17.4.2011

Zipulle eka agiserti!

-
Kaikenlaista on taas ehditty puuhastella. 


Ensinnäkin Meg aloitti juoksun torstaina, joten meidän pääsiäisen Ruotsin reissumme tyssäsi siihen. Kurjuus. Siellä olisi ollut pari agikisapäivää ja samoin tokokisoja. 

Keskiviikkona olimme hottilaisten kanssa kisaamassa Asikkalan epiksissä Zipun kanssa. Meg oli sillä aikaa Pennalassa agin epiksissä, missä Pete yritti saada sitä tekemään virheitä kontakteilla ja pudottelemaan rimoja. Ei auttanut, Meg oli taas ovelampi eikä tehnyt virheen virhettä... 


Zip


Ziipula teki ekan erikoisvoittajaluokan. Palkkasin välillä, välillä kehuin vain äänellä ja taputuksilla. Vastasi niihin tosi hyvin. 


Paikallaistuminen ja -makuu
oli oikein hyvä. Vahdin aidanraosta ja kehuin välillä. Oli oikein alerttina. Ai niin, alussa meni maahan ekan ohjaajan käskystä. Meidän välissä oli vielä Zac, joka myös meni maahan. Oli aika hauskan näköistä videolta:) Tätä pitää harjoitella paljon!


Seuruu oli yllättävän hyvä. Tulihan sille virheitä ja kontakti petti muutaman kerran vähän. Kuitenkin ravasi nätisti ja oli hyvässä vireessä. Zip selvästi tykkää tehdä maneesissa, kiitos paskiksen! Nyt kun saisi sen samaan vireeseen muuallakin. Hottilaiset huutelivat, kun ravasi hyvin, kehuin silloin. 


Zeta oli tosi vaikea, kun en ole pitkään aikaan tehnyt jääviä. Meni kaikki maahan. 

Luoksetulossa autoin vähän kädellä, teki hyvän stopin ja maahanmenon. 
Ruutu oli oikein hieno, myös merkki oli hyvä. 
Ohjattukin meni oikein ja nopeasti, samoin metsku.
Tunnarissa Teija laittoi vain kolme kapulaa, oikea oli keskellä. Tästä selvisi, mutta vähän liikutti kapulaa suussa. 
Kaukon tein lähempää, teki ihan hyvin eikä keksinyt mitään kummempaa. 

Tuli tosi hyvä mieli kisasta ja toivo virisi taas kummasti:)Video: Zip tokoaa epiksissä

---------------------------------------------


Torstaina koirat huilasivat ja ne hierottiin. Perjantaina oli vuorossa HOTin kisanomaiset treenit. Zip teki voittajan. Zip

Seuruu
oli aika hyvää, mutta kommenttien mukaan jäi juoksussa. Peruutuksessa ennakoi sinkoamalla taaksepäin. Täyskäännökset olivat hyviä. Hidas oli hyvä, tosin kontakti petti siinä hiukan. Askelsiirtymien jälkeen liikkeelle lähtö oli huono. 


Istumisessa meni melkein maahan. Luoksetulossa meni liikkurin käskystä maahan. Hyvä stoppi ja maahanmeno (käytin käsiapua vähän), hyvä pa.


Ruudussa meni takaa pitkäksi. Mietin millä korjaan ja pyysin tulemaan. Zipun vauhdilla se ehti puoleen väliin, ennen kuin sain kimitettyä sen pysähtymään:) Korjattuna meni oikeaan paikkaan. Loppuosa oli hyvä ja siisti. 


Hyppynouto ja metsku olivat hyvät. Metallissa ei nyt pidä kunnolla, roikottaa vähän. 

Kaukot olivat tosi hyvät, tötsät olivat apuna. 


-------------------------------------------

Lauantaina illalla olimme treenaamassa Elina N:n ja Marian kanssa Pennalassa. 


Zip


Katsoimme jonkin aikaa Zipun seuruuta. Oli kuulemma ihan hyvän näköistä, ravasi hyvin, piti kontaktin eikä takapääkään ollut ihan ylen levoton, vaikka E ja M vähän hihittivätkin:) Tosi kiva. 

Ohjatussa saatiin aikaan eka keskikapulalle meno ja monta kertaa peräkkäin. Hyvä juttu oli se, että koira ei päästellyt turhautumisääniä, vaikka jouduin korjaamaan eikä se ymmärtänyt. Hassua, että virheestä voi tulla niin iloiseksi:)
Kaukoa tehtiin ja siinä oli tekniikkavirhettä, kun olin kauempana. Ei ajatellut kunnolla taakse. Lähempää oli parempi. 

Tunnarissa sain hyviä ohjeita. Paljon kapuloita maahan, mutta ei omaa sekaan. Palkkasin sitten vain haistelusta eli naksautin ja annoin namia koiran ollessa kapuloilla. Ei oikein reagoinut naksuun, kun on sitä mieltä, että se oma on löydyttävä eikä keskeytä. Pari kertaa sain palkattua hyvin. Nyt jatkossa laitan pari rykelmää kapuloita, palkkaan haistelusta ja siirryn seuraavalle rykelmälle. Kolmannessa sitten on oma. Kuulostaa hyvältä. En ole aiemmin oikein uskaltanut koettaa, mutta nyt teen näitä. 


Ruutu oli hyvä kaksi kertaa peräkkäin - juuri oikean paikan löysi. Tein myös paikkatreeniä: laitoin koiran seisomaan juuri ruudun taakse ja pyysin ruutu-käskyllä korjaamaan. Hienosti tuli juuri oikeaan paikkaan. 


Metalli oli muuten ok, mutta nyt roikotti tosi paljon. Korjattava tätäkin! 


Kävimme vielä porukalla kunnon lenkin. Kello taisi olla yhdeksän kun olin kotona eli mukavat neljä tuntia vierähti noissa treeneissä. Mutta oli tosi mukavaa! 


-----------------------------------

Tänään sunnuntaina Pete oli kisaamassa Mikkelissä Zipun kanssa. Kaksi radoista oli hylkyjä (mm karkasi kepeiltä), mutta viimeisellä Zip teki nollan, oli  toinen ja sai agisertin. Onneksi olkoon Pete ja Zip!

Itse vietin päivän T-pentupäivässä, jossa olivat mukana myös kaikki Megin pennut eli Froody, Hope, Nike ja Paavo. Ne ovat niin ihania kaikki. Sitä paitsi niiden omistajatkin ovat ihan huippumukavia ja heillä on hyvä yhteishenki. Voisiko enää muuta toivoa? Päivä oli todella mukava ja tunnit vierähtivät huomaamatta. Kiva kun sain mennä mukaan. Hope ja Jaakko, Paavo ja Hanna, Nike ja Riikka sekä Froody ja Marjo 
Kuva: Juha Ruokonen7 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Vielä täältäkin ihan tuhannesti onnea Petelle ja Zipulalle sertistä!! Voi näitä meidän O-pentuja <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut agisertistä! Vähän huimaa! :)

Voihan höh mikä juoksun ajoitus. :(

Ansu & kepukat

Anonyymi kirjoitti...

Vau, onnea agisertistä Ziipulle :)

-Kati

Aija ja Gini kirjoitti...

Onnea Zip ja Pete!

Heidi kirjoitti...

Hirmuisesti onnea! Videota odotellessä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Zipulle!

t.Tarja

Satu kirjoitti...

Onnittelut agisertistä. Huikeaa :)