19.11.2011

Treeniä ja kylpemistä

-
Olen tosi vetreä nyt, oltuani Tallinnassa jo pari päivää kylpylässä naisporukalla. Kaiken venyttelyn, polskimisen, hieronnan ja syömisen välillä ehdin nyt koneelle. Huoneessa on tosi huono yhteys, joten kökötän tässä alakerrassa ja yritän olla huomaamatta kiukustuneita vilkuiluja tähän suuntaan. Vetristely jatkuu vielä tämän ja huomisen, sOitten palataan arkeen. Ihana oli äsken istua jossain katajasaunassa uimisen lomassa mummojen ympäröimänä. Kerran Lahdessa uimahallissa olin menossa saunaan, joka olikin ihan täynnä. Käännyin pois, mutta siellä oleva inkerinsuomalainen mummolauma huusi minut takaisin ja istutti yläritsille heidän väliinsä. En tiedä miksi, mutta minua alkoi nukuttaa, kun venäjänkieli oikein ympäröi minut. Oli ihan mahtavan rentoa:) 


Meg


PM-kisojen jälkeen aloitin heti tokotreenit: ohjatun merkkiä, suuntia, tunnaria ja vähän luoksetuloakin. Ongelmia on selvästi merkillä, jos kapulat on viety tai ne on heitetty ympärille. Christa oli pitämässä koulutusta HOTille 11.11. ja siellä Meg oli suurissa vaikeuksissa merkin kanssa. Merkin ympärille ripoteltiin nameja kapuloiden lisäksi. Meg meni aina seisomaan kapulan taakse ja se piti ihan viedä merkin taakse pannasta. Oli yllättävän vaikeaa - näköjään se jää niin jumiin kapuloihin enkä ole sitä tajunnut noin hankalaksi. Saas nähdä, meneekö kisoissa suoraan merkin taakse vai jääkö vajaaksi ja juokseeko vai käveleekö merkille. Vajaita en ole hyväksynyt, mutta kisassa en paljon pysty. 
Myös tunnarissa on pulmia. Ei ole kyllä tainnut tuoda kertaakaan väärää, mutta saattaa napsia viereistä, mennä oman yli, ottaa oman ja pudottaa ja tutkia lisää muita jne. Huh huh. Jos tekee oikein, olen hiljaa ja palkkaan tosi paljon. Jos tekee jotain tyhmää, tulen pois kisamaisesta asennosta ja torun. Tuntuu, ettei tämä etene mihinkään, joten paljon on tehtävä vielä töitä.

Kokonaisuuksia on tehnyt hyvin sekä Christan treeneissä että Ansun kanssa kerran sirkuskentällä Vantaalla. Luoksetulo on meillä se ikuisuusprojekti, kun en pysty tekemään sitä aina kokonaisuutena. Alkaa vauhti kärsiä ja samoin stopit, joten teen nyt paloissa mahd paljon. 

Arjan ja Elinan kanssa on myös treenattu ja Pete on ollut myös paljon apuna. Kyllä se tästä. Kiitos kaikille tsemppauksesta!! 

Meg on päässyt myös agilityn makuun, sillä Pete aloitti treenaamisen sen kanssa heti Tanskasta palattuamme. Tänään on ekat kisat yli kolmeen kuukauteen Kotkassa. Viime lauantaina oli porukkatreenit Korkeavireellä, keskiviikkona BAT:n treenit ja torstaina Pete, Satu ja Katja olivat Turussa treeneissä. Pete oli tosi tyytyväinen molempiin koiriin. Meg on kyllä mennyt tosi hyvin ja on ollut ihan innoissaan ja hyvässä kunnossa ilman ontumisia. Ihana nähdä sen juoksevan ja olevan kuten ennenkin. Zip

Ziipu kävi taas Vapulla hyppykoulussa ja sai sieltä hyvät arvosanat. Siinä on kuulemma mahtava yhdistelmä vauhtia ja ajattelukykyä. Vaikka se menee täysillä, se kykenee myös funtsaamaan jossain välissä. Vapun palautteen mukaan sillä on hieno hyppytekniikka ja fysiikka. Edelleen sitä pitää saada ajattelemaan enemmän eteen ja siinä on työtä. Ongelmat tulevat sen ylenpalttisesta ohjaajariippuvuudesta. Nyt kuitenkin Pete on jo pystynyt itsekin liikkumaan ja koira edelleen ajattelee eteen. Matkaa on vielä paljon, mutta ainakin edistystä tapahtuu kovasti. Hyvä, kun Pete on päässyt treenaamaan. Kisalupaa Vappu ei vielä antanut.


Tokoa
ei ole kovin paljon tehty. Kuuntelutreeniä merkki/kapula/ruutu/kauko yms on tehty ja niissä on edistyttykin. Ääntä ei tule, kun koira joutuu miettimään tekemisiään ja liikkeiden odotusarvo ei pääse niin suureksi. 

Nyt lähden hierontaan. Toivottavasti siellä on joku, joka osaa hieroa hyvin eikä vain lääpi... 

Ei kommentteja: