12.4.2011

Zip kolmoseen, Teemun agikurssi, seuruuta ja pannaria

-
Viikonloppuna Petellä ja oikeastaan minullakin oli aika paljon ohjelmaa. Lauantaina aamulla oli Teemun agikurssi Korkeavireellä, ja iltapäivällä Zipun kisat Kouvolassa. Sunnuntaina aamulla oli Megillä ja loppujen lopuksi Zipullakin kisat Kouvolassa ja illalla agikurssi jatkui Zipun kanssa. Itse olin muonitusmestarina kurssilaisille ja kouluttajalle eli väänsin pannaria ja kakkua milloin minkäkin asian kunniaksi. Kiva viikonloppu siis!

Ennen viikonloppua treenasimme Ansun, Arjan ja Marin kanssa Hollolan hallissa. Tein molempien koirien kanssa. Megillä oli ohjelmassa nuo kapulan palautukset ja sain siihen kivoja vinkkejä. Ideana oli nostaa koiran virettä sivulletuloon, kun sillä on siitä niin tylsä kuva. Megin ja metallin kanssa on tylsää se, ettei se halua laskea kapulasta irti vauhdissa. Se kolautti itsensä kunnolla pienempänä ja metalli on aina ollut sille iso inhokki, tosin enää ei niinkään. En siis oikein pysty vauhtipalkkaamaan. Laitoimme sen nyt tekemään kahdeksikkoa (kiersi johteita) ja siitä otin sitä vauhdissa sivulle sen tullessa takaa. Tekikin muutaman tosi hienon. Nyt vain mielikuvitusta peliin ja vauhdikkaita juttuja sille. Ja vaatimusta... Tunnarin tein pitkältä matkalta ja palkkasin vauhdissa, kun vielä laukkasi. Tähän pitää tehdä myös jotain muuta, esim lähettää se tulomatkalta suoraan taakse kiertoon tms, ettei siirtyisi raville. Tässä tietty on oma riskinsä, jos koira ei enää malta tehdä haistelua kunnolla.

Zip teki tunnaria, missä oli kapulat pareittain, siis vierekkäin toisissaan kiinni, ja oma yksinään. Toi oman, vaikka oli aika vauhdikas. Ansu ja Mari katsoivat myös Zipun seuruuta, mikä oli aika hauskaa selvästi:) Sen takajalat elävät niin kamalasti ja aina käännöksissä vasemmalle se törkkii toista takajalkaansa minun jalkojen sekaan. Lisäksi tehtiin luoksetuloa, noutoa ja ruutua. Näissä ei tainnut olla mitään erikoista. No, ruudun ihan oikea paikka on vielä vähän hämärän peitossa.
Kiitos treenistä kaikille, oli todella mukavaa!

------------------------------------------------


Viikonloppu alkoi HOT-treeneillä, ekaa kertaa ulkona. Kenttä oli loistokunnossa:) Meg teki taas etupäässä istumisharjoituksia, mitkä olivat aika hyviä. Ohjatussa mokasi ja meni keskikapulalle. Kuunteli hyvin korjauksen. Tehtiin sitten vielä vaikeutettua eli keskikapula lähellä oikeata. Ei mokannut enää ja pääsin palkkaamaan.

Zip teki seuruuta ja se oli taas kamalaa. Otin seuruun suoraan tekemättä mitään alle, käskytyksellä. Se peitsasi, kulki köyryssä, menetti kontaktin, oli tosi levoton takaa ja vaikka mitä. Se peitsaa aina hitaassa, mutta nyt se peitsasi myös normikävelyssä. Laura ja Elina kommentoivat, että kun kävelen tosi nopeasti, se vaihtaa raviin. Juoksussa on tietty ok. Sain hyvän ohjeen, että kun ravaa, käsken "sivu" ja palkkaan. Tämä oli hyvä treeni, sillä kun treenaa aika paljon yksin, ei kerta kaikkiaan näe, peitsaako koira vai ei ja palkkaa ihan väärin. Saimme muutaman hyvän toiston. Pakko oli vielä kotona tehdä vähän kadulla, Pete vahti. Oli paljon parempi, joten olisiko kyse jostain paineistumisesta tai viretilasta?

--------------------------------------------------

Lauantaina Teemu sitten piti kurssia Korkeavireellä tehoryhmälle. Annoimme Teemulle etukäteen toiveeksi keskittyä kisaamiseen. SM- ym arvokisat kun lähestyvät kovaa vauhtia. Tämä kisakovuustreeni tuli ihan yllärinä osallistujille ja voin sanoa, että monet joutuivat koville sekä fyysisesti että henkisesti. Treeni ei varmaan ollut helppo Teemullekaan, sillä ei ole kiva olla vaativa ja tiukka ja v-mäinen:) - mutta jos haetaan kovuutta ja periksiantamattomuutta eli asennetta, täytyy koutsin pystyä olemaan vähän inha. Tuollaisissa treeneissä ei voi hymistellä. Sen tiedän, että sunnuntai-iltana oli todella monta todella tyytyväistä kurssilaista. Paljon tuli oppia ja paljon piti pohtia - sen sijaan selittelyt oli kielletty. Tällaisia treenejä pitäisi olla usein!!!

Pete meni molempien koirien kanssa. Peteltä ei puutu asennetta ja hän haluaa aina olla täysillä mukana. Lisäksi hän on aina optimistinen ja uskoo pystyvänsä vaikka mihin:) Petekin joutui kyllä tiukoille, mutta jaksoi hyvin pusertaa kahden koiran kanssa. Päivä alkoi tutustumisella, sen jälkeen jokainen meni kisanomaisesti 36 esten radan. Jos tuli hylky, joutui pois. Mukana oli 14 koirakkoa eikä tainnut kukaan päästä ihan loppuun ja suurin osa ei ollut lähelläkään. Monia jännitti tosi paljon ja osa ei saanut kunnon tsemppiä päälle. Kun kisa oli tehty, alettiin yksilötreenit. Kukin koira teki kahdessa erässä. Toisen session lopussa tehtiin taas kisanomaisesti kokonaan. Pete taisi päästä lähes loppuun, ainakin Megin kanssa. Treeneistä hän lähti suoraan kisoihin Kouvolaan, missä Zip pinnisti vielä 0-voittoon ja siirtyi kolmosiin! Hyvä te!!

Zipun rata

Sunnuntaina treenit jatkuivat. Pannarin ja kakun värkkäämisen jälkeen suunnistin jälleen hallille, nyt Pennalaan. Kaikki olivat innolla mukana edelleen ja monen asenne oli parempi kuin lauantaina. Muutama ohjaaja sai oikein huolella kyytiä ja omasta mielestäänkin ihan syystä. Aikanaan pidin ratsastustunteja ja silloisilta ajoilta muistan, että oli kiva kouluttaa niitä, joilla oli kova yritys ja motivaatio oppia. Niihin panosti ja niitä kiusasi oikein urakalla. Sen sijaan jätti suht rauhaan ne, jotka antoivat periksi eivätkä yrittäneet oikeasti. Siksi pitää olla tyytyväinen, kun kouluttaja panostaa kunnolla - siitä tietää, että itsessään on potentiaalia kouluttajankin mielestä.

Pete lähti kisoihin jo aikaisin aamusta. Zip teki hylyn ja Meg pudotti kahdella ekalla radalla riman. Pete sanoi Zipun radasta, että "mun jalka vaan meni eteenpäin enkä mä voinut mitään, kun Zip lähti porhaltamaan seuraavalle esteelle.." - ikään kuin jalan toiminta olisi jotenkin Petestä täysin riippumatonta:))
Megille pitää teroittaa hyppyjen tärkeyttä. Kolmannella teki nollan ja oli toinen. Pete sanoi, että oli mennyt ihan säveltämiseksi koko rata, mutta hän tsemppasi loppuun asti siitä huolimatta.

Megin 0-rata

Meg ei enää mennyt treeneissä, mutta Zipu meni. Teki hyvin eikä Peten asenteessakaan ollut moittimista.

Hitsi kun oli hyvät treenit Petellä, olin ihan kade. Teemu oli todella, todella hyvä taas kerran! Radat olivat mielenkiintoisia, vaativia ja erilaisia.
---------------------------------------------------

Eilen maanantaina jatkettiin tokossa. Koirat oli hierottu, ne olivat saaneet levätä ja olivat taas aika tohkeissaan. Itse olin aika pökkyrässä työmatkan jälkeen ja väsynyt, mutta piristyin kummasti taas.

Aloitin Zipun kanssa. Pyöritin sitä ensin hieman edessäni ja aloitin taas seuruulla. Arja käskytti. Nyt koira oli ihan erilainen. Peitsasi kyllä hitaassa, mutta ei normikäynnissä. Ihan mahtavaa! Palkkasin heti kun ravasi. Piti hyvin kontaktin ja oli suht rauhallinen. Se on jännä seuruussa. Ei ole sellainen rehvakas niin kuin Meg vaan pikemminkin vähän varovainen. Pitää saada sitä vielä rentoutumaan paljon lisää.
Lisäksi tein pari ruutua (nyt oli hieno paikka) ja luoksetuloa.

Meg teki taas istumisia heti alussa, kun vire oli oikein korkea. Hyvin juoksi kapulan kanssa, tosin paljon nihkeämmin kuin ilman kapulaa. Pari kertaa onnistui hyvin sivulletulossakin. Lisäksi tehtiin vähän seuruuta, mikä oli ihan ok. Tunnari tehtiin tosi pitkältä matkalta. Nappasi heti oman ja otin vauhtipalkkaan laukasta. Ohjatussa Arja laittoi keskikapulan lähelle oikeata. Nyt ei mennyt lankaan vaan haki oikean, mistä iso palkka. Kaukot tein äänellä kaukana - hypin ja loikin kun annoin käskyjä. Oli taas aika ällistyneen näköinen, mutta teki oikein. Meg oli tosi virtaisa koko treenin ja selvästi nautti ulkonaolosta.

Koska olin niin tyytyväinen, saivat muut kärsiä. Pidettiin sellaista vaatimus-treeniä Alvinille ja Kaapolle. Kohta käy niin, että muut siirtyvät treenaamaan muualle ja saan esittää vaatimusta ihan vaan itselleni:))

Kävimme vielä Tiinan kanssa lenkillä ja taisin ehtiä kotiin jo ennen puoli kymmentä...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti Pete taisteli ja sävelsi radan loppuun!

-Pasi-

Pinja kirjoitti...

Voi Oili, mä ilmoittaudun heti vapaaehtoiseksi kiusattavaksi:D

Nova treenaa kirjoitti...

Oili-ope on virallistettu treeni-riivaaja :)))

T. tunnolliset Elina ja Nova

Anna kirjoitti...

Zip ja Pete ovat kyllä tehneet hienoa nousua! Teillä onkin ollut perheessä paljon juhlittavaa viime aikoina :)

Anonyymi kirjoitti...

Agilityonnittelut! Upeaa!

Kiitos myös treeniseurasta. Oli kivaa - niin Zipun seuraamisen seuraaminen (se on niiiiiin ihana!) kuin muutenkin. Otetaan pian uusiksi.

t. Ansu ja kelpiet