15.12.2010

Treeniä pakkasella ja ilman

.
Maanantaina treenasimme tokoa HOT:n vuorolla Renksun hallissa. Teimme kaikenlaista vähän rauhallisempaa. Ko halli on aika pieni ja lisäksi siellä on betonipohja, joten mitään vauhtijuttuja ei uskalla tehdä. Paikalla oli vain Arja, Tiina ja minä tällä kertaa.

Seuruu ei ollut hullumpaa kontaktin suhteen. Nyt koira on vähän edempänä niin kuin halusinkin (tuntuu karsealta:). Tein vasemmalle käännöksiä eikä koiralta pudonnut kontakti kertaakaan. Tosi hyvä. Edelleen sen seuruu on paikkaa hakevaa ja se saattaa vähän aurata. Mutta kaiken kaikkiaan asenne oli aika hyvä nyt. Taas tuntuu, että kyllä tämä tästä. Kotona olen tehnyt lisäksi nopeita lyhyitä pätkiä ja tehnyt nopeita istumisia.

Tunnarissa kokeilin tehdä kauempaa, mutta se ei ole hyvä vaan sählää. Tietää kyllä mitä pitää tehdä, mutta kun on niin korkeassa vireessä, saattaa töniä kapuloita. Tuo aina kyllä oikean, mikä on tosi positiivista. Tein sitten lähempää vielä sortteerausta, mikä oli oikein hyvää pari kertaa. Kotona yritin yhden kerran keskeyttää, kun sohlasi, mutta painoi vain korvat luimuun ja jatkoi siististi haistelua kunnes löysi oman. Selvästi oli sitä mieltä, ettei hommaa voi keskeyttää - toki voi lopettaa sähläyksen:)

Ohjattuakin tehtiin. Ekan kerran lähti taas keskikapulalle, mutta uusittuna onnistui hyvin. Kapulat olivat kolmen metrin syvyydellä ja kuusi metriä leveällä. Kaukoja tehtiin myös pitkältäkin matkalta ja selviytyi aika hyvin, joskin tahtoi vähän kuikuilla muita koiria. Tätä pitää tehdä paljon läheltä.
Idarin tein uudenmallisena nyt ekaa kertaa, tosin en ole koskaan tehnyt vanhaakaan... Ihmeen hyvin teki. Tein alle vähän jääviä muistutuksena.
Lopuksi päästimme vielä koirat juoksemaan kentälle. Pakkasta oli taas yli kymmenen.

Tiistaina illalla olimme sitten Kausalan kakkiareenalla. Sain Lahdesta seuraa, sillä Elina ja Nova sekä Riikka ja Skippy alkoivat myös käydä ko treeneissä. Menimme Elinan autolla ja oli todella mukava reissu! Ei tarvitse yksin ajella. Lisäksi siellä treenaavat Elina, Katri ja toinen Riikka eli meitä on peräti kuusi. Saadaan hyvää häiriötreeniä.

Maneesi olikin aika siisti:) Zip oli aivan tohkeissaan, onhan se treenannut tuolla pennusta asti. Kymmenen asteen pakkanenkaan ei paljoa haitannut. Tuli suorastaan kuuma. Suorastaan hiki. Tein kahdessa osiossa.

Aloitin lämmittelyn jälkeen ruudulla, missä oli markkeri. Hienosti teki merkin ja ruudun, vaikka se oli kaukana pimeässä nurkassa ja vaikka matkalla joku teki noutoa tms. Tein myös loppuosan. Siellä se oli noussut seisomaan jossain vaiheessa, Katri huomasi. Tein uudelleen ja nyt oli korrekti. Kun Katri käskytti, kävin palkkaamassa. Sille pitää alkaa tehdä häiriötreenejä eli joku huutelee kaikenlaista vieressä eikä se saa välittää vaikkapa jonkun huutamasta vapaa-käskystä...

Luoksetuloa tein myös. Ensin läpi, sitten stoppi. Stoppi oli aika hyvä, mutta haluaisin siltä myös tässä liikkeenomaisessa kunnon lukkojarrutuksen. Se tekee sen kyllä, kun käytän käsiapua. En haluaisi siirtyä pelkkään käteen, kun se muistuttaa meikäläisellä sellaista kuninkaallista vilkutusta kuulemma:) ja sitäpaitsi voi olla vähän riskaabelia, jos vaikka sattuisi juuri sillä hetkellä vilkaisemaan poispäin. Tein sitten kierrättämällä. Seisoin maneesin toisessa päässä ja lähetin kiertämään tolppaa toisessa päässä. Nyt teki hyvin stopin. Ehkä se siirtyy myös tuohon liikkeenomaiseen. Maahanmenot olivat huonot, jäi kyyryyn. Blääh.

Seuruu oli alkuun aika vaaputtavaa, mutta vaapuin itsekin epätasaisella pohjalla. Lopuksi sain aika hyviäkin pätkiä ja oli kuulemma suorakin. Eikä pudottanut kontaktia kertaakaan. Lisäksi tein peruutusta, missä astuin hännän päälle. Koiraparka. Pitää aloittaa tuo peruutus oikealla jalalla, että ehtii edes vähän alta pois. Vasemmalle käännökset olivat tosi hyviä, vaikka pyörin ympyrää. Hyvin piti kontaktin ja paikan eikä kovasti yrittänyt tökkiä kättä sen jälkeen, kun kielsin.

Ohjatussa kapulat taas kolmen metrin syvyydellä ja leveyttä kuusi. Elina käskytti. Autoin vähän ensin sijoittumalla kapulan suuntaan, mutta lopuksi olin ihan oikeassa kohdassa. Ei tehnyt yhtään virhettä, mutta teki supergaselliloikkia kapulalle...

Vielä tein uuden idarin, missä taas sekoitti seisomisen istumiseen alkuun. Pitää muistaa katsoa eteen stopissa, kyttäsin kuulemma. Sen jälkeen teki tosi hyvin ja piti paikkansa. Hienosti lähti myös mukaan. Näitä pitää muistaa palkata.

Olipa hyvä ja kiva treeni! Kävimme lopuksi vielä pienellä lenkillä, saatiin kenkiäkin vähän puhtaammiksi. Pellolla kävi ihan karmea viima ja pakkastakin oli jo 13 astetta. Treenin jälkeen mietin, että voisin Ziipun kanssa ihan hyvin treenata paljon enemmän ilman palkkaa. Sille varmaan riittäisi hyvä loppupalkka ja kehut vain väliin. Minkä ihmeen takia sitä aina pitää turvautua ylenmääräiseen palkkaan?

Tänään Meg tulee kotiin! Pete hakee sen agitreenien jälkeen. Jännää!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja reissukuvia! Hyvää kotiinpaluuta Megille!
t. Hanna, Nana & Kit