13.6.2011

Toko SM

-
Hurraa HOT!


Olipahan viikonloppu - tosi rankka ja tosi mukava. Istun tässä koneella ja pohdin, mitä kaikkea oikein tapahtuikaan. Lauantai oli niin hieno päivä ja sunnuntai oli huonompi. Mutta tällaista tämä toisinaan on - ei ihan pelkkää päivänpaistetta sentään. 

Meg on ollut tosi vaisu. Se on syönyt huonosti sunnuntaiaamusta alkaen ja vain nukkunut pitkin pituuttaan. Silmät ovat olleet verestävät ja ihan väsyneet. Tänään sillä oli aika fyssari Anna-Kaisalle ja hän sanoi sen aristavan vatsanseutua. Ja se tosiaan aristi oikein pomppaamalla:( Suolistosta kuului kovaa murinaa ja kurinaa, kun rentoutui. 
Hän oli sitä mieltä, että sillä on jokin suolistovaiva. En tajunnut sunnuntaina, miksi ihmeessä se oli niin vaisu. Ehkä tämä selittää asian. Nyt vain toivotaan, että toipuu viikonloppuun mennessä, kun on agin SM-kisat. Novalle oli tullut kova ripuli kisoista, mutta tämä ei kyllä näytä samalta. Äsken ei syönyt mitään, kun palasi fyssarista, mutta oli jo iloisemman näköinen:)

Lauantai


Lauantain kisakuvat Jonna Löytynoja


Lauantaina kilpailin siis sekä Megin että Zipun kanssa. Odotukset eivät tosiaan ollleet kovin korkealla, kun Megin kanssa on ollut niin epätasaista ja vaikeaa ja Ziipu voi keksiä mitä vain. Ei tarvitsisi sattua kuin yksi nollaus ja se voisi olla siinä. HOTilla oli kisassa kaksi joukkuetta, joista toisessa Zip oli mukana. Ilma oli kaamean kuuma, 31 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. En itse siedä hellettä kovinkaan hyvin, joten piti tsempata ihan tosissaan. Ja koiria piti nesteyttää niin paljon kuin mahdollista. Hottilaisilla oli kolmen teltan leiri, joten hyvin mahduttiin.  Zip täytti kaksi vuotta lauantaina!
Zip

Zip oli voittajassa toisena vuorossa, joten pääsimme heti aamusta tositoimiin. Se tuntui olevan ihan oma itsensä, touhukas ja iloinen. Kuumuus ei juurikaan siinä näkynyt. Ekassa kehässä tehtiin paikallamakuu ja kauko, toisessa hyppynouto, seuruu ja luoksetulo sekä kolmannessa ruutu, liikkeestä istuminen, metalli ja tunnistusnouto.

Paikallamakuu - 10
Paikallamakuussa hyvin alas ja makasi ok, mutta kun tulin takaisin, koira katseli jotain oikealla olevaa kaula pitkällään ja meni samalla oikein rehvakkaasti lonkalle. Oli ihan ällistyneen näköinen, kun huomasi minun palaavan kehään. Hyvin sivulle.


Kauko-ohjaus - 7
Järkkä oli istu - seiso - maahan - seiso - istu- maahan. Zip teki hienot vaihdot, mutta tuli vähän eteen ainakin s-m, kun sai vain tuon seiskan.

Hyppynouto - 10
Tämä oli mielestäni hieno.

Seuruu - 9,5
Seuruu oli kovin lyhyt ja Zip selvisi siitä aika hyvin. Kovasti se ainakin yritti. Pylly eli taas aika paljon ajoittain, mutta ei mitään ihan karseaa.

Luoksetulo - 10
Tämä oli tosi hyvä.

Ruutu - 10
Ruutu oli tehty vaaleansinisillä tötsillä, mikä vähän hirvitti kun sellaisilla ei ole treenattu ja ne eivät varmastikaan kovin hyvin näkyneet. Valmistelin Zipun hyvin ja sinnehän se hurautti, pysähtyi käskystä ja meni maahan hyvin. Ei ollut ihan keskellä, mutta siitä viis. Loppuosa oli tosi hyvä. 
Liikkeestä istuminen - 9
Hyvin istui, mutta jotain siinä tapahtui ja sain jonkin kommentinkin, mutten muista mikä se oli.


Metalli - 7,5
Tässä en tajunnut heittää tarpeeksi pitkälle. Sivussa oli tötsä 10 metrin kohdalla, mutten huomannut sitä. Heitto siis uusittiin. Ihan oma vika, mitäs heitin niin lyhyen hätäpäissäni. Zip oli vähän ihmeissään, mutta odotti kuitenkin uusintaepisodin ja haki metskun, tosin kilisteli ja istui vähän vinoon lopussa. Nyt ehkä jatkossa taas olen viisaampi. Tunnari - 9,5
Odotti hyvin. Meni siististi vähän kaartaen kapuloille ja sitten nappasi tosi nopeasti rivistä yhden. Olin aika varma, että oli väärä, mutta oikea se oli!


Kokonaisvaikutus - 10/10/9

Vitsi, kun Ziipula oli hyvä. Se teki niin kuin sille on opetettu ja oli oikein yritteliäs ja iloinen. Toki tuli pieniä virheitäkin, mutta nekin ovat olleet tiedossa. Pisteitä kertyi 295,67 pistettä. 


Meg

Megulan kanssa päästiin tositoimiin vasta toiseksi viimeisessä ryhmässä iltapäivällä, joten koko päivä saatiin odottaa. Satu toi koiran paikalle vasta puoli yhden aikaan, joten se sai levätä kotona siihen asti.

Ekassa kehässä tehtiin paikallaolot, tokassa ohjattu ja kauko, kolmannessa luoksetuloa ja seuruu, neljännessä ruutu ja tunnari ja viidennessä metalli ja zeta.

Paikallaistuminen - 10
Paikalla makuu - 8

Tässä Meg ei noussut ekalla istumaan. Lonkalle oli mennyt puoli minuuttia ennen loppua.

Olin tosi epävarma, miten virittelisin koiraa kuumuuden takia, mutta nostin sille virettä touhuamalla vähän Zipun kanssa. Sen jälkeen kastelimme koiran ja laitoin se odottamaan vuoroaan varjoon. Yhtään en osannut sanoa, miten se toimisi. Se näytti kyllä tosi alertilta ja vaikutti ahneelta ja oli siis ihan kunnossa. Ekassa kehässä olisi heti ohjattu, missä on nyt väännetty kättä vaikka kuinka.

Ohjattu - 10
Koira meni hyvällä vauhdilla merkille ja haki hienosti oikean. Tuli takaisin ja teki mielestäni ihan jättiläiskaaren sivulle, mutta ehkä tuomari ei sitä nähnyt?

Kauko - 10
Teki siistit vaihdot, järkkä oli s-m-i-s-i-m. Koira oli tosi hyvä ja alertti.

Välissä ehdin vähän juottaa koiraa ja palkata sitä herkuilla ja pallolla. Olin tosi tyytyväinen.

Luoksetulo - 9
Huusin nimellä, lähti hyvin. Teki ok stopin ja mielestäni vähän vetkutti maahanmenoa. Tätä ei ole videolla. Seuruu - 8
Tässä ensin koira edisti, mutta sitten asettui. Oli tehnyt muutaman vinon perusasennon, siis sisään päin vinon, kommentoi tuomari nopeasti. 

Ennen seuraavaa kehää en ehtinyt juuri mitään, vaan sain juosta loppumatkan kehän ollessakin vapaa.

Ruutu - 10
Tämä meni hienosti, lopussa kyllä meni ohi ennen sivulle tuloa. Tunnistusnouto - 9
Tämänkin teki ok, onpa ihmeellistä. Jopa laukkasi takaisin. Mutta varasti lähdössä.Meg  tunnareilla ja Mariaa ja Tarjaa itkettää - ilosta? :)


Viimeiseen kehään mennessä ehdin äkkiä vähän juottaa ja sitten suoraan sisään.

Metalli - 9
Tässä ei mitään ihmeellistä. 

Zeta - 8
Järkkä oli m-s-i. Viimeisessä käännöksessä käännyin oikealle, vaikka piti kääntyä vasemmalle:) Pää oli pehmennyt. Tötteröä ei näkynyt, joten käännyin takaisin ja jatkoin loppuun... Huh huh. No, Meg teki kaikki oikein minusta huolimatta. Pisteitä siinä meni ihan turhaan. Kohta käännyn oikealle... ja sitten vasemmalle...Saimme ihan huippupisteet, 294. Ihmeellistä. Koira oli tosi, tosi hyvä ja teki rehdisti ja iloisena töitä. Olin kyllä niin tyytyväinen. Kisa meni kyllä niin yli odotusten, että oli ihan vaikea uskoa. Olin etukäteen jo valmistautunut siihen, etten pääse edes finaaliin tänä vuonna. 

Lauantai oli ihan huippupäivä. Voitimme Zipun kanssa voittajan, olimme kakkosia evl:ssa sekä vielä joukkuekisassa kolmansia. Toinen HOTin joukkue tuli kakkoseksi, joten tosiaan HOT juhli urakalla. Palkintojenjakoa odottamassaVOI: vasemmalta Kata ja Kita, synttärisankari Zip sekä Marko ja Eevi

EVL: Meg, Nina ja Ässä sekä Christa ja Kaaos

SM-joukkuepronssia: Marko ja Flu, Laura ja Ässä, Zip, Kati ja Tex
sekä Tiina ja Dot (ei kuvassa)

SM-joukkuehopeaa: Vuokko ja Brida, Elina ja Nova, Marko ja Eevi , Nina ja Liv
sekä Arja ja Zac (ei kuvassa)

Hottilaiset 


Monta tuntia kestäneen tulosten odottelun ja palkintojenjaon jälkeen lähdimme porukalla vielä syömään. Oli aika hauskaa, sillä tarjoilija nosteli yhtä pokaaleista ja me huusimme tahdissa hurraata:) Oli siinä muilla asiakkailla ihmettelemistä. Kotiin pääsimme joskus kymmenen maissa. Meillä oli yövieraita ja kello oli aika paljon, kun menimme nukkumaan. Piti ottaa vähän viiniä pakosti, vaikka kyllä nukahdinkin lasi kädessä...

Sunnuntai


Sunnuntain kisakuvat Hannele Enqvist

Meg oli sunnuntaiaamuna tosi, tosi väsynyt. Se nukkui ihan pitkällään vielä vähän ennen lähtöä ja koko aamun teltassa. Yritimme nesteyttää sitä uutterasti ja saimmekin sen juomaan ihan hyvin, lisäksi sai geeliä, piimää, elektrolyyttiliuosta jne. Kilpailin numerolla 9. Liikkeet tehtiin kahdessa erässä, neljä kerrallaan. Fiilis oli ihan hyvä ja olin liiankin luottavainen.

Paikalla istuminen ja -makuu - 10
Oli mennyt lonkalle heti. Meni alas ja nousi ylös hyvin.

Eka kierros alkoi. Odotin aika myöhään, ennen kuin otin Megin umpiunesta mukaan kohti valmistautumispaikkaa. Tein jotain pientä sen kanssa ennen kehään menoa. Sillä oli viilennyspyyhe päällä, mutta en kastellut sitä jostain syystä niin kuin lauantaina tein. Se oli edelleen kamalan väsyneen oloinen, mutta luotin vain siihen, että kyllä se kehässä toimii kuten lauantainakin...

Seuruu - 8,5/8
Heti seuruun alussa koira oli vielä ok, mutta sitten alkoi paikoin jopa jätättää hetkeksi ennen kuin otti kiinni yms. Olipa kurja tunne:( Vähän hätäännyin, kun tajusin ettei kaikki ole kohdallaan. Videolta näkyy, miten koira peitsaa ja pää laskee.

Luoksetulo - 8/8
Lähti nyt hitaammin liikkeelle, mutta teki ok jäävät ja laukkasi juuri ja juuri kaikki välit.

Ohjattu - 6,5/5
Tämän mokasin aivan kunnolla itse. En ollenkaan käyttänyt virittelysanaa, vaan tulin koiran kanssa vain ohjatun lähetyspaikalle. Vasta siinä seisoessani tajusin, että koira oli ihan muissa maailmoissa. Se katseli Peteä vasemmalle taakse kun kapuloita vietiin. Oli kamalaa lähettää se merkille, kun se ei edes katsonut sinne päinkään. No, lähti se, mutta pysähtyi ennen merkkiä itsekseen. Lähetin oikealle ja Meg lähti keskelle eli meidän tuttu virhe tuli esille. Stoppasin ja lähetin hakemaan oikean. Korjasi hyvin, mutta tuli hyvin epävarman näköisenä takaisin - se tiesi kyllä mokanneensa. Ja tuosta oli tosi vaikea saada se nousemaan tunnariin. Se on jotenkin sitä mieltä, että nyt meni fiilis lopullisesti virheen takia.

Tunnari - 0
Niinpä. Tunnarissa meni oikean yli ja kosketti sitä, mutta jatkoi matkaa ja otti väärän ihan tuosta vaan. Tuli hyvin vaisusti takaisin. Voi kurjuus. Olin tosi kiukkuinen itselleni huonosta virittelystä kehään ja ohjattuun. Olisi pitänyt pystyä auttamaan koiraa enemmän, kun se oli tuollainen nyt.

En oikein voinut tajuta, mitä Megille oli tapahtunut. Lauantaina oli tosi iloinen ja keskittynyt ja sunnuntaina ihan muissa maailmoissa.Toiseen kehään valmistauduin paremmin. Koira oli nukkunut kuin tukki teltassa pari tuntia. Kastelin koiran kunnolla ja vähän härnäsin sitä varjossa niin, että se jopa haukahti pari kertaa ennen kehään menoa. Ja nyt se oli erilainen, parempi kuin ekassa kehässä, mutta ei sellainen kuin lauantaina.

Metalli - 7,5/7,5
Tämän teki muuten oikein hyvin, mutta ei irrottanut otetta metallista:) Sellaista ei ole ennen tehnyt, mutta tosiaan irrotti vasta tomakammalla käskyllä. 

Zeta - 9/9
Tämäkin tuntui mukavalta ja koira oli hyvin mukana. Hyvä!

Ruutu - 9/8,5
Nyt viritin kunnolla merkille ja menikin sinne hyvin. Samoin ruutuun, tosin ei mitenkään räväkkää vauhtia. Stoppasin ja huusin kiireesti maahan, koska näytti jo menevän alas... Loppuosa oli oikein hyvä. Kauko - 9/8,5
Järkkä oli s-i-s-m-i-m. Teki ok. Mietin kyllä, että voiko istumista tehdä enää hitaammin?

HOTin aplodit olivat sitä luokkaa, että volyymista päätellen olisin saanut kympin joka liikkeestä. Hottilaisia oli paikalla aikamoinen määrä, mikä on tosi hienoa ja liikuttavaa!! Meillä oli kyllä aivan mahtavat kannustusjoukot, ei voi muuta sanoa!

Loppusijoituksemme oli 10. Aikamoinen pudotus lauantaista, mutta tällaista se on. No, olinko pettynyt? Olin vähän aluksi, mutta kuitenkin paremman toisen jakson ansiosta jäi hyvä fiilis. Oma itseni harmittaa, kun en vaivautunut valmistautumaan paremmin ekaan sessioon. Jotenkin vain oletin, että menee automaattisesti yhtä hyvin vireen kanssa kuin lauantaina. Tosi älykästä. Koiran puolesta harmittaa Kisan jälkeen se ei jaksanut edes seistä:(

Lauantaina sain paljon enemmän kuin ikinä odotin. Joten nyt vaan taas jatketaan treenejä viikon kuluttua, kun agin SM-kisat ovat ohitse. Toivottavasti Meg toipuu nopeasti kuntoon.

Mahtavat onnittelut kärkikolmikolle Nina & Ässä, Sirke &Tuuri sekä Christa & Kaaos!! Kyllä olitte tosi päteviä!
Onnittelut myös hottilaisille: Nina ja Liv ALO-hopeaa, Vuokko ja Brida ALO 4. sija, Laura ja Ässä ALO 5. sija, Marko ja Eevi VOI-pronssia sekä koko HOT SM-joukkuehopea ja -pronssi! Uskomattoman hieno suoritus näin pienen pieneltä seuralta!

Kiitos kaikille meitä onnitelleille ja tsempanneille. Erityiskiitos hottislaisille - teitä parempaa kannustusjoukkoa ei ole! Ja Sadulle, kun toit koiran sekä toiselle Sadulle koirien lenkittämisestä kotona!! Eikö olekin mukavaa tulla meille kylään kun heti pääsee töihin;)

Ei kun eteenpäin, sanoi mummo lumessa! 
12 kommenttia:

Nova treenaa kirjoitti...

Voi mahotonta, miten oli hienot kisat ja onnittelut vielä hienoista suorituksista!! Ensi vuodellekin pitä jättää jotakin, NIH! Toivotaan Megille pikaista paranemista, olihan se aika kipeän oloinen sunnuntaina.
Kiitos mahti seurasta ja nokka kohti seuraavia koitoksia!!

Terkuin Elina ja Nova

Dolly kirjoitti...

Täällä sitä vähän väliä haukotaan henkeä edelleen että huh huh mikä viikonloppu, tämän kyllä varmasti muistaa loppuikänsä. Mieleen jäävät tukahduttava kuumuus, hottilaisten ilmiömäinen menestys niin yksilö- kuin joukkuekisassa, sekä hieno joukkuehenki. Olipa hienoa olla mukana jakamassa iloa kovan työn tuloksista :)

Tsemppiä teille viikonlopun isoihin kisoihin valmistautumiseen, ja toipumista Megille!

Riikka kirjoitti...

Hurrrrjan suuret onnittelut käsittämättömän hienoista lauantain suorituksista&menestyksestä! Sie oot ihan mun idoli :D

Megille tsemppiä paranemiseen, että on iskussa taas seuraavien SM-kisojen koittaessa!!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea Oili! Ja isot onnittelut myös muille HOTtilaisille, teillä oli tosi hieno viikonloppu!

t. Terhi, Voltti & Tuuma

Anonyymi kirjoitti...

Hurjan isot onnittelut lauantain mahtimenestyksestä molemmilla koirilla sekä hienosta tsemppaamisesta sunnuntain tokaan kehään!
Pikaista paranemista Megille!

t. Mari, Rimma ja Puuma

Anne kirjoitti...

Oih, toi Zipu on kyllä aivan hurmaava <3 Teidän lauantai oli kyllä mieletön!!! Aivan käsittämättömän upeaa menoa molemmilla koirilla :) ISOT onnittelut ja pikaista toipumista Megille!!!

Anonyymi kirjoitti...

Megaonnittelut hienosta menestyksestä molempien koirien kanssa! Aivan huippuhienoa!

Toivottavasti Meg on taas pian iskussa ja pääsee näyttämään taitonsa agi-SM:ssä! Tsemppiä!

t. Ansu, Myra & Ken

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vielä varsinkin superhienosta lauantaista!
Pikaista paranemista Megille!
-Sirke

PiaP kirjoitti...

Onnea Oili vielä tätäkin kautta - hienoa tulosta uutterasta treenaamisesta!!

Toivotaan Megille PALJON ja PIKAISTA toipumista!!! Ehkä jo onkin parempi??

Nähdään,
Pia

Susan Miiro kirjoitti...

Onnea ihan mahdottoman paljon Oili, Meg ja Zip!!! Olette kyllä todella taitavia. Ei voi muuta kuin ihailla =)

Anonyymi kirjoitti...

Te ootte huippuja!!!!

MEGASUPERSUURET ONNITTELUT Megille ja Petelle ja tietysti Oilille AGILITYN SUOMENMESTARUUDESTA! WAU!!!!

t.Tarja, Timppa, Padi ja Nomi

- Tuija - kirjoitti...

~~~~~~~~~~~~WoW ~~~~~~~~~~
Otte kyllä niin huippuhyviä!
Ihailen kyllä Oili sun taitoa ja kykyjä kouluttaa koiria.
Lisäksi vielä se Peten ja Megin AGIN SM-1 Wohooo!!!!
Tuija