8.1.2011

Onnistumisia, mokailuja ja Zipun ensimmäiset agikisat!

-
Tiistaina oli kakkiareenan vuoro. Paikalla oli kaikki kuusi urhoollista pimeyttä ja kylmää uhmaavaa ja kunnon häiriötreenit saatiinkin aikaiseksi. Täällä yleensä treenit menevät hyvin ja niin nytkin. Olin Katrin parina. Teimme molemmat kahden koiran kanssa kahdessa osiossa.

Meg

Nouto
Tein puulla, oli ok

Tunnari
Katri laittoi normiympyrän 15 metrin päähän. Nyt teki tosi hyvin ja otti heti oikean. En siis tehnyt toisessa osiossa enää.

Ruutu
Tein ruudun paikkaa läheltä eri sivuilta. Tahtoo jäädä edelleen liian etureunaan. Toisessa osiossa tein ruudun myös normisti, oli ihan ok. Katri huuteli käskyjä ja ”vapautti” jne. Lähti jostain huudosta ja nyki. Hassua että lähti.

Ohjattu
Normisti oikea, oli hyvä. Sitten tietysti piti yrittää vasenta, joka oli juuri ruudun takana, sitä ei edes näkynyt. Koira pyöri ihmeissään ja tietenkin yritti myös keskikapulaa. Löysi kyllä oman lopuksi. Teimme uudelleen, ok.

Kaukot
Tein läheltä ja kaukaa. Sille on nyt vaikeaa istumasta seisomaan nouseminen.

Lopuksi tehtiin vielä istumiset ja makuut. Tein Megin kanssa. Istuminen oli hyvä, makuun vahdin. Hyvin kuunteli käskyt. Ei vaihtanut lonkalle. Tietää siis miten pitää olla, mutta kun olen piilossa, tekee kuitenkin. Aina sen pitää ketkuilla.

Zip

Tein kisamaisesti ekan osion.

Seuruu oli ollut aika hyvä. Vähän yliyrittää eikä kulje rennosti. Täyskäännöksissä jää taakse hassusti.

Liikkeestä istuminen oli ok. Luoksetulon stopit hyvät ja vauhti samoin. Taisin auttaa vähän kädellä.
Ruutu oli myös hyvä, siellä oli markkeri. Siitä palkka.

Liikkeiden välit olivat aika siistit. Katrinkaan mielestä ei välittänyt palkattomuudesta, hyvä hyvä! Olin tyytyväinen.

LuoksetuloToisessa osiossa aloitin luoksetulolla. Katri härnäsi käskytyksellä, mutta Ziipu pysyi, mistä palkka. Otin ensin läpi ja palkkasin. Sitten pysäytin ja palkkasin, mutta en tehnyt muuta, kun ekassa osiossa teki niin hyvin liikkeenä.

Tunnari
Tämäkin onnistui kisanomaisesti. Kapulat olivat ihan lähellä. Vähän tahtoo kapulaa pyöräyttää sivulle tullessa, mutta pääasia on nyt, että malttaa etsiä eikä sählää.

Ohjattu
Haki vasemman. Palkkasin ensin merkin. Merkkejä pitää alkaa tehdä erikseen, niissä on vähän into laantunut.

Ruutu

Taas härnättiin ruudussa kun kävelin ohi, mutta Zip oli viisas eikä mennyt lankaan vaan pysyi kuin tatti. Tein ruutuja vielä vähän läheltä ilman lätkää ja aika kivasti löysi paikan.

Oli tosi kiva treenata! Kiitos taas Elinalle ja Novalle kyydistä! Toivottavasti Nova on jo toipunut pelottavan Megin kanssa matkustamisesta:)

Loppiaistorstaina ajoimme Kana-Areenalle Länkipohjaan T-treeneihin. Olipa kiva paikka ja mahtava lounaspöytä! Paikalla oli paljon väkeä ja oli mukava rupatella. Siihen se riemu sitten minun osaltani loppuikin…

Meg

Paikalla istumiset ja makuut olivat ok, makuun vahdin. Oli kovin vakavan ja työteliään näköinen.
Seuruu oli ok. Sille huudeltiin kaikenlaista ja totteli mm vapaa-, odota- ja hyppykäskyä… Siitä vaan jäi seisoksimaan. Ruutu oli ihan ok, siellä oli markkeri. Mutta ohjatussa lähti oikean sijasta taas keskikapulalle ja sain karjua nolosti. Tehtiin sen jälkeen vaikeampiakin juttuja kuten sitä, että keskikapula oli lähellä oikeaa eikä tietty tehnyt mitään virheitä. Ärsyttävää.

Kaukossa jumitti ekalla kerralla pahasti eikä tehnyt mitään. Kuunteli niin paljon taakse. Sain jotenkin tekemään. Tein sitten hallin toisessa päässä, missä ei ollut mitään ongelmia. Sen jälkeen teki hyvin ekassa paikassakin, vielä lähempänä ihmisiä.

Zip

Zipu teki ensin agilitya ja siitä parin tunnin päästä toko-osion. Agility meni hyvin, toko ei.

Seuruu oli vielä suht ok. Tunnaristakin selvittiin, sen tein samalla tavalla kuin kakkiareenalla. Sitten tein luoksetuloa ja kierrätin sitä stoppeihin. Se alkoi käyttää ääntä ja nosti kierroksia. Sen jälkeen tein älykkäästi ruudun ja sepä huusikin ihan kunnolla kun lähti merkiltä. Kutsuin ällistyneenä takaisin ja kokeilin uudelleen. Oli kuulemma päästänyt vielä jonkin vikinän, mitä en kuullut. Voi itku. Ääntelevä koira on hurja-Leevin jälkeen aina ollut pelottava juttu ja nyt sain sen esille taas pitkästä aikaa. Toisessa osiossa kävi vielä hullummin, sillä matkalla ruutuun oli merkki. Se turhautui ja silloin helposti alkaa melskata. Niin kävi nytkin.

Olisi pitänyt käyttää vähän järkeään. En ole oikeastaan koskaan tehnyt Megin kanssa tokoa agin jälkeen, koska se ei vaan innostu tokosta agin jälkeen. No, Zipu taas kyllä innostuu, mutta se ei osaa erottaa näitä varmaan. Se oli kuitenkin ehkä aika väsynyt agista eikä jaksanut keskittyä vaan purki itseään äänellä tokossa kuten tekee agissakin. Lisäksi olisin voinut jättää iltapäivän tokon kokonaan tekemättä jos vain olisin ajatellut mitään. Lisäksi tuon äänen kanssa pitää olla tosi tiukka. Se ei saa käyttää ääntä missään! Ei kiertämisessä eikä missään muussakaan jutussa. Syksyllä ajoin sen pois kentältä kun alkoi huutaa merkille mennessä ja se auttoi. Kylläpä ihminen on TYHMÄ. Kiitos jälleen Christalle "ripittämisestä".

Perjantaina lähdin itseinhon vähän hälvettyä taas tokoamaan HOTin vuorolle Hollolaan. Pakko oli mennä kokeilemaan. Paikalla oli Vuorenmaat, Laura sekä Arja.

Zip

Aloitin Ziipun kanssa hyppynoudolla. Odotti hyvin, mutta kun toi takaisin, haukkui kapula suussa ihan kunnolla. Karjaisin, jolloin koira pudotti kapulan. Jatkoin moittimista ja ajoin sitä pois. Kokeilimme uudelleen (olin itse ihan ok) ja teki hiljaa, tosin Marko kertoi, että oli murissut kapulalle – en kuullut itse:(. Tämän jälkeen tein ruudut ja kaikki eikä huutanut. Mutta: kierrätyksessä se vinkui taas ja Marko joutui muistuttamaan mustavalkoisuudesta. Muuten koira oli ihan hiljaa, mikä sai minut kovin iloiseksi. Nyt pitää vain olla tarkkana, tarkkana ja tarkkana! Ääntä ei käytetä, piste.

Meg

Meg teki kaiken hyvin. Ei välittänyt häiriköinnistä, haki oikean kapulan ohjatussa sekä selvisi kaukostakin, vaikka ihmiset kahisivat ja kyykistelivät vieressä jne. Olin siis oikein hyvällä tuulella. Kävimme Sadun kanssa vielä lenkillä vanhalla raviradalla. Lunta tuli taivaan täydeltä ja saimme paikoitellen kahlata ihan kunnolla. Illalla vielä rentouduttiin saunassa ja hyvällä ruualla. Mahtavaa.

Tänään lauantaina sitten oli Peten ja Zipun suuri päivä, ensimmäinen agilitystartti Hyvinkäällä. Kisaajia oli mukana nelisenkymmentä, tuomarina Laamasen Mia. Ekalla radalla Zip pudotti kaksi rimaa. Se on tosi vähän hypännyt korkeampia esteitä, kun on yritetty hyppytekniikkaa hioa, joten se ei mielestäni ollut mikään ihme. Se ei mielestäni oikein kunnioita rimoja - tosin Pete otti omaan piikkiinsä nuo pudotukset. Meinasi pudota kyydistä pari kertaa:)

Toinen rata olikin sitten nolla ja sijoitus kolmas. Meno näytti pätevältä ja Zip oli innoissaan. Puomille se ei mennyt kovin lujaa, sillä se ei osaa erottaa keinua siitä ja vähän miettii. Pete piti kunnolla kontakteilla ja otti hyvin mukaan liikkeessä eikä liikkeestä. Hyvä Pete! Eikä rimojakaan pudonnut. Hyppytekniikka on  mitä on, mutta jospa se siitä rutiinin myötä paranisi. Jatketaan tekniikkatreenejä. Nyt on eka nolla plakkarissa - ensi viikonloppuna on uusi kisa samassa paikassa. Tosi kiva oli olla mukana. Ykkösiä on niin kiva katsella ja siellä on mukava, kannustava tunnelma. Tuli tavattua pitkästä aikaa tuttuja agilityihmisiä. Illalla kävimme vielä elokuvissa ja syömässä porukalla, juhlistettiin nollaa.
Video Zipun ekasta agikisasta

12 kommenttia:

Anu ja Luu kirjoitti...

Onnea Zipin hienosta kisauran aloituksesta! Hyvältä näytti!

PiaP kirjoitti...

Onnea täältäkin Zipulle ja Petelle! Hienolta menolta näytti!!

Anonyymi kirjoitti...

Päheen näköistä menoa! Onnea nollasta :)
Outi

Anonyymi kirjoitti...

Wauuuu, hyvä Zipu ja Pete!

Hanna ja Paavo kirjoitti...

Onnea nollasta, olipas taitavaa ja vauhdikasta menoa :)

Heidi kirjoitti...

Paljon onnea hienosta kisauran aloituksesta! Todella hienon näköistä menoa :))

Tesu kirjoitti...

Onnea Zipulle ja tietty Petelle hienoista radoista! Oli kivaa nähdä tokovideoita teidän treeneistä :). Hyvältä näytti. Pitäiskö kalibroida kalenterit ja treenata joku vapaapäivä?
T. Tesu

Hanna kirjoitti...

Onnea hienosta agikisauran aloituksesta :) !!

Marja & Fox kirjoitti...

On se vain niin kivan näköistä menoa!! Onnea Zip ja Pete!!

Satu kirjoitti...

Onnittelut hienosta kisauran aloituksesta :D

Me kirjoitti...

Pete kiittää kommenteista! Hänellä on hyvä mieli kuin harakalla:) Ensi viikonloppuna taas...

Tesu: treeniseura kyllä kelpaa, mielellään! Katsotaan sopiva päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kisa-avauksesta! Hyvän näköistä menoa. Ei ainakaan noissa pätkissä hyppytekniikassa havaittavissa pahoja puutteita.

T. Pasi K.