15.5.2011

Christan koulutus Hollolassa

-
Christa oli kouluttamassa HOTtilaisia jälleen lauantaina. Tein Zipun kanssa häiriöseuruuta ja metallin ja Megin kanssa paikallamakuun. 

Zip


Seuruussa
Zip otti treenikisassa Hämeenkoskella aika paljon  häiriöitä ja nyt halusin kokeilla, mitä se oikeasti tekee. Ensin teimme ihan perusseuruuta, missä olin hiljaa. Kierterlin ihmisten välistä yms. Zip peitsasi vain parissa kohdassa, muuten meni oikein siististi ja piti kontaktin:)

Häirittynä oli vaikeaa ja peitsauskin palasi. Totteli kaikkien maahan ja stop -käskyjä yms. Laitoin sen lopulta remmiin, jolloin jäi vain kerran. Se oli jotenkin varmaan huolissaan, kun emme totelleet muiden huuteluja ja tosi hämillään:) Näitä on tullut tehtyä aika vähän. Onhan se aina treenannut muiden kanssa yhtä aikaa, mutta se on jotenkin eri juttu. Loppuun saimme sille paremman olon ja lopetimme siihen. Olipa hyvä kokeilla ja nähdä videoltakin, miten koira reagoi. 
Metallin Zip tekee periaatteessa aika hyvin, mutta sivulletulo on jotenkin vaikeaa ja lisäksi koira kilisyttää vähän kapulaa eikä siis pidä sitä kunnolla. Se istuu sivulla ihan etukenossa ja odottaa saavansa kapulan pois suustaan. Tein sitä pienempänä, mutta en ole ottanut kapulaa pois pääsääntöisesti pitkään aikaan. Lisäksi olen kuullut kommentteja, että se on kovasti saalisvietissä sivulla. No, testasimme. Heitin kapulan ja lähdinkin seurauttamaan kapulan ohi. Ensin meinasi lähteä hakemaan, mutta lähti kyllä mukaan seuruuseen, tosin aika hämillään. Seurautin aloituspaikkaan ja lähetin hakemaan. Zip oli jo aivan luopunut kapulasta eikä lähtenyt ekalla käskyllä - ei se siis ole pahasti saalisvietissä alussakaan. Mukavaa. 

Aloitimme metallitreenin. Nyt lähdin aina kävelemään, kun oli tullut sivulle. Tässä piti antaa koiran istua ensin rauhassa, ettei istuminen kärsi. Olin liian hätäinen ja pari kertaa lähdin liian nopeasti liikkeelle. Toinen vaihtoehto olisi esim kierrättää tai teettää jotain muuta kapula suussa, mutta se saa Ziipulan kiihdyksiin ja se ääntelee, joten seuruu on parempi juttu. Seuruussa on vielä sekin hyvä puoli, että jos koira ei pidä kapulaa kunnolla, se putoaa osuessaan jalkaani. Zip pudotteli sitä uutterasti. Alkuun laitoin sille kapulan suuhun, mutta sen jälkeen joutui ottamaan sen maasta. Esitti tietysti, ettei kykene siihen, mutta aika hyvinhän tuo sujui kuitenkin:) Lopuksi piti jo aika hyvin eikä tietty ollut moksiskaan huomauttelusta vaan ihan iloinen oma itsensä lopussa. 


Vielä pitää muistaa, että kapulaa ei oteta koskaan pois koiralta ennen kuin se pitää sitä kunnolla! Niin kauan seurautetaan tms, että ote on hyvä. Tämähän nyt on selvä asia, mutta miten sitä ei aina ajattele kaikessa hosumisessa... 

Meg


Meg pääsi tekemään paikallamakuun. Ei mennyt taaskaan ekalla alas ja piti huomauttaa. Sen jälkeen makasi taas tosi vakavana ja hievahtamatta. Nousi vähän epävarmana ylös. Teimme vielä uudelleen ylös-alas -menot, olivat ok nyt, mistä iso palkka. 

Olimme lähes kaikki 15 ihmistä paikalla koko ajan aamusta iltaan asti ja oli kyllä mahtava päivä. Kävimme vielä kävelyllä, vaikka kaikki olivat aivan poikki. Oli mahtavaa päästä saunaan ja syödä ekan kerran grilliruokaa illalla... Hieno päivä!


Ei kommentteja: