3.10.2011

Malta malta Hiipulainen!

-

Koska kisassa Zip hätäili ja teki jo taas ennen kuin sain suuni auki, tein eilen kuuntelutreeniä HOT:n vuorolla Hollolan kentällä. Lähtiessäni kotoa vähän sataa tihuutti, mutta lenkeillä ja treeneissä ei enää vettä tullut. 

Zip teki ensin hönkäilyn kestävyyttä sivulla mm noudoissa. Minulla on jokin hönkäilyongelma, joten sitten tehtiin hönkäilyjä omaksi ja Zipun kiusaksi. Mokasi muutaman kerran, mutta sitten malttoi. Tosin sitten ei esim lähtenyt merkille, jos en hönkäissyt:) Nyt pitää alkaa vetää henkeä valmiiksi ennen käskyn antoa, jottei tarvitse sitten vetäistä ilmaa nopeasti. Pyörryn varmaan, kun pidättelen henkeä ja kiekaisen käskyn... :)


Ruudun
tein Arjan käskyttämänä. Zip pysyi hyvin ruudussa, vaikka Mari häiriköi mm huutamalla "tule", kun Arja oli sanonut "käsky" siinä loppuosassa. Hieno merkki. Ruudussa oli markkeri.


Tein vielä kapulan nostoja takaa aika lähellä. Mitä enemmän matkaa, sen vaikeampi tietty on tehdä oikein. Mutta ihan ok teki pari kertaa. 


Lopuksi tein vielä kuuntelutreenin. Ensin merkille, sitten hyppy (oli tosi vaikea, vaikka yritin auttaa paljon kropalla), siitä ruudun takana olevalle ohjatun kapulalle (piti peruuttaa koira sen viereen, ennen kuin bongasi - yritti ratkaista asiaa juoksemalla vain ruutuun), kapulan kanssa ruutuun, missä irti ja m-i-m. Palkkasin. Vielä toinen setti kauimmaiselle merkille, sieltä uudelleen ohjatun kapulalle, hyppy ja palkka. 

Eka setti oli aika vaikea ja Zipulta pääsi pari kertaa turhautumisvinkuna. Mutta rauhoittui selvästi, kun sain sen pysähtymään ja kuuntelemaan ja pääsin kehumaan. Sille on vaikeaa pysähtyä kuuntelemaan ja rauhoittumaan, koska haluaa vain jatkaa yrittämistä. Olin itse tosi tosi rauhallinen ja kehuin kovasti malttamisesta. Toinen setti oli paljon parempi. Yleensäkin on näissä edistynyt hyvin ja nämä treenit tekevät koiralle niin hyvää. Hyvä Zip!

Lopuksi vielä lenkki Elinan ja Novan sekä Tiinan ja Dotin kanssa. Oli tosi lämmintä, mutta kovin pimeää jo kovin aikaisin. Meg käveli tämän lenkin remmissä, mutta alkuverkan sai juosta vapaana rauhallista ravia. Aika hyvin uskoo, kun kieltää sitä riekkumasta. 


Ei kommentteja: