11.1.2011

Vika kunnon tokotreeni ennen karsintakisaa

-
Tänään tiistaina oli jälleen Kausalan maneesitreeni. Kaikki kuusi oltiin taas paikalla, olin Fria-Riikan parina:) Tein molemmilla koiralla kahdessa osassa. 

Meg


Hitsi Meg oli hyvä. Tein ensin siirtymäharjoituksia a la Ansu. Aloitin seuruulla käskytettynä, remmissä. Palkkasin jostain hyvästä käännöksestä ja jatkoin vähän aikaa (seuruu oli hyvää!). Siitä siirryttiin idariin, missä tein vain yhden sivun. Palkkasin istumisen (oli ok), jatkoin sen suoran loppuun ja Riikka käskytti liikkeen loppumaan siihen. Jatkoin palkkaamatta muuten kuin kehulla luoksetulon alkuun. Palkkasin stopin (ei ihan parasta mahdollista) ja tein loppuun ilman maahanmenoa. Siitä jatkettiin ruutuun. Kierrätin tietty merkin, mistä palkka ja lähetin sitten vauhdilla merkiltä suoraan ruutuun, missä paikka oli tosi hyvä ihan takalaidassa. Siellä oli markkeri, mutta ei tainnut sitä juurikaan katsoa. Tein vielä uudelleen ja taas paikka oli hieno, vaikka markkeri oli hautautunut pohjaan. 

Lopuksi tunnari, missä oli 10 kapulaa rivissä 15 metrin päässä. Meni ensin merkille ja jatkoi siitä kapuloille eli ei ollut keskittynyt yhtään sivulla. Haisteli hyvin ja nappasi heti omansa. Tuli reippaalla laukalla sivulle eikä pureskellut. Nyt annoin loppupalkan ja pääsi lennättämään narupalloa ympäriinsä. Tuntui hyvältä tämä treenisysteemi Megille. Pitää vielä harjoitella itsekin. Siirtymät olivat aika siistejä. Pidin Megin lähellä nätisti-sanalla enkä päästänyt pomppimaan ja kaartelemaan. Yritin myös viritellä matkalla seuraavaa juttua, mutta siinä se kovin mielellään napsii minua... 


Toisessa osiossa tein ensin noudon palautuksia, mitkä olivat tosi hyviä. Ei pureskellut ja tuli reippaasti sivulle.


Sitten ohjattu oikealle, ei ongelmia. Palkkasin vauhdista. 


Seuraavaksi tein tunnarin uudelleen. Normimäärä, aika lailla normimatkan päässä. Juuri kun Riikka sai kapulat maahan, käveli Katri Mervin kanssa niiden yli - olivat idarin sivulla:) Lähetin Megin etsimään eikä ollut moksiskaan pikku häiriöstä vaan nappasi heti omansa ja toi laukalla takaisin. Tosi hyvä. 


Tein vielä ohjatun vasemmalle. Palkkasin merkin. Haki hienosti ja toi rivakasti sivulle, mistä iso palkka. Kylläpä tuntui mukavalta. 


Lopuksi vähän kaukoja läheltä. Hieno tekniikka ja kuunteli. 

Megillä oli tosi hyvä treeni ja hyvä mieli, kuten oli tarkoituskin. Nyt vain itsekin hyvillä mielin kohti lauantain kisaa Lempäälässä. 

Zip


Zipun kanssa tein myös siirtymäharjoitusta. Pikku pätkä seuruuta (välipalkka, liike loppuun), mistä liikkeestä istumiseen ja luoksetuloon (huono stoppi, tein uudelleen, jolloin ok) ja voi-ruutuun (hyvä!). Missään ei huudellut tms. Siirtymät olivat vähän levottomia. 


Toisessa osiossa tein metallia alkuun. Haki ok, tosin vähän löysästi piti, mutta pa oli huono, oli edessä.

Ohjattuakin tehtiin. Hyvä piste, minkä palkkasin ja haku hyvä. Kun oli sivulla, aloin kehua ja vapautin koiran kapula suussa loikkimaan kuten ennenkin. Siinä haukahti ja huomautin tiukasti. Teimme uudelleen ja sain komentaa kolme kertaa, ennen kuin oli hiljaa:( Ei hyvä. Mutta hyvää oli se, että oli tuon jälkeen ihan hiljaa tolpan kierrossa sekä ruutuun menossa eikä vauhti hiljentynyt yhtään. Täytyy vaan jatkaa tiukka täti -linjaa. Blääh. Blääh. Blääh. 

Istun tässä kirjoittamassa ja mukava lampaankakkimaneesin haju leijuu ympärillä. Huomenna saa pesukone töitä. Kiitos Elinalle taas kyydistä ja muille treeniseurasta ja -avusta.

PS. Mulla on nyt Kuomat. Hienot:) En raaski pitää niitä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että treenit ovat sujuneet hyvin ja siirtymätkin onnistuivat. Ne on aika kivoja treenejä. Kiitos myös treeniseurasta viime sunnuntaina. Mennään taas uudestaan joku päivä.

Eihän uusia Kuomia voi tietenkään kakkiareenalle laittaa. Pitäisköhän munkin ostaa uudet Kuomat.

t. Ansu & kelpparit

Jaana kirjoitti...

Hei:) Voinko lisätä teidän sivut blogini linkkeihin?

t.Jaana

Me kirjoitti...

Juu, se vaan passaa:)