16.5.2011

Söderkullasta Hollolaan...

-
Sunnuntai

Illalla treenaamassa Söderkullassa Ansun, Christan, Marin, Sirken, Tesun ja Virven kanssa. Mukana oli vain Zip, sillä Meg oli Peten kanssa Tampereella kisaamassa. Heille sieltä saldona kaksi hylkyä. Pete oli aika harmissaan itseensä, kun ei ollut pystynyt keskittymään riittävän hyvin. Hän ei paljoa ole ehtinyt nyt treenata, kun toko vie niin paljon aikaa Megin kanssa ja Zip on tauolla agista:(

Zip

Virve liikkuroi. Kentällä oli tehty kolme treenikohtaa, kisanauha oli välissä.

 • Seuruussa oli lähtenyt huonosti liikkeelle peitsaten, mutta paransi loppua kohti. Pyysin Virveä huutelemaan, kun ravasi ja pääsin palkkaamaan. Pari kertaa tiputti nyt kontaktin, liikkeelle lähtöjä ja käännöksiä pitää tehdä taas erikseen.
 • Luoksetulossa palkkasin seisomisen, mikä oli tosi hyvä. Seisomisesta kutsuin ja käskin maahan. Oli tosi hyvä, mistä palkka. Maasta otin läpi ja palkkasin vauhdista.
 • Voi-ruutu oli tosi hyvä, tosin meni vähän yli. Ruudussa oli markkeri, korjasi sille. Tein vielä evl-ruudunkin, mutta en siinä lähettänyt merkille vaan vein sinne. Oli kovasti menossa ruutuun, mutta kutsuin pois pari kertaa ja palkkasin. Hyvin tuli eikä jäänyt jumiin ruutuun. Näistä kutsumisista lähetin merkille, teki molemmat tosi hyvin eikä ollut äänen käytöstä mitään merkkejä. Tosi hyvä. Loppuosan tein vielä erikseen. Siinä oli nytkynyt Virven käskyistä. Kolmannella käskyllä oli hyvä ja kävin palkkaamassa ruudussa ilman kutsua.
 • Liikkeestä istuminen oli hyvä, tein sen jossain välissä ilman liikkuria ja palkkasin.
 • Ohjatussa oli aika hyvä merkki, mistä palkka. Tässä hötäkässä oli jo unohtanut, mitä piti tehdä ja lähti kuin tykin suusta suoraan oikealle ja juoksi tosi kauas. Yhtään en tiedä, mihin oli menossa. Kutsuin takaisin  merkille ja Virve kävi nostamassa oikean kapulan. Nyt haki oikein hyvin.
 • Kaukoissa ei ollut hyvä. Kaikki oli vähän epäselvää ja liikutteli jalkoja.
 • Tunnaria en tehnyt, sitä pitää jatkaa vielä läheltä joka treenissä jotta pääsen pidentämään välimatkaa. Siinä pitäisi koiran mielentila saada muutettua rauhalliseksi - ajatus nenätyöhön, ei noutoon.
Mukavat treenit, vaikka olin jotenkin ihan poikki. Harmitti, kun en ehtinyt tehdä kunnon suunnitelmaa Zipulle. Tosi tyytyväinen olen sen tekemiseen, vaikka virheitä tuleekin.
Illalla puolipökkyrässä tiirasin vielä telkkua sivusilmällä ja tein videoita - ihmeellistä, Suomi voitti kiekossa maailmanmestaruuden. Hyvä!

Maanantai

HOTin kimppatreeni Hollolassa, paikalla oli meitä lähes kymmenen. Aloitimme häiriöistumisilla. Otettiin kolmessa erässä, ensin vanhemmat koirat ja sitten nuoremmat. Zip teki tämän ja olipa vaikeaa. Seisoin kolmen metrin päässä ja koiran piti siis vain kököttää paikallaan. Satu houkutteli sen mukaan ainakin 10 kertaa. Zip oli aika hämillään, kun sen mielestä piti tietysti lähteä Sadun mukaan kun kerran pyydettiin ja toisaalta olisi pitänyt minuakin kuunnella. Lopussa saatiin hyviä onnistumisia. Näitä pitää nyt tehdä lisää ihan tosi, tosi paljon.

Meg


 • Megula aloitti istumisella (virheetön) ja paikallamakuulla. Sehän on ollut hyvä nyt jo kolme kertaa peräkkäin, mutta maahanmenossa on ollut ongelmia. Satu käskytti. Meg teki tosi hyvin nyt kaiken. Meni ekalla sukkelasti maahan ja makasi hievahtamatta 4,5 minuuttia. Olinpa iloinen!
 • Tämän jälkeen jatkoimme nopeilla istumisilla seuruussa. Liikkeestä istuminen oli vielä huonohko, mutta seuruussa istumiset olivat jo parempia. Kova vahtiminen niissä vielä on. 
 • Lisäksi tein nopeita sivulletuloja maasta sekä kapulan kanssa että ilman. Metalli oli pari kertaa  jopa aika hyvä!
 • Metallinoutokin oli ok, mutta siinä kokonaisessa liikkeessä sivulle tulo ja istuminen tahtoo olla tahmeaa. Pitää ensi kerraksi miettiä jotain jippoa. 
 • Nopeissa nostoissa teki hyvin, palkkasin vauhdissa narupallolla. 
 • Luoksetuloja tein kisamaisesti, en kierrättämällä. Aloitin lyhyellä matkalla. Eka stoppi oli huono, oli varmaan mielestään tulossa vain läpi. Seuraavalla kerralla tuli hitaasti, mutta teki hyvän stopin. Otin aina välillä läpi.
 • Ohjatussa palkkasin merkin kierrosta. Haki hyvin oikean, vaikka oli ruutu ja tötskiä vieressä. 
 • Ruudun paikkaa tein kahdella ruudulla. Melkein joka kerta jäi liian eteen, korjasi kyllä käskystä taakse. Näistä ei tietty palkkaa.

Luulen, että Megille on tulossa valeraskaus. Joitain merkkejä on jo ilmassa. Tosi kiva, koiralla on SM-kisoissa valtava turkki ja kunnon raskausfiilis, mahtavaa! No, on siitä ennenkin selvitty! 


Zip


 • Seuruussa Hanna-Sisko naksautteli kontakteista liikkeelle lähdöissä ja käännöksissä.  Zip teki oikein hyvin, mutta ekassa lähdössä kontakti petti. Huomautin ja sen jälkeen piti. Hyvä Zip! Jatkoimme häiriötreenillä. H-S huuteli vieressä käskyjä, mutta Zip ei mennyt lankaan. Vielä parempi Zip! Tämä oli nimittäin tosi vaikeaa lauantain kurssilla. 
 • Tunnarissa Hanna-Sisko laittoi kapuloita maahan paljon. Vein omani sekaan ja lähetin Ziipun läheltä etsimään. Sortteerasi tosi hyvin ja onnistui kaksi kertaa. Siirryin vähän kauemmas ja seisoin. Hienosti teki vielä toiset kaksi kertaa. Palkkasin jokaisen rauhallisesti namilla. Olipa hyvä!
 • Kaukoissa Hanna-Sisko seisoi takana ja kahisutti vaatteita ja heilutti käsiä. Alkuun Zip vähän kuunteli taakse, mutta palkkasin hyvästä kontaktista ensin muutaman kerran. Sen jälkeen teki myös liikkeet hyvin, yhtään ei liikkuri haitannut. Hyvä. 
 • Tein kahta ruutua ja treenasin paikkaa. Oli tosi vaikea. Seisoin lähes itse ruudussa ja "heilautin" koiran ohitseni kädellä, jotta sain sen oikeaan paikkaan. Lisäksi kutsuin sitä ruutuun, taputin paikkaa yms. Sitten tein pari kertaa markkerilla, jonka jälkeen saatiin virheettömiä toistoja läheltä viisi ilman  markkeria. 
 • Viimeisenä tein ruudun lähellä olevaa merkkiä. Tämä oli tosi vaikea eikä koira osannut sortteerata ollenkaan, vaan tahtoi sitkeästi juosta ruutuun. Kuunteli kyllä stopit hyvin, mutta ei osannut alkuun mennä merkille ilman apua. Lopulta saatiin muutama hyvä toisto aikaiseksi. 

Lopuksi teimme vielä metsälenkin Elinan ja Novan kanssa. Hyvät treenit! 

Ei kommentteja: