30.11.2011

Tää on mennyt ihan työksi

-
Maanantai

Aamulla harjoiteltiin jälleen ohjattua ja tunnaria Peten avustuksella kotipihassa. Nyt kykenee jo tosi hyvin menemään merkin taakse, vaikka Pete vie kapulat ulos. Lisäksi Pete on hidastellut ja koira on joutunut odottamaan, mutta silti on juossut innokkaasti merkille. Tunnarit ovat olleet myös hyviä ja koira on laukannut takaisin, ainakin alkumatkan. Teimme myös merkki/tunnari-erottelua niin, että Pete vei tunnarikapulat paikalleen noin kaksi metriä merkin taakse. En lähettänytkään etsimään, vaan käskin merkille. Tämä oli hyvä, mistä iso palkka. Sitten lähetin etsimään ja se oli vaikeaa. Aina tarjosi ensin merkkiä. Vasta uudella kehotuksella jatkoi tunnariin, minkä teki sitten hyvin. Ehkä kolmannella yrittämällä meni suoraan tunnariin.

Illalla olimme Pennalassa, Pete oli liikkurina. Aloitin kisanomaisesti ohjatulla. Merkki oli tosi, tosi hyvä, mistä iso palkka.
Ruudussa tahtoo nyt jäädä liian etureunaan, vaikka olen koko ajan palkannut ruutuun. Sen asian kanssa piti vähän keskustella.
Teimme myös luoksetuloa sekä läpi että jäävillä. Oli aika hyvä. Tunnarikin oli ok. Seuruussa jouduin vähän irrottamaan, kun vähän töni. Nostelin jalkaani ja käskin pois. Ymmärtää kyllä, mutta ei oikein välitä. Seuraavalla kerralla painaa taas.
Lopuksi tehtiin vielä kuuntelujuttuja. Merkkiä niin, että Pete heitti kapulaa yms. Viimeinen juttu oli vaikea. Kapula oli ihan merkissä kiinni. Tein balanssiharjoitusta, missä koira asettuu aina vastapäätä minua, kun kierrän merkkiä. Meg ei kyennyt menemään kapulan päälle seisomaan, ei millään. Eikä edes ihan sen viereen. Ihan kuin kapula kävisi sen kimppuunJ Yritti monta kertaa napata sen. Lopulta sain sen jotenkin oikeaan kohtaan. Oli ihan vaikea olla nauramatta, kun se yritti keksiä vaikka mitä sijaistoimintoja. Pete ainakin purskahteli nauruun.
Näitä kuuntelujuttuja alan tehdä enemmän Meginkin kanssa, pitää homman mielenkiintoisena.

Tiistai

Aamulla taas ohjattua ja tunnaria. Nyt jo paremmin erotti merkin ja etsimisen. Ei tainnut tehdä yhtään mokaan. Lopuksi vielä kierrättämällä stoppeja ja maahanmenoja. Olivat ok. 


Il
lalla ajelin treenimään Söderkullaan halliin Christan, Jessican, Marin, Sirken ja Tesun kanssa. Teimme kisanomaisen Messari-tyyliin.

Ekaan kehään mennessä en ehtinyt Megiä juuri nostaa enkä muutakaan. Ohjattu kuitenkin onnistui hyvin. Merkki ei ollut supernopea, mutta koira selvästi pohti ja meni ihan suoraan. Tosi hyvä. Siitä palkkasin erikseen. Haku oli oikein hyvä, nätti nosto ja siististi ja suoraan sivulle.
Ruudun merkkiä en hyväksynyt. Oli periaatteessa ihan hyvä, mutta haluan sen nyt treeneissä ihan suoraan. Teimme uudestaan ja annoin tuplakäskyn lähellä merkkiä. Ruudussa jäi hieman eteen ja oli jo pakko pysäyttää, koska olisi jäänyt siihen joka tapauksessa. Hyvin alas ja hyvin sivulle, ei pomppinut.
Kaukoissa sen sijaan lintsasi ihan kunnolla kuulemma sekä m-i että s-m. Tuon jälkimmäisen huomasin itsekin. Selvästi ei ollut ihan vireessä kehään, vaan oli välinpitämätön eikä skarppi. Silti teki hyvin ohjatun ja ruudun, mistä on oltava tyytyväinen. Mutta kisassa on pakko vähän viritellä enemmän, jotta nousee paremmin työvireeseen. PM-kisoissa sai huippupisteet kaukosta ja oli siellä tosi hyvä. Tein lopuksi vielä kaukot ja nyt oli tarkka.

Paikallamakuu ja -istuminen olivat hyvät, mutta paikallamakuussa nousi ylös viereisen Sirken käskystä. Uusittuna ok.
Metalli oli hyvä, tämä entinen inhokkiliike. Luoksetulossa meni stopin maahan. Sama uusittuna. Kolmannessa yrityksessä käytin käsiä apuna ja sen jälkeen muisti. Tein vielä lopuksi ja silloin oli ok. Luulen, että oli vain yksittäinen virhe.
Zetassa oli järkkä seisominen - ohi - istu. Teki hurjan hyvin, myös istuminen oli tosi tosi nopea. Luulen, että yritti nyt enemmän tuon luoksetulon mokan jälkeen.
Seuruussa painoi, yritin irrottaa, mutta huonolla tuloksella. Sirke kommentoi, että oli näyttänyt ihan hyvältä eli ei näkynyt ulospäin. Sen sijaan pari perusasentoa oli vino ulospäin ja kun olin korjannut (pari tarkistin), oli korjannut liikaa sisään.
Tunnarin Sirke teki n 12 metrin päähän. Laukalla kapuloille, hyvin haisteli, otti omansa ja tuli ripeällä ravilla takaisin. Hyvä että oli siisti, mutta olisi saanut laukata. Yritti ehkä olla tosi tarkka.

Olipa hyvä, että pääsin tekemään kisanomaisen tähän kohtaan, kun en päässyt kisaamaan mihinkään. Ehdin vielä kerrata paria juttua. Hyvä asia oli, että ohjattu ja tunnari olivat nyt hyvät. Kaamea keli oli ajaa ja olin aika poikki, kun pääsin kotiin. Kiitos kaikille kivasta treenistä! 

Keskiviikko

Tänä aamuna teimme taas ohjattua ja tunnaria pihalla, nyt vain vähän. Oli tosi hyvä molemmissa. Ekaa merkkiä en palkannut, kun ei ollut ihan suora. Toistettuna asenne oli parempi ja oikein pyörähti vauhdilla merkille, mistä iso palkka. Lisäksi teimme luoksetuloa sekä kierrolla että suorana. Oli tosi tarkka ja teki kaikki nopeasti ja oikein. Huh, helpotti, kun ei mennyt maahan. Se oli joskus kauan sitten iso ongelma.
Lopuksi vielä kaukoja, joissa taas yritti lintsata, etenkin s-m. Teki hyvin lopuksi. Kummasti se osaa, kun olen lähempänäJ

Illalla menen vielä Pennalaan ja sitten se ehkä on siinä... Tai sitten ei. 

Ei kommentteja: