19.2.2012

Sysmässä kisamaisesti

-

Keskiviikko

Viime keskiviikkona treenasimme Arjan ja Elinan kanssa ulkona Hollolassa Metson takana. Halusin juoksuttaa Megin kanssa luoksetuloja pidemmältä matkalta ja se ei onnistu kuin ulkona. Pakkasta oli vain pari-kolme astetta, joten senkin puolesta oli ok.

Meg

  • Ruudun merkki oli hyvä, samoin ruutu oikealle erinomainen. Ei ennakoinut. Paikasta palkka.
  • Suoran luoksetulon vauhti ei ollut kummoinen, joten siinä on selkeä treenin paikka. Tulee jotenkin matalana ja varovaisesti ja odottaa jääviä.
  • Ohjattu molempiin suuntiin sujui myös hienosti, tosi kiva. Irrotti hyvin kapulasta, kuten aina treeneissä. En saa sitä tekemään virhettä eli pitämään kiinni kapulasta, vaikka sanon "irti". Muuta ei sitten tehtykään.

Zip

  • Hiipulan kanssa tehtiin taas seuruuta, joka on ollut tosi hyvää, ainakin lyhyitä pätkiä. Tätä ei passaa laittaa tauolle, koska huononee heti.
  • Ruudun merkki oli oikein hyvä, mutta ruutu oli vaikea eikä irronnut. Piti mennä lähemmäs näyttämään, jolloin meni hyvään paikkaan kyllä.
  • Jäävät olivat ok myös.
  • Kuuntelutreenissä lähetin hakemaan kapulaa merkin läheltä ja muut käskyttivät pisteelle matkalla. Meni aina pisteelle, on se niin kohtelias tyttö. Höh.


Perjantai

Torstaisen vapaapäivän jälkeen treenasimme sitten HOT:n vuorolla Korkeavireellä. Olin Elinan, Lauran ja Vuokon kanssa samassa ryhmässä. Tein Zipun kanssa, Meg huilasi. Tai sai se vähän tehdä eli ruudun oikealle (meni jostain syystä takareunaan, mutta vasemmalle. Korjasi kyllä. Etupäässä se vain humputteli pallonsa kanssa.

Zip

  • Zipun teemana oli häiriöt. Aloitin jäävillä, joita tein ensin vapaasti Zipun juostessa ympärilläni. Muut seisoivat lähellä ja huutelivat sille myös käskyjä. Hienosti kuunteli vain minua ja teki oikein.
  • Samaa häiriötreeniä tehtiin seuruussa. Zip teki mielestäni tosi hyvin eikä välittänyt juurikaan muiden vapaa-, putkeen-, maahan- yms huuteluista. Tosi hyvä. Se kaipaa vielä vahvistusta, että tekee oikein, joten kehuin sitä pahoissa paikoissa.
  • Lopuksi tehtiin vielä merkki/kapula-treeniä. Heitin kapulan, käskin noutaa ja palkkasin hyvin. Heitin kapulan, käskin noutaa, muut käskivät merkille ja sinnehän se meni. Tää on vaikeaa.

Lauantai

Kilpailin Megin kanssa Sysmässä ja treenasin taas lähinnä omaa virettäni, mutta myös halusin nähdä, miten Meg toimii muovimatolla ja todella lämpimässä. Kisahallina oli nimittäin palloiluhalli, jonka lattia oli peitetty muovimatolla. Koirat saivat olla häkeissä pukuhuoneessa ja muutenkin kisapaikka oli todella hyvä paikka kokeilla jatkoa ajatellen. Tuomarina oli Harjulan Ossi, joka kyllä katsoi meitä todella kilttien lasien läpi. Mukana oli muitakin hottilaisia ja muita tuttuja, joten kiva päivä meillä oli. Itse en jännittänyt taaskaan yhtään, mikä oli helpottavaa. Jotenkin se auttaa, kun olen päättänyt puuttua koiran tekemisiin. 

Paikalla istuminen – 10
Tässä ei vissiin mitään ollut.

Paikallamakuu – 10
Pylly pysyi hyvin, ei mennyt lonkalle. Joku sanoi, että oli haistellut pari kertaa alussa ja siirtänyt vähän alle jääneen etujalan parempaan asentoon. Ei kiva. Mutta tyytyväinen olin, kun ei ollut kellahtanut lonkalle kuten viimeksi.

Seuraaminen - 9,5
Tähän olin tosi tyytyväinen, koska koira oli niin hyvin mukana eikä töninyt, vilkuillut yms. Tuntui helpolta.

Zeta – 9
Tämäkin tuntui kivalta, mutta istuminen oli ollut tavanomaisen nahkea.

Luoksetulo - 8,5
Koira ilmeisesti vähän suti, kun lähti liikkeelle. Tuli ekaa kertaa ikinä ravilla. Hyvä stop tietty. Lähti siitä kuitenkin laukalla, mutta nihkeili maahanmenon.

Ohjattu – 9
Hyvä merkki, en käskenyt pysähtyä, mitä Ossi ei huomannut. Hyvä haku oikealta ja hyvä palautus. Ei taaskaan laskenut irti. Otin kaksin käsin irti ja varmaan kuvitteli, että kyllä tässä varmaan taas pitämistä testataan. No, täytyy yrittää saada tätä treeneissä esille.

Ruutu – 10
Hyvä merkki, taaskaan en sanonut mitään, joten pisteet eivät ihan vastaa todellisuutta:) Loistava ruutu, ihan keskelle taakse. Ei ennakoinut alas, vaan jäi seisomaan ja siitä hyvin käskyllä alas. Tuli hyvin sivulle, mutta sitten bongasi Ossin ja jäi jälkeen, kunnes korjasi - ajatukset olivat ihan muualla. Kävi heti haistamassa Ossia liikkeen jälkeen... Hitsi, kun en tajunnut heti käskyttää sivulle.

Metalli - 9,5
Tämä oli hyvä. Laski hyvin irti, kun pidin vain yhdellä kädellä enkä alkanut vetää. Pitää kokeilla myös ohjatussa. Ei ennakoinut alussa. 

Tunnari – 10
Lähti laukalla, palasi ravilla. Otti heti omansa ja lähti tuomaan. Irrotti hyvin samalla taktiikalla. Olin tosi tyytyväinen tuohon. Tuolle ravaamiselle en tässä nyt voi mitään, mutta pääasia on, että ottaa omansa nyt heti ja lähtee tuomaan eikä mokaile kapuloilla. 

Kauko - 9,5
Oli oikein tarkkana. Järkkä oli s-i-m-i-s-m. Kaikki olivat ok, mutta s-i ei tullut eteen, vaan oli aika paikallaan. Siitä meni tarkasti taakse, joten loppupaikka oli 10 cm liian takana.

Pisteitä saimme peräti 303, mikä nyt on tietty reilusti yläkanttiin, mutta kaiken kaikkiaan olin iloinen Megin asenteesta. Molemmat merkit olivat suoria, samoin ruutu oli hieno. Luoksetulon ravaaminen alussa saattoi johtua pohjasta. Ohjatussa ei irrottanut, mutta toivon, että korjaantuu kyllä. Ossin katsominen ruudun paluussa oli moka koiralta, samoin alun haistelu makuussa. Kokonaisuuteen olin kuitenkin tyytyväinen ja se on nyt pääasia. Jotenkin on sellainen hallinnan tunne noista mokista huolimatta - että koira kuitenkin kuuntelee.

Kävelimme vielä lenkin porukalla, minkä jälkeen kävimme Hanna-Siskon ja Peten kanssa pitsalla. Viikon kuluttua on viimeinen karsintakisa. Sitä ennen en paljoa ehdi, mutta teen nyt erityisesti luoksetuloja pitkältä matkalta ulkona maasta ja seisomisesta sekä vauhtipalkkaan hyvistä jäävistä, muistutan irrotusta ja makuuta. Tiedän, ettei joukkueeseen ole enää mahiksia niiden kahden ekan kisan takia, mutta silti olisi kiva lopettaa tämänvuotiset karsinnat parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Onnea Hanna-Siskolle ja Dollylle sekä Markolle ja Eeville ykkösestä!!

Sunnuntai

Tänään menin Pennalaan lenkille lumipyryssä ja toivoin, että siellä olisivat polut jo käveltyjä. No eivät olleet:) Pete tuli myös hallille ja teki pikaiset hyppytreenit, kepit ja kontaktit molemmilla. Kivalta näytti. Sieltä Pete vielä lähti uimahallille ja ui 2,5 km. Itse kävelin vielä toisen pitkähkön lenkin loppuverkkana. Onpa ollut mukava päivä!
 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teitille! Musta kyllä Meg näytti hyvältä ja tosi kiva kun se heiluttelee noissa väleissä niin kivasti häntäänsä. Toi alusta ihan taatusti vaikuttaa siihen liikkumiseen.

t.Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ykkösestä! Onpas teillä kisaputki :). Aikas hurjan näköinen kisa-alusta. Meg osaa kyllä hyvin suhteuttaa liikkumisensa alustaan, ei liukastellut lainkaan. Nähdään sunnuntaina!

Tesu

Me kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Alusta näyttää ja kuulostaa tosiaan aika hurjalle, mutta ei ole niin paha. Mitä nyt saumakohdatkin vähän irtoilivat:)
Tarja: Meg oli tosiaan iloinen, sen kanssa on nyt kiva kisata.
Tesu: Sunnuntaihin! Minkähän takia me ollaan siellä taas? Mikseivät ne muut enää osallistu?:))