30.1.2012

Pakkastreeniä

-
Kävimme tänään treenaamassa Hollolassa pakkasesta huolimatta Elinan kanssa. Kun kurvasin pihaan, näytti auton mittari 17,5 astetta. Ulkona tuntui aika kylmältä, mutta hallissa oli ihan ok eivätkä koirat palelleet pätkääkään. Meg on nykyään tosi kylmänarka tassuistaan. Se tarvitsee tossut.

Meg

Meg sai ensin lämmitellä juioksemalla pallonsa kanssa. Tein tänään normitreenit ja palkkasin namilla aina, kun oli hyvä.

  • Teimme ensin seuruuta. Teki tosi hyvin sekä peruutukset että käännökset.
  • Jäävät sujuivat myös hyvin; teki tosi nopeat istumiset, käskytin aika hiljaisella äänellä. Malttoi myös odottaa.
  • Ruudun merkki oli erinomainen, tästä palkka. Ruutu myös oli hyvä, mutta korjautin kuitenkin ihan kiinni takalaitaan. Otin pois palkatta ja lähetin uudelleen merkille ja siitä ruutuun. Nyt oli aivan loistava paikka. Jätin seisomaan ja tein lopun. Kävin palkkaamassa odottamisesta. Toisella kerralla Elina ei käskyttänyt ja kutsuin sen sivulle. Ei pompannut, vaan tuli siististi. Tästä iso palkka.
  • Kaukoissa sain koiran hämmästymään, kun hyppelin. Tuijotti ihan ällistyneen näköisenä. Eka piti nousta seisomaan maasta, mutta teki taas istumisen. Oli kyllä todella kiinnostuneen näköinen:) Toisen sarjan teki hienosti, vaikka hypin ja loikin ja huutelin vain käskyjä. Ainakin kuunteli!
  • Ohjatun merkki oli myös todella hieno, palkka tästä. Samoin oli vasemmalta haku. Tein vielä oikeankin. Taas merkki erinomainen, mutta kun ei nähnyt oikeaa kapulaa, meni keskelle ja nappasi sen. Voivottelin kovasti, uusittiin. Nyt oikein hyvä! Kun meni keskelle, olin liian hidas sanomaan mitään. Luulen, että olisin saanut hyvin korjattua.
Zip

Zip sai myös rallatella pallon kanssa, jotta vähän lämpeni ja sai purettua energiaansa.

  • Aloitimme seuruulla, mikä ei ollut ihan parasta mahdollista, mutta kelvollista. Ilme oli vähän levoton.
  • Ruututreenissä odotin taas, että koira oli siististi, ennen kuin pääsi merkille. Pari ekaa kertaa pinkaisi merkin kautta suoraan kohti ruutua! Eipä ole tuollaista ennen tehnyt. Sain sen sitten hyvin merkille, mutta ruudun sijasta kutsuinkin sivulle. Tuli oikein hyvin. Tätä tehtiin pari kertaa. Sitten lähetin ruutuun, mutta stoppasin puolivälissä. Hyvin kuunteli, mistä iso palkka. Tein tämän myös toistamiseen, samoin toimi hyvin. Olin tosi tyytyväinen, kun oli hiljaa ja kuunteli tarkasti. Hyvä!
  • Sitten teimme luoksetulon jääviä. Elina palkkasi takaa namilla. Toimi taas tosi hyvin.
Olinpa tyytyväinen molempien koirien treeniin. Meg oli tarkka ja yritteliäs ja Zip oli hiljaa, vaikka varmasti paineistui.
Kävimme lopuksivajaan puolen tunnin lenkillä Löytyn takana koirapolulla. Meg pystyi juoksemaan yllättävän hyvin. Kuutamo oli mahtava ja näkyi upeasti lumisten puiden lomasta.

Ei kommentteja: