samoin molempien suuntien noudot. Syvyyttä oli nelisen metriä ja leveyttä seitsemän. Nyt pitää lähteä tästä etenemään jo kohti kisamittoja. 

Seuruu

Oli muuten hyvää, mutta nyt dyykkäsi vasemmalle käännöksissä. Plääh. 

Kuunteluharjoitus

Lähetin merkille ja siitä ohitseni tuolin kiertoon. Matkalla stop ja leluun. Uudestaan ja kun maahan, sai lähteä kiertoon. Siitä pisteelle missä stop ja kaukoja, kaikkea sekaisin. Teki tosi hyvin, olin itse kaukana. Hitsi miten hyvä. Vielä kohti, stop, takaisin merkille ja pari kaukoa lisää ja loppupalkka. Kiva harjoitus eikä päästänyt ääntä kuin vähän kiertäessä. 

Lopuksi vielä pikkulenkki ja kotiin. Mukava ilta! Kiitos Elinalle kyydistä ja avusta. Nyt on treenit treenattu ennen joulua. Toivottavasti pakkanen nyt laskisi, sillä olen varannut ensi viikon lomaa treenaamista varten. Meillä päin ei ole vielä lämpimiä halleja.

 

Ei kommentteja: