14.2.2012

Kuljetko ystävä kanssani kappaleen matkaa

-
Eilen maanantaina pidettiin myöhäisillan treenit Korkeavireellä Maaritin ja Pulmun kanssa. He olivat menossa Vantaalle ja poikkesivat matkalla treenaamaan. Olipa kiva. Petekin lähti mukaan kepon hommiin.

Meg

 • Ruudussa harjoiteltiin ennakoimattomuutta. Meni kerran halpaan merkillä, kun hönkäilin. Sitten ok. Maarit huomautti käskystäni, joka on sellainen vääpelimäinen MERK-KI. Yritän olla selkeä ja samalla vaativa ja on ehkä jo aika tarpeeton:) Hyvä huomio. En vain osannut sanoa käskyä nopeasti - ja mietin, pitäisikö vaihtaa käsky vanhaan piste-sanaan. Olisikohan se helpompi?Ruutuun menossakin ennakoi ja oli lähdössä sinne millä tahansa käskylläkin. Nopeasti kyllä huomasi, mitä tehtiin. Ruudun paikat olivat ok, tosin ekalla kerralla annoin lisäkäskyn vähän taaemmas.
 • Luoksetulossa treenasin nyt jääviä, en vauhtia.Tehtiin vähän stoppileikkiä, mikä toimii aika hyvin. Vauhtia pitää tehdä myös, joten ihan helpolla en pääse (no koska tässä nyt niin helpolla olisi päässyt...).
 • Tunnarissa tehtiin pidemmällä matkalla vain kolmella kapulalla, koska halusin koiran onnistuvan haistelussa ja tulevan nopeasti kohti, mistä saisi vauhtipalkan. Eka kerta oli ok, mutta vauhti ei ollut vielä riittävä. Tehtiin uudelleen ja nyt tuli kyllä nopeasti, mutta oli ottanut väärän, mitä en tajunnut. Maarit kyllä huusi, mutta en innoissani kuullut mitään:) Tehtiin vielä kerran ja nyt otti kyllä oman.
 • Ohjatussa teki hyvän merkin ja haun. Meinasi mennä keskelle, mutta ratkaisi asian hyvin ja lähti syvälle oikealle. Hyvä!

Zip

Annoin koiran ensin leikkiä vapaasti, sillä näyti ensin vähän jännittyneeltä.

 • Aloitimme jäävillä, joita tein sekä vapaasti että seuruussa. Teki kaikki oikein, mutta istuöminen oli ollut pari kertaa vähän tahmea sivulla.
 • Seuruun Maari kommentoi olevan parempaa kuin vimeksi nähdessämme. Se tuntuikin paikoin ihan mukavalta. Tämä on sellainen liike, mitä pitäisi tehdä koko ajan.
 • Hyppynoutoja tein vinosti ja ne sujuivat hyvin. Jos este on kovin vinossa, on koiran vaikea tulla sen kautta sivulle. Huvittavasti korjaa, kun muistuttaa eli on kyllä tosi hyvin kuulolla ja kykenee vaihtamaan tekemistään kovassakin vauhdissa.
 • Koska Zip tuntui niin hyvältä ja keskittyvältä, tein kuuntelutreeniä merkillä, kapulalla ja hypyllä. Nyt kuunteli hyvin ja vain yhden kerran ratkaisi asian juoksemalla vain merkille, vaikka käskin stopata. Muuten piti hyvin kapulaa stopeissa ja kaukoissa ym, joten olin tosi tyytyväinen.
 • Tauon jälkeen tein vielä tunnarin. Siinä oli paljon kapuloita sekaisin tosi pienin välimatkoin eikä oikea osunut millään nenään. Haisteli ja haisteli ja lähti jo pari kertaa poiskin turhautuneena. Kehuin, kun etsi hyvin. Yhden kerran otti jonkun suuhunsa, mutta pudotti pois ja jatkoi. Oikea löytyi, mistä iso palkka.

Olipa kiva treeni ja kiva oli nähdä taitavaa Pulmuakin. Tulkaa toistekin!!

-------------------------------------------------------


Tänään tiistaina sitten treenattiin tutusti Hollolassa Elinan ja Novan sekä Sadun ja Essun kanssa. Tein lähes saman ohjelman kuin eilen teemana Megin kanssa ennakoimattomuus ja Zipun kanssa rauhallisuus.

Meg

 • Ruudun merkille ei ennakoinut, osasi jo kuunnella. Ruutuun sitten kyllä lähti jo pelkästä käsimerkistä, kuten eilenkin ja sitä vähän hiottiin. Ruudussa meni hyvin taakse ja Satu palkkasi ruudun taakse pallolla, kun etujalat olivat keskiviivan takana. Koira vaan ei lähtenyt edes pallolle ilman lupaa:)
 • Luoksetuloa tehtiin leikkinä, taas kerrattiin stoppeja. Tein niitä nyt aika lähellä itseäni. Ei ennakoinut pahemmin, hyvä.
 • Tunnari oli nyt hyvä kolmella kapulalla. Palkkasin vauhdissa luoksetulon. Nyt tuli kovaa. Nyt pitää yrittää pitää balanssi tässä, ettei haistelu ja maltti kapuloilla kärsi. 
 • Ohjatun merkillä taas hönkäilin, ei mokannut. Hyvä merkki. Vasen kapula ei näkynyt, lähti keskelle. Sain korjattua, tästä kehut mutta ei palkkaa. Uusittuna tosi hyvä. Hyvä treeni Megillä!

Zip

 • Taas leikkiä alkuun, jonka jälkeen jääviä. Nyt teki paremmat istumisetkin.
 • Seuruukin oli aika hyvää. Palkkasin pari kertaa heti alussa.
 • Jälleen noutoja vinohypyllä. Edelleen olisi tullut suoraan sivulle hypyn ohi, mutta hienosti korjasi käskyllä. Hyvin nostaa nyt kapulaa käteen. Metallilla olisi aika vaikea.
 • Lopuksi tunnari, missä paljon kapuloita ihan todella lähekkäin ympyrällä. Nappasi väärän ja toi sivulle. Voivottelin, jolloin heitti kapulan pois ja lähti uudelleen. Hienosti ja tarkasti haisteli nyt ja löysi omansa. Oli niin onnellisen näköinen:)
Hyvä treeni tänään molemmilla koirilla. Erityisen tyytyväinen olin Zipun mielentilaan.

Lopuksi käytiin vielä tunnin lenkki Löytyn takana Elinan ja Sadun kanssa. Lunta tuli tupruttamalla ja koirapolulla tuli kyllä hiki. Koirat juoksivat innoissaan! Pakkasta oli nelisen astetta, hurraa!


Hyvää Ystävänpäivää lukijoille!!

Ei kommentteja: