28.8.2011

Zipulle eka EVL:n ykkönen - ja kakkonen:)

-
Viikonloppu on ollut tosi mukava. Ensinnäkin sää on ollut ihan mahtava, lauantaina jopa hellettä. Perjantaina olin vain kylässä, mutta sekä la että su kisasin Zipun kanssa. Pete fillaroi pitkät matkat, loikoilimme aurinkoterassilla päivisin ja la kävimme Wessmanien kanssa syömässä Rouxissa keskustassa. Myöhään iltaisin olemme tuijottaneet tähtitaivasta tuntikausia:) Voiko enää leppoisampaa olla? 

Koska Meg on saikulla (hyvin on muuten haava parantunut), päätin kisata Zipun kanssa oikein urakalla. Se on vielä aika lailla kesken ja monet liikkeet sujuvat vain, jos ei ole mitään kummempaa kuten esim ruutua ohjatun takana... :) Koko ajan tulee kuitenkin lisää rutiinia ja mielikuvaa kokonaisuudesta. 


Lauantain kisa oli Lahdessa Löytynmäen kentällä, joka on nykyään ihan ratamon ym kasvillisuuden valtaama. Paikka oli tosi vaikea meille. Tehtiin ruutuun asti ja siitä poikki. Meitä oli neljä evl:ssa. 


Paikalla istuminen - 10

Paikallamakuu - 10

Seuruu - 9

- Tässä kontakti petti useasti. Tosi tyytyväinen olen lähtöön ja juoksuosuuteen. Tein aika alussa huonoja käännöksiä itse.

Zeta - 9,5

- Tämä oli yllättävän hyvä. 

Luoksetulo - 8

- Stoppi oli hyvä nyt, mutta maahan-käskyn annoin väärin. Piti sanoa lyhyesti Ma!, mutta sanoin Maahan eikä tietty mennyt. Piti antaa kaksoiskäsky. 

Ruutu - 6

Merkki hyvä. Lähti hurjaa vauhtia suht oikeaan suuntaan , melkein juoksi ulos kehästä, oikeaisi ja lähti kohti ruutua, jonka huomasi vasta sitten. Huusin äkkiä Stop, mutta koira oli jo lähes ulkona ruudusta. Meni kuitenkin maahan sisäpuolelle, nippa nappa. Huh. Oli noussut istumaan, kun kävelin ohi. Ehkä oli vähän hämmentynyt. Ei ollut ainoa..

Ohjattu - 5

Tämän olisi pitänyt olla nolla. Kapuloita ei näkynyt yhtään. Piti hakea vasen. Hyvä merkki, stoppasin vähän liian aikaisin. Linja merkiltä oli vähän ruudun ohi. Lähti taas kuin raketti kohti ruutua. Huusin Stop, pysähtyi. Käskin Hae, lähti taas kohti ruutua. Stoppasin, jolloin pysähtyi, mietti sekunnin ja lähti ilman lupaa kohti kapuloita ja meni vasemman takaa kohti keskimmäistä. Stoppasin taas. Haki katseellaan muita kapuloita ja kun pongasi oikean, käskin hakea. Tuli tosi tyytyväisenä sivulle:) Olin ihan tyytyväinen, kun kuunteli ja mietti kuitenkin. Se aina yrittää tehdä oikein, kun vaan tajuaa, mitä halutaan. Sen vauhti ei yhtään laske korjauksista, päinvastoin. Eikä käyttänyt ääntä. 

Metalli - 10


Tunnari - 0

Lähestyi siististi oikealta. Tässä meni rivin läpi edestakaisin ja nappasi sitten viimeisen. Pudotti ja etsi oikean ja toi taas oikein tyytyväisenä:)

Kauko - 8,5

Tosi hyvä eka istuminen. Seisomasta maahan ja seisomasta istumaan ei tee kunnolla taakse, joten lopussa 10 cm edessä. 

Kisa oli kiva, vaikka pistesaalis 240,5 ei niin hulppea ollutkaan. Koira kuitenkin teki tosi innolla, kuunteli eikä yhtään tykännyt huonoa palkkaamattomuudesta. Se ei vain vielä osaa yhtään vaikeampia juttuja. 
Matka jatkuu, kilsoja tuli 66 lauantaina

-------------------------------------------


Sunnuntaina kisattiin Nastolassa koulun hiekkakentällä. Tuomarina oli Hannele Pörsti. Evl:ssa oli vain kaksi koiraa. Taas ruudusta poikki. Ilma oli aika hiostava, tosin jossain vaiheessa meni pilveen. Satu oli matkaseurana ja Pete polki paikalle myös kuten eilenkin. 


Paikalla istuminen - 10

Paikallamakuu - 10


Seuruu - 8,5 
- Tämä oli selkeästi jotenkin huonompi kuin lauantaina. Kontakti petti useammin enkä saanut oikein rytmistä kiinni. 

Zeta - 10

- Tässä annoin ihan selkeän tuplakäskyn istumiseen hidastamalla tempoa. Jäävät muuten hyvin. 

Luoksetulo - 8

- Ei nytkään mennyt maahan, vaikka annoin nyt oikean käskyn. Pitääpä muistutella. 

Ruutu - 10

- Merkki oli hitaampi kuin eilen, kuitenkin tosi ok. Ruutuun meni hurjaa vauhtia ja näytti siltä, että juoksee vain ruudun läpi. Yritin ajoissa käskyttää pysähtymään ja onnistuinkin. Hyvin maahan ja jopa pysyi nyt maassa. Ekaa kertaa epäsiististi sivulle, tuli vähän läpi. 

Ohjattu - 8

- Tässä oli hyvä, nopea merkille meno. Lähti ihan kohti keskikapulaa. Juuri kun käskytin pysähtymään, olikin jo kääntymässä kohti vasenta. Olisi pitänyt luottaa, mutta en ehtinyt:) Pysähtyi ja kun käskin hakemaan, pyörähti vielä ja haki vasemman. Tosi kovaa tuli sivulle eikä ollut moksiskaan. Vitsi kun se tuntuu nopealta ja itse hitaalta. 

Metalli - 10


Tunnari - 10

- Nyt varoitin jo etukäteen olemaan nätisti. Lähti tosi kovaa eikä aloittanut laidasta. Hyvin ja nopeasti haisteli ja nappasi heti oman. Hyvin sivulle, mutta pyöräytti kapulaa ainakin kerran. 

Kauko - 9

- Aika lailla samanlainen kuin lauantaina. 

Pisteitä tuli 297,5 p - oli aika paljon extraa, mutta tyytyväinen olin koiran tekemiseen jälleen. Sen kanssa on tosi rentoa kisata, kun ei ole mitään paineita. Se on sellainen reipas pikku-orava:))Oheinen video on tosi huonolaatuinen, on kuvattu kahden puhelimen kameralla... 


Joimme meillä ykköskahvit ja laiskottelimme loppupäivän. Tänä iltana ei tähtiä pilvien takia katsella, mutta pari edellistä myöhäisiltaa tuli löhöttyä terassilla tähtiä tiiraten yöhön asti. Tai oikeastaan tekokuita, mitkä näkyvät tosi hyvin. Ne kulkevat hurjan nopeasti. Yhteensä nähtiin varmaan kymmenkunta, joten kyllä avaruudessa tosi paljon niitä on. Täältä näkee, miltä tähtikartta näyttää kunakin päivänä tietyssä paikassa:  
Tähtikartta Aika hienoa! 

8 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Onnea Oili ja Zip <3

Nova treenaa kirjoitti...

Zip on niin paras bordercollie! Onnea!

Hanna kirjoitti...

Onnea ykköstuloksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea!!!

t. Mari & tytöt

Jessica kirjoitti...

Onnea Oili ja Zip :)

H-S kirjoitti...

Onnittelut ykkösestä!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Kiva kun on paljon videoita katsottavana (pitää vielä löytää aika niiden katsomiseen, mutta kyllä se jossain vaiheessa löytyy :)).

t. Ansu & kelpiet

Hanna kirjoitti...

Hurjan paljon onnea Oili ja Zip!!