29.1.2012

Pakkaset alkoivat, treenit jatkuivat Korkeavireellä ja Virenojalla

-
La-aamu harjulla klo 8 aikaan


Perjantai

Viikonloppu alkoi HOT:n kisanomaisilla Korkeavireellä. Teimme samalla, hyväksi todetulla systeemillä kuin ennenkin eli teimme suoritusjärkän liikkureineen valmiiksi etukäteen. Kukin teki neljä liikkurin valitsemaa liikettä kisanomaisesti. Paikalla oli kymmenkunta koirakkoa. Marko O liikkuroi meitä ja oli valinnut meille ruudun, luoksetulon, ohjatun ja kaukon.

Meg

 1. Ruudun merkki oli oikein hyvä, samoin ruutu. Ruudussa olikin markkeri, joka oli unohtunut sinne joltakin, mutta toisaalta se oli vain hyvä juttu. Väänsimme sitä sen verran torstaina, että oli kiva saada onnistuminen, vaikkakin markkerin avulla. Tein toisessa, vapaassa osiossa, ruudun vielä pari kertaa ilman markkeria, eikä siinä ollut mitään ongelmia. Hyvä! Muiden kirjoittamissa kommenteissa todettiin, että koira lähtee hönkäisystäni. Pah, tätä pitää oikeasti nyt harjoitella heti seuraavassa treenissä.
 2. Luoksetulossa välit olivat hyvät, mutta kommenttien mukaan jäävät kyllä valuivat. Olin itse kuitenkin tyytyväinen, sillä tuo luoksetulo on harvoin ollut mikään todella hyvä. Pitää kuitenkin tehdä jotain tälle.
 3. Ohjatun merkki oli ihan super, mutta taas oli lähtenyt hönkäisystä. Haku oli myös todella hyvä ja sivulletulo siisti muuten, mutta istui vähän vinoon - korjasin. Mutta ei liikutellut eikä kaarrellut.
 4. Kaukoissa teki tosi hyvin eikä kuunnellut taakse, vaikka muut istuivat takana. Hyvä.
Olin todella mielissäni Megin asenteesta jälleen. Se sai ison loppupalkan ja paljon kehuja. Ja  ihan syystä, sillä se oli hyvä ja asenne kohdallaan.

Zip


 1. Toisessa osiossa treenasimme kaikki kentällä. Zip pääsi tekemään tunnarin Pian liikkuroimana. Kapuloita oli kymmenen rivissä, välit olivat reilut. Häiriötä oli aika paljon, kun muut juoksivat ihan vierestä. Siististi kapuloille, mutta sitten eteni hurjaa vauhtia riviä pitkin. Meni ensin oman ohi, mutta takaisintullessa nappasi sen ja palautti siististi.
 2. Ruudun paikka on ihan hukassa ja tein paljon toistoja näyttämällä paikkaa. Meni paremmin, kun pyysin Aijaa taputtamaan paikkaa. Pitää miettiä, mitä teen tälle.


Oli tosi kiva treeni ja mukava tunnelma. Teimme loppulenkin Elinan ja Vuokon kanssa, minkä jälkeen oli mahtava mennä saunaan.
La-aamu klo 8.30 maissa

Lauantai

Meillä oli vähän raskas päivä, sillä olimme serkkuni hautajaisissa. Koirat saivat vapaapäivän. Tein aamulla ensin lenkin harjulla ja iltapäivällä vielä toisen, lähes puolentoista tunnin kierroksen harjulla. Keli oli mahtava. Aurinko paistoi ja pakkasta oli vähän reilut kymmenen astetta. Kiva ottaa rauhassa kuvia ja nautiskella näköaloista. Ja miettiä sitä, että kannattaa vaan nauttia joka hetkestä. 


La-ip  noin klo 16, aurinko alkaa laskea
Sunnuntai


Olimme sopineet treenit Virenojan maneesiin päivällä Ansun, Elinan, Lauran ja Tesun kanssa. Pakkasta oli noin 16 astetta, mutta maneesissa oli ihan ok. Teimme kaikki kisanomaisen. 

Tein Megin kanssa kaikki putkeen. Laura liikkuroi.  Jätin taas loppupalkan katsomoon. Heti maneesiin tultuaan maisteli kakkakikkareita, mistä kielsin. Oli jotenkin tosi rehvakas, sillä pari kertaa myös yritti näpsiä ja varastaa palkkaa taskustani. Arvasin, että ongelmia saattaa tulla.  Meg

 • Ruudun merkki oli oikein hyvä, samoin ruudussa meni ihan taakse ja jäi hyvin seisomaan. Kävelin loppuosan niin, että koira seisoi. Annoin tuplakäskyn sivulle, koska yleensä pomppaa ohi. Nyt oli hyvä! Ai niin, itsekin olin hönkäilemättä. 
 • Seuruu oli aika mukavan tuntuista. Yhdessä kohdassa vilkuili, mistä huomautin ja yhdessä pa:ssa oli vino, minkä joutui korjaamaan. 
 • Kaukot järkässä s-i-m-i-s-m. Nousi ekalla istumaan eli siihen tuplakäsky. Kuunteli taas taakse, mrrr. Vasta ekan maahanmenon jälkeen alkoi keskittyä minuun. Loppu ok, maahan hyvin taaksepäin. 
 • Tunnarin haisteli siististi ja toi purematta. Lähti laukalla, vaihtoi raville puolivälissä. Oli aika varovainen tuon kaukon jälkeen, koska tiesi, etten ollut tyytyväinen. 
 • Ohjatussa lähti kovaa merkille, mutta jäi kriteeriini nähden liian vinoon. Korjautin kaksoiskäskyllä ja otin uudelleen alusta. Näköjään tämä asia ei vielä ole mennyt koiralle perille, vaan vielä on neuvoteltava, sillä koira lähti huonolla asenteella ja jäi ihan vinoon:( Kävin siirtämässä sen oikeaan paikkaan, mikä on Megistä tosi ällöttävää. Yritin olla sitten tosi avoin ja lähetin uudelleen. Nyt merkki oli todella hyvä sekä vauhdiltaan että paikaltaan ja koira sai hakea kapulan. Toi sen liikuttelematta, autoin vielä ylimääräisellä sivu-käskyllä. Ehkä se joskus huomaa, että lintsaaminen ja pullikointi ei ole enää vaihtoehto. 
 • Luoksetulo oli hyvä muuten jäävineen, mutta lähti ennakoimaan maasta sivulle. Pysäytin ja pakitin, käskin maahan ja nyt malttoi odottaa. 
 • Zeta oli ok, olin tyytyväinen. Ei haistellut tms.
 • Metallissa ennakoi, oli nostanut pyllyä vaivihkaa. En huomannut, vaan päästin hakemaan. Sivulla istui tosi, tosi hitaasti. 
Zip

 • Aloitimme seuruulla, mitä Elina ja Tesu katsoivat. Tesun mukaan Zip on parantanut paljon sitten viime näkemän. Se ei ollut ihan niin hyvä kuin yleensä nyt on ollut. Sillä oli pientä vilkuilua ja vetäytymistä, mutta muuten ihan ok. 
 • Ruudun merkki oli hyvä, mutta sitten se ei tiennyt jotenkin, kumpaan suuntaan piti lähteä, oli epätietoinen ja siltä pääsi kunnon haukahdus. Toruin ja ajoin sen pois vähäksi aikaa. Teimme uudelleen ja nyt oli hiljaa, mistä sai palkkaa. Uusittiin toisesta suunnasta. Pääsi merkille, kun istui ryhdikkäänä ja rauhassa. Ruutuun hyvin ja hiljaa. Hyvä! 
 • Uhmasin kohtaloa ja teimme vielä ohjatun. Pääsi merkille, kun oli rauhassa. Kävelin sen ympäri myös, kun istui paikallaan. Hyvä merkki, mutta ääni tuli vasemmalle kapulalle, sellainen ällövikinä. Otin pois ja toruin. Teimme uudelleen ja taas oli ihan hiljaa. Tajuaa siis, mistä toruttiin. Tätä pitää pohtia. 
Zip on muutenkin jäänyt aika vähälle ja huonolle treenille Megin takia. Sitä ei saisi tuoda suoraan tekemään (toki pieni jaloittelu alla), koska se patoaa varmaan jo autossa. Ihan voi katsoa peiliin. Jatkossa olen parempi! :)

Kävimme vielä Elinan kanssa kahvilla Orimattilassa. Kiitos kaikille kivasta treeniseurasta ja kaikesta avusta! 


Pete kävi uimassa 1300, kuulemma meni vähän laiskotellen - aikaakin meni lähes puoli tuntia. Itse olisin vieläkin altaassa... 


Kuutamo Tarolanniityllä

Aurinko on jo laskenut, vain ääriviivat
enää näkyvät koirista

Päivä on pidentynyt jo tosi paljon, joten kevättä kohti vaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos seurasta tänään! Ihana tunnelma kuvissa, varsinkin tossa viimeisessä kuvassa.

Tesu

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos seurasta! Otetaan joku päivä uusiksi. :)

Pahoittelut serkkusi puolesta. Totta, että pitäisi osata nauttia joka hetkestä. Kivoja kuvia.

t. Ansu ja kelpiet