4.9.2011

Zipulle piirinmestaruus
Meidän pienestä hipsuvarpaastamme tuli tänä viikonloppuna piirinmestari ja lisäksi "FIN & S TVA" - lainausmerkeissä siksi, että näyttelytulos puuttuu.

Viime viikolla Zip pääsi agilityyn kahtena päivänä, keskiviikkkona ja perjantaina. Ke oli BAT:n viikkotreenit, jotka veti Liuhdon Timon ja pe oli huippukimppatreenit Tuijan hallilla Espoossa. Pete oli ihan ekstaasissa treenien jälkeen, tosi kiva!

Torstaina tehtiin Arjan, Elinan ja Reijan kanssa treenit Kukonkoivussa, olin Elinan parina. Ohjatussa tuli ongelmia, sillä Zip haki aina keskimmäistä ja kun käskin "stop", pysähtyi kyllä mutta lähti samantien toiseen suuntaan. Piti melkein hermostua siihen, ettei malttanut odottaa käskyjä. No, aamulla piti mennä ottamaan Peten kanssa korjaussarja ja se auttoikin. Zipua ei haitannut, se mennä porhaltaa aina täysillä. Jotenkin kuitenkin tuntui, että ihan säkällä mennään - ja aika pitkälti se on tottakin. Mistään kovin vaikeasta koira ei vielä selviä. 

Piirinmestaruuskilpailu


Piirinmestaruuskisa pidettiin Hollolan Kukonkoivun urheilukentällä ja HOT oli järjestävä seura. Kehiä oli kaksi. AVOn ja EVL:n tuomaroi Riitta Räsänen ja liikkurina oli Megin lapsi Fruudin omistaja Marjo. Kiva oli muuten nähdä Fruudiakin! AVOssa ja VOIssa tuomaroi Taru Torpstöm. EVL:ssa oli mukana 10 koiraa, joista lähes kaikki kilpailivat mestaruudesta. HOTilta olivat mukana Marko ja Flu, Arja ja Zac, Vuokko ja Sigma, Reija ja Kamu, Aija ja Gini, Marko ja Eevi sekä Nina ja Helmi. Meidän lisäksemme oli vain pari koirakkoa muista seuroista. Vähän jänskätti, kun ajattelin, että koira saattaa olla väsynyt myöhäisillan agilitysta - mutta ei se ollut tai ainakaan ei tunnustanut. 


Liikejärjestys oli sekoitettu ja luokka tehtiin kahdessa erässä. 


Ensimmäinen osioPaikalla istuminen - 10
Paikallamakuu - 10

Ruutu - 10

- Hyvin merkille, ruutuun tosi kovaa eikä hitto yhtään hiljentänyt. Huusin Stop ja jarrutti niin, että hiekka lensi. Käskin maahan ja olin sitten ihan varma, että on ulkona. Mutta ei ollut! Loppuosa tosi hyvä, pientä levottomuutta oli ruudussa. Hiki päässä siis aloitettiin kisa. 

Ohjattu - 10

- Hyvä merkki, tosin pysäytin liian aikaisin ja jäi ihan vinoon. Lähti mielestäni kohti ruutua, mutta koska olen niin hidas, en ehtinyt kiljua mitään, kun koira jo korjasikin kohti kapulaa hurjaa vauhtia. Otti vähän epäsiististi, mutta palautti kovaa. Taakse vino pa. Ei siis kympin arvoinen liike. 

Seuruu - 9

- Tämä tuntuu aina vähän vaikealta. Sivuttais- ja paikalla-askelissa touhusi omiaan. Kontaktikin vähän petti aika ajoin. Tyytyväinen olen silti.

Kauko - 9

- Seiso - maahan tuli vähän eteen, samoin seiso - istu. 

Toinen osio

Tunnari - 9
- Valmistelin hyvin eli uhkailin olemaan kunnolla:) Ja oli. Siististi kapuloille ja nenä oli heti auki. Nosti heti oman ja toi hyvin sivulle. Vähän pyöritti. Ihan älyttömän hyvä hosu-Ziipun tekemäksi!

Zeta - 10

- Järkkä oli istu, maahan, seiso. Tein pienen hidastuksen istumisessa, mutta tuomari ei tätä huomannut. Lisäksi kävelin toisen linjan miten sattui, mutta korjasin äkkiä. Hitsin hyvä oli tämä. 

Luoksetulo - 10

- Tämä oli mielestäni ihan tosi, tosi hyvä. Hyvä vauhti, hyvä stop ja maahan ja kuunteli hyvin. Tuomari kävi vielä ihmettelemässä jarrutusjälkiä:) Olin ekstaasissa. Joskus olen unelmoinut kympin luoksetulosta... 

Metalli - 9,5

- Heitin ihan vinoon, mutta ei haitannut. Hienosti haki takaa, otti siististi ja palautti nätisti. Oli aavistuksen verran vino taakse perusasennossa. 
Pisteitä saimme peräti 308,50 ja sillä saimme mestaruuden. Kokonaisuudessaan tulostaso oli tosi hyvä. Toinen oli tolleri Kamu ja Reija, kolmas samalla pistemäärällä Zac ja Arja, neljäs Flu ja Marko ja viides Eevi ja Marko, joilla heilläkin oli juhlapäivä, sillä Eevi valioitui. Onneksi olkoon kaikille! Ja kiitos ihan supermukavasta päivästä hottilaisille! 
Huomenna tai ylihuomenna lisää juttua sunnuntain kisasta...

8 kommenttia:

Hetan ja Hiskin huseeraukset kirjoitti...

Paljon onnea piirinmestaruudesta ja hienosta tuloksesta!
Kerrotko myös Aijalle terveisiä ja onnitteluja, kun näet: upea tulos heilläkin!
t.
Kaarina ja Hiski

Riikka R. kirjoitti...

Teillähän on kauhea vauhti ollu päällä pikku-oravan kanssa -hurjasti onnea ykkösistä&valionarvosta!!! Ootte työ päteviä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea!!!

t. Mari & tytöt

Katri kirjoitti...

Suurensuuret onnittelut Paska-areenan Paronittarelta :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ihana Zipu!! Ja Oilikin olit pätevä :) Hienolta näytti!

-Maarit

Anonyymi kirjoitti...

Isot Onnittelut! Hyvä viikonloppu teillä!

T. Katja & Zen

Satu kirjoitti...

Onnittelut vielä Piirinmestaruudesta ja valioitumisesta:)
Sitten kun vielä laittaisit tuon viideon pois yksityinen tilasta, niin pääsisi ihastelemaan suoritusta;)

PiaP kirjoitti...

Te olette niiiiiin taitavia :-). Hienoa hienoa! Ja paljon onnea vielä kerran.

Pia

Ps. laita tosiaan tuo video julkiseksi, olisi kiva katsoa.