4.10.2011

Zip hyppykoulussa

-
Tänään tiistaina Zip pääsi hyppykouluun Vapulle. Tämä oli eka harjoituskerta ja pari tulee vielä lisää kuukauden välein. Välissä tehdään kotiläksyjä ja koetetaan tajuta siitä jotain:) No, Pete jo on vähän kärryillä.

Vapun mielestä Zip on niin hyväkroppainen, että sille on ihan sama, miten se ylittää esteet. Se ei siis joudu miettimään yhtään, vaan se voi rojauttaa menemään miten vain. Sen suurin juttu on kuitenkin - yllätys yllätys - hätäisyys. Sillä on niin hitsin kiire joka paikkaan, ettei se juuri ehdi miettiä. Itse asiassa sen hyppytekniikka on ihan jees eli hyppää oikeasta paikasta jne, mutta maltti puuttuu aika lailla kokonaan. 


Tänään Zip teki jumppasarjaa 4 ja 8 esteellä, käännössarjaa, vinottaisia hyppyjä ja yksittäistä estettä. Kaiken kaikkiaan Zip selvisi hyvin, osin jopa loistavasti. Palkkana käytettiin lelua edessä. Jatkossa lelu on vaikka ämpärin alla, ettei se ole liian kiinnostava. Zip kun tahtoo tehdä tappohypyn leluun... 


Kotiläksyinä tehdään muutaman kerran viikossa yksittäistä hyppyä vaihtelevilla korkeuksilla sekä 4 esteen jumppasarjaa 5-6 jalan välein vaihdellen, okseri viimeisenä toisinaan. Jumppasarjassa voi olla myös ristikkohyppyjä. Yksittäishypyillä siirtää painon parhaiten taakse, joten sitä pitää tehdä ennen normitreenejä. Normitreenit tehdään edelleen matalilla hypyillä. 


Ainakin nyt tehdään paljon töitä tämän eteen - katsotaan sitten joulukuussa, mikä on ollut tulos. Hienoa, kun saadaan asiantuntevaa jeesiä ja itsekin opitaan aika lailla tästäkin asiasta. 

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Hienoa, että jaksatte panostaa tuohon hyppytekniikkaan! Tino on myös harjoitellut niitä melko ahkerasti ja nyt käynyt Vapun tunneilla parin kuukauden välein.