18.4.2012

Päivänpaistetta kaivataan

-
Ihana Italian kevät

Hitsi kun en ole ehtinyt päivittää blogia. Teen siis lyhennelmän. Kelit ovat olleet aika kylmiä ja vähän kalseita, on sadellut jopa räntää harva se päivä. Tule jo kevät!

Treenattu ollaan kyllä Zipun ja Meginkin kanssa tokoa. Treeniseurana ovat olleet Arja, Elina, Laura, Sirkku ynnä muita, kiitos kaikille avusta!

Zipun selkä on jumissa:( Se on käynyt fyssarilla viime viikolla ja tällä viikolla osteopaatilla. Molemmat saivat sitä kyllä hyvin auki ja sanoivat, ettei ollut paha. Zip on ilmeisesti kokenut jonkin kovan törmäyksen jossain. Eikä mikään ihme sen vauhdissa. Sen selkälihakset ovat kipeytyneet ja kiristyneet pikkuhiljaa tällin seurauksena. Samalla selkänikamat siltä kohdin eivät pääse niin hyvin liikkumaan kiristyneen lihaksen takia. Normaali koira ei välttämättä reagoisi juuri mitenkään, mutta meidän herkkis-Zip kyllä huomaa sellaiset kurjuudet. Se on vähän kulkenut vinossa ja keventänyt tietyissä tilanteissa oikeaa takasta. Jos ei tuntisi koiraa niin hyvin, ei ehkä huomaisi mitään normitilanteissa. Vauhti ei ole mitenkään laantunut ja sen kanssa on kyllä saanut treenata tokoa aina pari päivää hoidon jälkeen. Agility on ollut jäissä, harmi kyllä SM-nollien kannalta:(( Mutta periaatteemme on, että koirien on oltava kunnossa, kun ne eivät voi itse valita näitä harrastuksiaan. Voi kun alkaisi jo päivä paistaa meille! 

Zip

Seuruu
Tässä on tehty hyviä lähtöjä ja lyhyitä pätkiä ja vahdittu pomppuja. Ei ole pomppinut Jessicalla käynnin jälkeen - viisas koira kun uskoo kerralla. Mielestäni on tehnyt etupäässä hyviä seuruita ja yrittänyt tehdä oikein. Pylly on vähän elänyt yli toisinaan. Itse olen yrittänyt tehdä käännökset hyvin lyhentämällä askelta ja onnistunutkin aika hyvin.

Ruutu
Kertaakaan ei ole päästänyt ääntä, hurraa! Tosi paljon on auttanut se, että olen tehnyt kokonaisuuksia paljon ilman palkkaa. Olen kyllä treenannut myös paikkaa ja paikan korjaamista vaatimattomalla namipalkalla. Koiralla ei ole hirveästi ollut mitään odotettavaa. Paikan korjauksia on tehty niin, että koira on esim seissyt vähän ruudun takana ja sen on siitä pitänyt tulla vähän eteenpäin ruutuun. Alkuun kun käskin ”ruutu”, lähti ihan tajutonta vauhtia pinkomaan jonnekin. Se yhdistää ruudun juoksemiseen… Nyt olen kyllä saanut sen tajuamaan, mitä haetaan. Piti käydä sen edessä taputtamassa oikeaa paikkaa pari kertaa. Huh.
Olimme Loviisassa treenaamassa lauantaina Lauran ja Sirkun kanssa. Siellä teimme ruutua eri suunnista. Toisesta suunnasta lähti ihan hirveää vauhtia suoraan ekan ruudun merkille. Ja monta kertaa. Stoppasin, mutta halusi vain jatkaa juoksuaan. Kannoin sen kaksi kertaa ruutuun, kun sillä ei ollut pantaa kaulassa, mistä olisin voinut sen kuljettaa. En halunnut sen juoksevan enää yhtään askelta. Nyt ymmärrän hyvin erästä toista:) Vielä senkin jälkeen piti Sirkun käydä taputtamassa ruutua – ja muuten senkin jälkeen vielä juoksi ainakin kerran merkille – ennen kuin tajusi. Ei kuunnellut tai miettinyt nyt yhtään. Ja yritin kuitenkin itse olla rauhallinen. Jestas.
Ennen merkille lähettämistä Zipun pitää ottaa hyvä kontakti minuun, minkä jälkeen palkkaan sen luvalla namilla. Pääsee sitten heti merkille. Merkillä Zipun pitää katsoa minua, mistä olen palkannut namilla menemällä merkille ja antamalla namin luvan kanssa. Mietimme treenin jälkeen, että tämäkin varmaan vaikuttaa ruudun löytämiseen; koira kun ei nyt vilkaisekaan ruutuun päin eikä oikeastaan tiedä, mihin suunnistaa. Lähtee vain säntäämään jonnekin karseaa vauhtia eikä siinä ehdi miettiä. Saas nähdä.

Luoksetulo
Tässä ollaan tehty aika paljon suoria, mistä on palkattu oikealle puolelle heittämällä nami taakseni. Yhden kerran taisin tehdä jäävät. Olen palkannut myös odottamisia. Tässä ei ole ollut mitään ihmeellistä.

Nouto
Tätä ei ole juurikaan nyt tehty, kun selkää on hoidettu. Menee niin hurjasti ja nappaa kapulan yleensä takaa, jolloin on ihan solmussa siinä vauhdissa.

Kauko
Tämä on edelleen kesken. Tekee tämänkin niin hätäisesti, ettei mieti yhtään. S-m tulee eteen, ei voi nyt mitään.

Tunnari
Nenätyö on ollut hyvää ja muutenkin liike on ollut ok kokonaisuutena.

Jäävät
Olemme tehneet myös liikkeestä jääviä. Ei ole tainnut sekoittaa mitään kertaakaan.

Joten kyllä ollaan treenattu, enemmän tai vähemmän hyvällä menestyksellä. Malttiakin on vähän harjoiteltu, mutta se on vaikeaa useimmiten. Huomenna pidetään totaali lepopäivä ja huilataan. Perjantai-iltana sitten on se suuri päivä eli valmennusrenkaan näyttökoe. Meitä on siellä 18 eikä paikkoja ole kovin paljoa jaossa. Jännää.

Meg

Meg on tokoillut pari kertaa Peten kanssa ja on ollut niin tohkeissaan ja tärkeänä. HOTin treeneissä Elina liikkuroi ja Marko antoi hyviä neuvoja. Meg toimi tosi hyvin. Seuruukin oli parempaa. Merkit sekä ruudussa että ohjatussa olivat erinomaiset. Pete palkkasi molemmat kunnolla. Ruutu oli loistava ihan oikeaan paikkaan ja ohjatun haku oli siisti, ei liikutellut. Olen varannut jo yhden kisan toukokuun loppuun, missä ollaan molemmat mukana. Siitä tulee hupia!:)

Pieni päivänkakkara viime heinäkuussa1 kommentti:

Nova treenaa kirjoitti...

Milloin tulee Peten toko-blogi? Sitä odotellaan!! Yhdyn niin kevään odotuksiin, kyllä tämä kylmyys saisi riittää!!

T. Elina, Nova ja Pro