13.7.2011

MM Pariisi

-


MM-kilpailut on nyt kisattu. Menestystä ei tullut, mutta kokemusta sen sijaan roppakaupalla. Mukana oli tosi mukava porukka, jonka kanssa viihtyi viikon vallan mainiosti. Oli aivan mahtavaa päästä mukaan! MM-kisoihin osallistuminen on ollut haaveenani ja tavoitteenani tosi pitkään ja nyt se toteutui.

Lähtöpissitys lentokentällä

Tiistai
Lähdimme Pariisiin tiistaina 5.7.11 Blue1:n suoralla lennolla. Meg selvisi lennosta mahtavasti eikä tuntunut olevan juuri moksiskaan. Näimme kun se nostettiin koneeseen ja täytyy myöntää, että olo oli vähän jännittynyt. Meillä on kyllä ollut vain hyviä kokemuksia. Leevi ja Topi lensivät kerran Espanjaan ja ne pärjäsivät myös hienosti välilaskuista yms huolimatta.
Kentältä hurautimme shuttle-junalla Ibis-hotelliin, minne oli matkaa vajaa 10 minuuttia. Hotelli sijaitsi aivan juna-aseman vieressä. Ibiksen huone oli pieni, mutta kyllä siinä nyt nippa nappa viikon jaksoi olla. Hotelli oli aivan täynnä eri maiden joukkueita ja maailmannäyttelyvieraita, joten koiriakin vilisi aika lailla. Lähes kaikki suomalaiset saapuivat tiistaina. Joukkueenjohtajana toimi Maarit Karhu.

Keskiviikko

Keskiviikkona teimme ensin pienet aamutreenit ja lähdimme sen jälkeen porukalla Pariisiin. Ajoimme metrolla Notre Damelle ja sieltä jokilaivalla Louvreen. Kumpaankaan paikkaan ei lähdetty jonottamaan, sillä jonot olivat aikamoisia. Kävelimme sen sijaan koko Champs Elyseen sen toiseen päähän Riemukaarelle, jonne kiipesimme katsomaan maisemia.


Ässä, Kit, Meg ja Una, kuva Maarit

Kuva Maarit

Metrokarttoihin tutustumista

Notre Dame

Seine

Louvren edustalla


Ylös ylös Riemukaarelle

Champs Elysee Riemukaarelta kohti Louvrea

Kuva Maarit

Torstai

Torstaina oli sitten ensimmäinen visiitti kisapaikalle. Pääsimme aamuisin paikalle järjestäjän tarjoamalla bussikyydillä, mutta aika paljon ajelimme myös junalla, sillä matkaa oli vain yksi pysäkinväli.
Heti halliin tullessa Meg koki järkytyksen, sillä hallissa oli muutaman metrin välein leveät lattiakaivo-raidat, joiden päältä piti kävellä. Meg on aina inhonnut niitä eikä haluaisi astua niiden päälle, kun ne saattavat liikkua ym. Pari kertaa katselin sen loikkimista ja sitten huomautin, ettei sellaista saa tehdä, jolloin asettui aika hyvin. Edelleen kuitenkin sitä selvästi ällötti. No, neljäntenä päivänä oli jo paljon helpompaa:) Oikea superkuuri lattiakaivoihin.

Kisapaikka oli mukavasti eristetty näyttelykehistä, mutta silti meteli tokokehässä saattoi olla aikamoinen, samassa hallissa kun oltiin. Jokaisella joukkueella oli oma pöytä, mikä aina oli koristeltu uusiksi joka aamu. Häkit sai siihen vierelle. Kahvila ja vessa oli lähellä, samoin uloskäynti. Mitään ihmeempiä ulkoilumaastoja ei ollut täällä kuten ei hotellillakaan, joten liikunta ja irtipito jäi aika vähiin vilkkaan liikenteen takia. Lisäksi näyttelyväki oli todella sottaista. Lattia ja vähäiset nurmikot olivat niin täynnä jätöksiä, että siellä oli ihan vaikea kävellä:( Kukaan ei ollut kuullutkaan kakkapusseista näköjään. Hajukin oli näyttelypuolella alkupäivinä aikas vastenmielinen.

Kisajärjestelyt olivat ranskalaiseen tapaan aika väljät ja epämääräiset aikataulujen ja muunkin suhteen. Kaikenlaisia hassuja juttuja tapahtui, mutta hyvin niistä selvittiin.
Treeneissä kullakin oli aikaa viisi minuuttia kokeilla mattoa ja antaa koirien tutustua kisakehään. Matto oli tosi liukas, mutta koirat tottuivat siihen kyllä äkkiä. Meg sai ensin leikkiä pallolla matolla, jonka jälkeen tein ohjatun. Simsalabim, koira meni oikean sijasta keskelle. Sain korjattua ja toistin, jolloin teki oikein. Riitta oli apuna liikkuroimassa. Teimme vielä ruudun, jossa jäi vähän eteen. Laitoimme ruutuun markkerin avuksi. Metalli oli ok, palkkasin vauhdissa. Eipä siinä juuri muuta ehtinyt tehdä. Treeneistä jäi vähän sekava kuva. Lopuksi teimme vielä paikallaolot kimpassa, Satu liikkuroi. Oli ok. 


Kuvat Maarit


Avajaisia vietettiin illalla.


Kuva Maarit

 

 Illalla oli gaalailta, missä kävimme syömässä sen mitä saimme, sillä ruoka loppui aina kesken ja vasta pitkän odottelun jälkeen saimme sitä lisää. Mitään ohjelmaa ei ollut ja kaikki taisivat istuskella oman porukan kesken.

Perjantai

Perjantaina heräsin umpiväsyneenä, sillä en ollut saanut nukuttua juuri ollenkaan - jo toisena yönä peräkkäin. Pari päivää ennen lähtöä olimme uittamassa koiria, kun pitelemäni koira innostui niin, että se kiskaisi käteni yht'äkkiä takaviistoon. Olkapäässä tuntui rusahdus. Se juili heti vähän ja matkalla se äityi aika pahaksi eikä antanut nukkua oikein yöllä. Onneksi oli maailman paras kepo mukana! Pete auttoi ihan valtavasti eikä varmaan myöskään juuri saanut levättyä ennen kisaa. Meidän vuoromme yksilöliikkeissä oli vasta illansuussa, joten päivä oli tosi pitkä. Emme aamulla tajunneet mennä lepäämään koiran kanssa hotelliin paikallaolojen jälkeen, sillä aikataulun nopeutta ei tiennyt. Jossain vaiheessa kyllä selvisi, että kaikki todella kesti. Seuruukin oli jo neljä minuuttia ja siihen vielä kaikki pisteodottelut päälle. Yritin nukkua vähän aikaa, mutta olo ei juuri kohentunut. Mahtavaa lähteä yliväsyneenä MM-kisaan, kun sinne on kerran päässyt:) Suoritukseen väsymys ei vaikuttanut.

Perjantaina kilpaili puolet koirakoista ja lauantaina puolet. Sunnuntaina oli finaali. Perjantai venyi tosi myöhään, muut päivät olivat kohtuullisia.


Aamulla oli siis paikallamakuu ensin ja sen jälkeen toisessa kehässä istuminen. Olimme ranskalaisen ja italialaisen bordercollien välissä. Paikallamakuussa kävelimme liikkurin perässä riviin kehän takareunaan ja siitä hän kutsui meidät yhtä aikaa riviin edemmäs. Takaisin tullessa menimme taas liikkurin perässä kehään koirien eteen, pysähdyimme nenä menosuuntaan ja siinä vasta käskystä käännyttiin koiraa kohti ja käskystä koiran taakse. Istumisessa tehtiin aikamoisia manöövereitä. Ensin mentiin kehän reunoja pitkin toiselle puolelle kehää. Sieltä tultiin liikkurin kutsusta edemmäs oikeaan paikkaan. Jätettäessä kävelimme kolme metriä koiran eteen ja pysähdyimme nenä eteenpäin. Sen jälkeen käännyttiin käskystä oikealle ja käveltiin taas kehän reunoja pitkin pois liikkurin perässä - ja hitaasti. Piiloteltassa liikkuri ohjeisti meitä takaisin menoon eli sama härdelli toiseen suuntaan. Hyvin Meg teki ja sai erinomaiset pisteet.


Paikallamakuu 9,5/10 = 9,75
Tässä meni heti alas, makasi ihan samassa asennossa ja nousi hyvin istumaan.

Paikalla istuminen - 10/10 = 10
Istumisesta sai kympit molemmilta tuomareilta.

Illalla joskus kuuden maissa pääsimme sitten vihdoin kehään tekemään yksilöliikkeitä.

Tulossa kehään suoritusvuorolla 38


Seuruu 7/7 = 7
Kehään lähtiessäni karisi pahin jännitys ohi. Koira vähän ihmetteli ja katseli ympärilleen, mikä varmaan näkyi tahmeutena seuruun alussa. Liikkuri kulki koko ajan mukana ja käskytti "about turn, left turn, slow pace" jne. Yhdessä kohtaa en kuullut, mitä hän sanoi ja kävelin vain kohti aitaa. Olin ihan tyytyväinen seuruuseen, mutta pisteitä en saanut kovin paljoa.


Kisakuvat Maarit


 

Ohjattu 8/8 = 8
Tämä meni onneksi ok, vaikka koira lintsasi vähän merkille mennessä. Ei siis mennyt ihan taakse, kuten ei yleensäkään kisassa.

Luoksetulo 5/5 = 5
Luoksetulossa kutsuin kovaa "tule". Koira lähti tulemaan, mutta pysähtyi epävarman näköisenä. Huusin uudelleen, eikä vieläkään tullut. Sitten vaihdoin nimikäskyyn ja se toimi. Teki ok stopit Megiksi. Luulen, että kun huusin niin kovaa, niin koira luuli minun olevan "vihainen" tms eikä sen takia tullut. Varmaan kun huusi kovaa, tuli äänestä vihainen jännityksen takia eikä iloinen, kuten olisi pitänyt. Tämän olisi pitänyt olla nolla kolmen kutsun takia, mutta eivät antaneet nollaa kuitenkaan. Mutta eivät antaneet muillekaan, joten ehkä olivat sopineet tällaisen linjan metelin ja huonon kuuluvuuden takia, en tiedä.

Ruutu 7,5/8 = 7,75
Lintsasi merkillä ja meni vielä suoraan maahan ruudussa. Huusin vielä "maahan", mitä ei olisi kannattanut tehdä, kun olin selvästi myöhässä. Tuli taas oppia lisää. Loppuosa taisi olla ok.

Kauko 9/8,5 = 8,75
Tämä oli hyvä.

Tunnari 8,5/7,5 = 8
Tässä oli tullut paljon epäonnistumisia, mutta Meg teki ihan hyvin. Tosin ravasi takaisin koko matkan.


Zeta 8,5/8,5 = 8,5
Tämäkin oli ok.

Metalli 6,5/6,5 = 6,5
Lopussa bongasi maasta pätkän punaista teippiä ja meni vähän taakseni kapulan kanssa. Heti kun otin kapulan suusta, kumartui katsomaan teippiä varovasti. No voi blääh.

Pisteitä saimme 249,5. Ensin olin vähän pettynyt, tottakai. Vitsi kun olisi pari tuollaista hassua juttua kuten luoksetulo ja metsku menneet normisti. Mutta aina voi jossitella:) Sellaisia vanhoja virheitä tuli esiin, joita ei ole vähään aikaan ollut, joten ilmeisesti koira oli kuitenkin vähän epävarma. En tiedä, johtuiko se tilanteesta vai omasta jännityksestäni tms. Toisaalta Meg oli kovasti oma itsensä, sillä se näpsi minua muutaman kerran.


Hyvää ja kullanarvoista kokemusta saimme molemmat roppakaupalla. Kehässä ei ollut ihan helppoa, kun ei meinannut kaikkea kuulla seuruussa ja muutenkin joillekin osui kuulutuksia juuri käskytysvaiheessa - meille ei osunut. Minulla ei itsellä ole mitään kokemusta isoista kilpailuista muuta kuin katsojana, joten tämä teki oikein hyvää. Ei enää kuvittele mitään. Nyt osaa vielä enemmän arvostaa niitä, jotka tekevät tuolla hienoja suorituksia. Kuten tällä kertaa ensikertalainen Tarja, Jessica, Katja ja Heidi - ihan mielettömän hienoa päästä finaaliin!! Ja kolme edellämainittua vielä palkintopallille. Tarja ja Zici voittivat lauantain ja saivat koko karsinnan parhaat pisteet ja Jessica ja Mac sekä Katja ja Zen olivat kakkosina (pe ja la). Onnittelut!
Jos joskus vielä pääsee MM-kehään, on se jo paljon helpompaa itselle. Tietää vähän, millaista siellä on ja miten yleensä toimitaan. Tietää toki myös sen, miten pienestä kaikki on tuolla kiinni.

Nyt alan tauon jälkeen tehdä Megin kanssa kokonaisuuksia ilman välipalkkoja. Vaadin koiran kunnolla  esim merkille ja vaadin myös kisassa tekemään hyvin. Tätä olisi pitänyt tehdä jo ennen näitä kisoja, mutta en uskaltanut, kun aikaa jäi vain pari viikkoa normiaikaa. Kun valeraskausoireet olivat päällä, en oikein voinut tehdä mitään vaatimustreeniä. Uskon, että saan kokonaisuuden ja yksityiskohdat vielä joskus samaan pakettiin. Mutta siitä sitten joskus lisää. Mukavaa oli se, ettei koira välittänyt liikkurista, tuomareista tai muista sellaisista häiriöistä.

Maanantai


Maanantaina lähdettiin neljän hallissa vietetyn päivän jälkeen Pariisin Montmartrelle. Kävimme Sacre Courissa näköaloja katsomassa, shoppailimme vähän, istuimme katukahviloissa, kävimme Montmartren hautausmaalla ja lopuksi ajoimme katsomaan Eiffeliä, mihin emme nousseet. Tiistaina eli eilen olimme Versaillesissa, mikä oli mahtava! Olimme yöllä kotona klo 1 keskiviikon puolella, joten aika väsyjä oltiin tänä aamuna töihin lähtiessä. Yöt jäivät aika vähäunisiksi. Sacre CouerMontmartreMoulin Rouge

Eiffelin torni

Versailles
Nyt pidän taukoa treeneistä. Perjantaina onkin sitten agikarsinnat Seinäjoella.

Tässä linkki Maaritin ottamiin kuviin:
Keskiviikko Pariisissa
Torstai
Perjantai

Laitan itse lisää kuvia, kun ehdin laittaa niitä esille.

Kiitos koko joukkueelle mahtavasta, hyväntuulisesta seurasta! Erityiskiitos superkepo-Petelle korvaamattomasta avusta ja tuesta matkalla. Kiitos myös Christalle ja muille tsemppauksesta!Pete tekee videoita
Superkannustaja!


6 kommenttia:

Nova treenaa kirjoitti...

Kyllä täällä kotikatsomoissa jännättiin teidän puolesta, kädet hikoillen meni viikonloppu tuloksia tuijotellessa. Hieno suoritus teiltä ensikertalaisilta, ensi kerralla täytyy Hottilaisten lähteä teitä kannustamaan!! Nauti mukavista huili-päivistä ja Megille tsemppiä tuleviin koitoksiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mahtavasta seurasta! Olosuhteet noissa geimeissä on kyllä ihan omaa luokkaa, eikä niitä oikein pääse missään etukäteen harjoittelemaan. Mutta nyt olette monta kokemusta rikkaampia, kuten sanoitkin.

Kiitos myös Petelle upeasta videoiden editoinnista.

t. Ansu & Kentsu

ps. Elokuun puolivälin jälkeen treenataan. :)

Laura kirjoitti...

Mutta oli se vaan huippujuttu, että HOTtilainen pääsi mukaan MM-tokoon! Varmasti huippukokemus. Tsemppiä tuleviin skaboihin!

PiaP kirjoitti...

Kiitos kivasta kertomuksesta!! Hienon näköistähän se teidän meno oli - ensi kerralla vielä ne pienet osasetkin kolahtavat kohdilleen!!

Ja tsemppiä tulevaan viikonloppuun, taitaa sulla olla puolestasi ketyn rooli :-).

Ps. niitä yhteistreenejä voisi vähän kalenterita kurkkia johonkin tuonne elokuun iltaan??

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Tuossa kun laskeskelee niin normi metallilla ja l.tulolla tilanne olisi ollut aivan eri. Eli ei muuta kun lisää duunia ja ens vuonna taas ;))))). Kiva nähdä kuvia Pariisin nähtävyyksistä. Me Casperin kanssa ei nähty ku koiria, Halli, kakkaa, juna ja hotelli ;).
C & C

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos matkaseurasta Oili ja Pete! Oli tosi mukava reissu. Versailes oli huikea... Ensi vuonna uusi reissu... Ensi kerralla tiedät mihin varautua kisassa. Niin se meni meilläkin eka edustus kokemuksen hakemiseen. Saitte paljon hyvää kokemusta.
Nähdään!

-Katja & Zen