25.7.2011

Lomailoa

-Tänään olemme viettäneet ekaa kesälomapäiväämme. On tämä aika kivaa:) Kyläilyjä, Takinkääntöviikkoa, satamakäyntiä, iltayöuimista, pitkiä lenkkejä yms on jo ollut ohjelmassa - vähän erilaista kuin normielämä. Eikä juuri yhtään treenejä kuten suunnittelinkin... Ilma on ollut aika helteinen ja samanlaisena tämä taitaa jatkua. 

Tämä laiskottelu päättyy pian, sillä tekemistä riittää kyllä. Karsinnat alkavat varmasti syksyllä ja sitä ennen on ehdittävä kisata muutaman kerran. 


Agin MM-karsinnat pidettiin viikko sitten Seinäjoella. Meg pääsi jatkoon heti ekalta radalta lauantaina. Lauantain ekalla agiradalla Pete jäi mielestään jälkeen heti alussa, työnsi koiraa liian voimakkaasti takaakiertoon ja se singahti kauemmalle esteelle. Hyppyrata sen sijaan oli hyvä, siinä Meg oli neljäs. Ennen viimeistä rataa vaikka kuinka monella oli vielä mahdollisuus joukkueeseen, sillä edellisten ratojen tulokset olivat tosi hajallaan. Meg kuitenkin hyllytti:( Karsinnat olivat hassut, sillä makseissakin tuli vain yksi nollatulos vikalla radalla ja joukkueeseen pääsi yhden radan tuloksella! Viikonloppu oli tosi kiva. Majoituimme courmet-kokki Luostarisilla ja näimme kummipoika Mikaeliakin:) He tulivat ystävineen katsomaan myös karsintoja. Myös toinen kummipoika eli Casper oli mukana, joten kannustusjoukkoja oli. Kiva oli nähdä Leenaakin! Meg

Nyt meillä on alkanut asenteen kohotuskuuri. Koiran on tehtävä kunnolla töitä eikä yhtään saa enää lintsata. Nolo juttu on, että Meg näpsii minua (tämä on ihan kuin jokin hirveä tosi-TV -tunnustus:) ja sen pitää loppua. Olen ajatellut - myönnän kyllä - että kun se näpsii, sen vire on korkeammalla (auts). Tämä onkin niin, mutta tiedän ihan hyvin, että samalla se nostaa taas itsetuntoaan. Ja se ei tee hyvää! Joten nyt on projektina tehdä vaatimustreeniä sekä osissa että kokonaisuutena sekä kisata joissain pienissä kisoissa, missä sen on käyttäydyttävä. Ehkä on pakko keskeyttääkin jokin koe tai useampia, mutta ei auta. Haluan, että koira on karsinnoissa kuosissa. Jos ei ole, on aika turha mennä niihin mukaan ja hakea joukkueeseen. Joten siinäpä sitä on motivaatiota!  Viime viikolla olin torstai-iltana treenaamassa Söderkullassa Christan kanssa. On helpompi aloittaa, kun saa apua ja potkua persaukseen. Tein niin, että suunnittelin kokonaisuuden sellaisista liikkeistä, missä tiesin tulevan ongelmia. Meg oli hyvässä vedossa ja kovasti innokkaan näköinen. Jätin namit ja muut palkat kokonaan pois, koska teemana oli myös palkattomuus. 

Seuruu

Meg lähti oikein reippaasti mukaan, ei jätättänyt tms. Heti ekan täyskäännöksen mukaan se törkkäsi minua, mutta en ollut varma, tarkoittiko napsia. Mutta seuraavan täyskäännöksen jälkeen se kyllä nappasi. Kävelin aika reippaasti ja Meg varmaan halusi huomauttaa asiasta:) Läpsäisin sitä nopeasti nenälle ja kielsin, jolloin se pakitti kiireesti taakse yllättyneenä. Jatkoin kävelyä samantien ja teki vielä yhden kerran saman. Nyt riitti kun kielsin ja alkoi tehdä eri tuntuisena töitä. 

Ohjattu
Jatkoin ohjatulla. Siinä tehtiin kohti ruutua, sähkötolppa jäi oikealle puolelle. Tässä ongelmana on ollut se, että Meg ei piste-käskyllä mene suinkaan kunnolla merkin taakse, vaan jää vajaaksi. En ole jaksanut tätä tapella, vaan olen tehnyt kierrä-käskyllä. Se on toiminutkin hyvin, mutta ei enää. Koira jää vajaaksi enkä ole voinut sille yhtään mitään. Tämä pitää vaatia myös kisassa. Nyt koira lähti reippaasti merkille ja jäi vajaaksi. Annoin uuden käskyn, jolloin korjasi hyvin. Joten kyllä se tietää. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Nyt hyvin ja pääsi hakemaan oikean, mikä oli ok. Kehuin ja hyppyytin, missä hyppi ihan naamaan kiinni... Uudelleen. Taas fuskasi ja sama kuvio toistettiin. Haki hyvin vasemman, vaikka sitä oli tosi vaikea nähdä ruohossa. Lisäksi treenikassi oli ihan lähellä. Lopuksi vielä sai tehdä merkin. Kun teki hyvin, pääsi kiertämään minut takaa ja vauhdissa merkille, mistä kehut. 


Metalli
Metallissa Meg oli pelkäävinään isoissa kisoissa maassa olevaa teipinpalaa - voi hyvät hyssyt - joten laitoimme nyt maahan palan paperia. Ei välittänyt tietty mitään. Koira on jäänyt vähän taakse palautuksessa, kuten nytkin. Vedin sen sivulle ja teimme uudelleen. Nyt oli ok, tosin tuli tosi varovasti sivulle:)


Ruutu
Ruutu oli oikein hyvä. Merkkiä jouduin muistaakseni kyllä korjaamaan, mutta ruutu oli tosi hieno. Eipä jäänyt eteen, kuten Pariisissa eikä puhettakaan, että olisi mennyt maihin. 


Tunnari

Tässä Christa laittoi maahan tunnarikapuloiden sekaan noutokapuloita ja leluja. Meg kyllä löysi oman, mutta oli tosi epävarman oloinen. Toistettiin ja kun lähti tulemaan, kehuin sitä ja palkkasin lelulla. Teimme vielä lopuksi piilotetun kapulan treenin. Kun tuli kohti, kehuin ja annoin sivu-käskyn. Oli ok. Treeni päättyi siihen. Jossain vaiheessa muuten Meg näpsäisi liikkeiden välissäkin, mutta siihen riitti pelkka nopea kielto ja jatkoimme ilman hampaita. 


Meg päivänkakkara


Zip teki vain vähän seuruuta, mikä oli tosi hyvää sekä merkkiä, missä oli myös aika pätevä. 

Treenistä jäi tosi hyvä mieli. Olen nyt itse kovasti päättäväinen ja se auttaa. Meg tuntui vastaavan hyvin treeniin ja olevan hyvin mukana. Ei vaatimus paljon sen tahtia haitannut ja loppuleikki lelun kanssa oli sen mielestä varmasti palkitseva. 
Kiitos Christa!


Tänään kävimme tekemässä nopeat treenit Patarilla Arjan kanssa myöhemmin illalla. Tein saman treenin periaatteessa kuin Söderkullassa. 

MegSeuruu
Aloitti tosi huonosti: pärski, pällisteli ympäriinsä ja vähän niin kuin vain hengaili. Sain hyvin huomautettua ja sen jälkeen oli kuin eri koira. Ei puhettakaan mistään hölmöstä käytöksestä. Ei palkkaa, vain kunnon kehu.


Ohjattu

Eka merkki vajaa, samoin vauhti oli löysä. Käskin korjata, korjasi, kehuin lyhyesti ja kutsuin pois. Uusi merkki hieno, jolloin pääsi hakemaan vasemman. Toi tosi hyvin, mutta isolla kaarella. Pitäisikö vaihtaa takaakiertoon?? En tehnyt uusiksi. 

Luoksetulon tein läpi sivulle. Oli ok. 
Metalli oli hyvä.

Ruutu

Taas eka merkki huono, käskin korjata ja kutsuin pois. Taas toinen oli ihan suora ja nopea, jolloin pääsi ruutuun, mikä sekin oli tosi hyvä. Tein vielä toisesta suunnasta. Taas vasta toinen merkki oli hyvä, mistä ruutuun. Tästä loppupalkka.


Zip

Seuruussa Arja naksutteli, kun oli hyvä. Teki oikein hyvin lyhyitä pätkiä.

Merkkitreenissä ei ollut hyvä, vaan teki vähän mitä sattui, kun kapulat olivat merkin ympärillä. En jaksanut jatkaa tätä, pitää kerätä voimia.
Tunnarissa teimme kolme sekalaista rykelmää. Kahdessa ekassa ei ollut omaa, palkkasin haistelusta. Kolmannessa oli oma, minkä toi. Oli tässä aika hätäinen. Kivat treenit!


Zip päivänkakkara


Olemme muuten käyneet joka ilta uimassa koirien kanssa Hollolassa. Uimme yhtä aikaa niiden kanssa ja se tuntuu tosi kivalta. Zipkin ui hurjan hyvin näin. Se ei oikein tykkää hakea leluja jostain syystä, mutta tämä on siitä selvästi mukavaa. Ihanaa kesäpuuhaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa!

Et sä kyllä kauan malttanut olla tekemättä mitään:-)

t.Tarja