10.5.2011

Megille agissa voitto, tokorenkaan leiri, Elinan agikurssi ja jatkumot/liikkumot


Viime viikon keskiviikko ja torstai menivät kuulutuspuuhissa P-HAU:n agikisoissa Orimattilassa, joten tokot jäivät pois kokonaan. 

Torstai


Meg oli oikea ilonaihe torstaina, kun se voitti maksien kolmosluokan kovassa seurassa. Peten etukäteissuunnitelma katosi kuvioista jo heti radan alussa, mutta hyvin hän tsemppasi radan loppuun. Ja Meg oli niin iloinen ja taitava! 
Viikonloppu


Perjantaina lähdin Loviisaan Megin kanssa renkaan leirille, missä vetäjänä oli tuttuun tapaan Jon Eklöf.


MegLauantaina tehtiin paikallamakuut ja istumiset. Istumisessa Meg oli liikuttanut tassua yhden kerran parempaan asentoon ja makuussa meni lonkalle. Näin sen piilosta ja kävin korjaamassa, jolloin se meni ihan veteläksi, yritti kellahtaa selälleen ja venkoili ja väänsi. Ketku. Teki saman vielä sunnuntaina. Tämä on laitettava kuntoon! Nyt. Heti. 

Illansuussa Pete tuli hakemaan Megin Lahteen agitreeneihin. Sinne hänen piti mennä Zipun kanssa, mutta koska se on levossa agista piti Megin astua remmiin. Treenit olivat menneet tosi hyvin ja Meg palautui vielä illaksi Loviisaan. Hanna sanoi, että se on ihan kuin kiireinen bisnesnainen, jota autonkuljettaja kyydittää tapaamisesta toiseen:)) Zip oli Megin poissaolon ajan seuranani Loviisassa ja hyvin sen paikan täyttikin. 


Sunnuntaina teimme luoksetuloa, mihin tulimme ikään kuin kisatilanteessa ihmisten taputtaessa. Meg ei välittänyt niistä mitään, mutta olen ollut huomaavinani, että se innostuu taputuksista. Luoksetulo on aina ollut sille (vai minulle) inhaa. Jonte laittoi taas tekemään vanhoja tuttuja juttuja. Koira sai vaikka kävellä, mutta pysähdyttävä oli hyvin. Jos ei, tein sille ns uhkauseleen ja vein takaisin alkuun. Ja se kyllä käveli, mutta pysähtyi hyvin:) Siitä sai tulla vauhtipalkkaan luokseni. Sen jälkeen tein pitkältä matkalta. Lähti tosi varovasti liikkeelle enkä sanonut mitään. Kun nosti laukan, käskin pysähtyä ja palkkasin taas eteenpäin. Muutama tuli sanomaan, että oli vähän pelottavaa, kun se käveli, mutta ei se ollut. Olen tehnyt tämän ennenkin ja kyllä se taas juoksee, kun tietää mitä pitää tehdä. Yhtään sinnepäin-pysähdystä ei saa enää hyväksyä. Piste. On se nyt kumma, kun aina lipsun niissä.

Illalla Meg pääsi taas paljon mukavampaan puuhaan, sillä Elinan kurssi agissa jatkui vielä. Kurvasin suoraan Loviisasta Orimattilaan ja nippa nappa ehdimme. Treenien jälkeen koirat pääsivät heittämään talviturkin Virenojalla. Sielläkin on nyt sitten koirien uittokielto. Lammen omistaja tuli sanomaan uintikeikan jälkeen, että koiria ei saa uittaa koko lammessa, koska siinä on yleinen uimaranta. Ja olin sentään lammen kauimmaisessa päässä, mistä on aikanmoinen matka uimarannalle:( Mutta hän oli sentään tosi ystävällinen ja kohtelias.  


Olipa vauhdikas ja mukava viikonloppu. Aurinko paistoi koko ajan eikä torstain kylmyydestä ollut enää tietoakaan. 


Maanantai


Teimme vain takapihatreeniä Zipun kanssa: tunnaria läheltä, kaukojumppaa, metallin pitoa ja pistettä ihan läheltä. Megula huilasi ansaitusti. 


Tiistai


Olimme Arjan ja Elinan kanssa Patarilla jalkapalloilijoiden seassa tekemässä tokoa. Oli aivan mahtava ilma ja leppoisa tunnelma. Elina sai meidät aika iloiselle tuulelle seuruun liikkumoineen, jatkumoineen ja peruuttamoineen:)) 


Meg  • Meg aloitti nopeilla sivulle istumisilla seuruussa, joista saimme hyvää palautetta. Kiva! Oli omasta mielestänikin hyvä.

  • Teimme myös sivulletuloja maasta edestäni ilman kapulaa sekä puun ja metallin kanssa. Teki mielestäni tosi hyvin. 

  • Ruudussa tein ensin merkin kierrä-käskyllä ja odotin, että oli kiertänyt ennen kuin palkkasin. Lähetin toisella kerralla kierrosta suoraan ruutuun oikealle. Olin vain hätäinen eikä koira kiertänyt vaan kiepahti vain ympäri ja lähti ruutuun. Kutsuin pois ja teimme uudelleen. Lähti vähän vinoon, koska ei varmaan nähnyt koko ruutua matalan auringon paistaessa suoraan silmiin. Korjasi kuitenkin, muttei ollut ihan korrektissa paikassa. Korjasi käskystä. Tosi hyvä harjoitus ja tykkäsin, kun lähti niin rohkeasti liikkeelle näyttämääni suuntaan. 

  • Ohjatussa kiersi hyvin (pidin kiinni parista niskakarvasta ja kosketin pyllyyn jalalla). Palkkasin ja vein sitten merkille. Sieltä hakemaan oikeaa, minkä haki varmasti ja siististi. Vauhtipalkka.

  • Metallissa Elina jatkoi heittoa eli sai hakea pitkästä matkasta. Pidin taas karvoista kiinni ja päästin hetsattuna hakemaan. Kun tuli, lähetin taakseni kiertämään ja siitä suoraan sivulle. Ei kuulemma istunut mitenkään nopeasti. Yritin uudelleen ja nyt ehkä onnistui vähän paremmin. Tätä vaan lisää.
  • Viimeiseksi tein luoksetulon stoppeja. Kutsuin ihan läheltä, teki stopit aika ok. Lopuksi tein pitkän läpijuoksun ja kyllä se juosta osasi:)


Zip


  • Aloitimme seuruulla, josta saimme paljon kehuja. Oli oikein pätevä omasta mielestänikin ja piti mm kontaktin koko ajan. Ravasi normikävelyssä ja peitsasi siististi hitaassa:)

  • Tunnari tehtiin ihan läheltä suurella kapulamäärällä neljä kertaa - siis ihan puhdasta sortteerausta. Tekee nyt näitä ihan tosi hyvin. On rauhallinen eikä hosu ja sählää. Istun itse ihan vieressä maassa ja yritän olla mahd rauhallinen ettei tulisi painetta. Palkkaan vain kuivamuonalla.

  • Kaukoissa vähän jumpattiin m-s-m sekä i-s-i. Hyvin pysyi takajalat paikallaan.

  • Lopuksi Zip teki vielä voi-ruudun. Yritimme saada sen saalisvietistä sosiaaliselle puolella, mutta oli aika vaikeaa (tästä puhuttiin paljon leirillä). En osaa oikein katsoa, milloin on siirtynyt toiseen lokeroon. Olen aina päästänyt Zipun esim ruutuun vasta kun katsoo minua ensin, mutta ei se riitä. Se ei ole päästänyt vielä tuossa vaiheessa ollenkaan irti saalislokerosta. Nyt pitäisi tehdä niin, että se pääsisi merkille vasta, kun on siirtynyt sosiaaliseen lokeroon. Helpottuisi tuo ohjattu ja ruutu aika paljon, kun pystyisi siihen eli laskemaan irti kapuloista ja ruudustakin. Silloin se kykenisi kommunikoimaan kanssani myös merkillä eikä pelkästään lukittumaan kapuloihin. 

Muuta en Ziipun kanssa tehnytkään, olipa kiva treenata sen kanssa lähes parin viikon tauon jälkeen! Se kävi osteopaatilla (Maarella) ja hänen ohjeidensa mukaan on nyt eletty. Seuraava käynti on kuukauden lopulla. 

Kävelimme vielä Elinan kanssa Patarin ihanat kentät ympäri rauhassa. Oli ihanan viileää jo yhdeksän jälkeen. Kiitos Arja ja Elina treeniseurasta, oli juhlaa! 

Ei kommentteja: